Nepoznata biljka |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
mima ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01 Prosinac 2007 u 14:03 |
![]() Možda netko prepozna ovu biljku. Kora i presjek grančice liči na lijesku, nema nikakvih listova, samo ove crvene bobice. Kupila sam par grana u cvjetarni, ali mi nisu znali reći naziv. Baš bih to voljela imati u vrtu. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iskreno receno ne znam, ali stvarno je lijepa i dekorativna!
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
mene asocira na ribizle
![]() ![]() ![]() valjda zato sto mi se jedu |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
....oho jedu ti se ribizle u ovo doba...draga da ti nisi ...
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
eh da sam to bi vi prvi znali eh tek kako bih vas pocastilaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
mima ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Mama mi dala ideju da grančice utaknem u zemlju, možda se prime
![]() |
|
![]() |
|
a da jednu stavis samo u vodu a drugu u zemlju
ili koliko ih vec imas ![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Mima, ne znam gdje živiš, ali ako si u kontinentu, u ovo doba godine ja bih se prije odlučila za sjemenke.
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Slazem se sa kikom u potpunosti...
A i bobice su friske,znaci klijavost bi trebala biti odlicna..
Malo su me zbunili ovi listovi pored te biljke,e sad vidim da kazes da nema listove...podsjeca me na neku sumsku biljku...(drvo)
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
I mene je jako zanimalo kako se zove ova biljka, pa sam ukucala na Google-u: red berry branches.
Ispalo je da su te grancice jako popularne kao dekoracija u ovo doba godine, narocito u vreme Novogodisnjih praznika. A rec je o (American) Winterberry Holly (bozikovini). Ovo je ili Ilex verticillata (Michigan Holly) ili Ilex decidua (Memphis Belle), a mozda i nesto sasvim trece. Postoji jako puno vrsta. Ovo ti saljem kao putokaz. Izgleda da ovo drvce ima i list i cvet. List izgubi, a cvet postane plod. Pozdrav. Drvce ima i list i cvet. Ovako izgleda Ilex verticillata sa listom ![]() Ovo joj je cvet ![]() Ovako izgleda u prirodi ![]() ![]() A ovako u vazi, kao dekoracija. ![]() poz. Ažurirao aglaja - 03 Prosinac 2007 u 12:48 |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
aglaja
![]() ![]() ![]() |
|
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
![]() |
|
![]() |
|
Je, to je to
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |