Begonija-corallina |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Prosinac 2007 u 17:20 |
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Sponzorirani linkovi | |
oceana
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam ni ja, ali jdna od onih koja me podsjeća na djetinjstvo u kući mojih roditelja.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
koga ,kome i šta... |
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa biljka. Vidjela sam jednu sličnu biljku, vani, ljeti. Ima prekrasne roza grozdaste cvjetove, visoka jedan metar.
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je.
Ja mislim da je to jedna vrsta begonije. |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja mislim da je begonija
ali.... |
|
koga ,kome i šta... |
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeste , begonija...neshto...
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam kako se zove ja sam ju imala jako dugo i cvala je svake godine
|
|
AB100
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Begonija je definitivno, vidi se po listu. Iako je jako teško znati tko je točno vrsta, jer broj koji se kreće je negdje oko 900 vrsta.
(Tako sam negdje barem pročitao)
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A od kuda ime Nacelnik, ako se smije pitati? |
|
Kiki
Novo sjeme Pridružen: 04 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jer ju je dobro na čelnik staviti.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radi se o Begonia Corallina de Lucerna lako se uzgaja reznicama ...ako je dobro pazimo grm može doseći visinu i do 2 m.
|
|
ruža
Upravo klijam Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni liči na ukrasnu koprivu- coleus blumei hibrid
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mislim da je begonija. Imala sam jednu takvu, ali tamno crvenu, rekli su mi da se zove carska begonija, uzela mi je kćerka, pa ću uslikat ako je još živa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
VanDiemenica
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ta je biljka bila prva koju sam dobila na paženje i maženje od bake. Imala sam jedno 4 godine. Baka ju je zvala slonovo uho. Lijepo cvijeta. Ima grozdiće nježno rižičastih, srcolikih cvijetića koji se otvaraju i iznutra srca se vide tučak i prašnici.
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U ljepo! Jel voli sunce, sjenu ili...?
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ne bude izložena direktnome suncu ali da ima svijetla!!
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Begonia corallina
OPIS BILJKE Poreklom je iz suptropskih predela Brazila. Period rasta je tokom cele godine. Visoka zeljasta, grmolika biljka koja može dostići visinu i od 2,5 m. U sobnim uslovima rast ove vrste se ograničava orezivanjem. Listovi su izduženo srcasti, zaoštreni na vrhu, sa zupčastim ivicama, tamno zelene boje sa srebrnasto belim tačkama, na naličju svetlo zelene boje. Listovi pri jakoj svetlosti dobijaju crvenkastu boju. Listovi su dugi 15-20 cm i široki 5-8 cm. Stablo je uspravno, liči na stablo bambusa, bez dlačica. Cvasti su viseće sa mnogobrojnim cvetovima (30-60) jarke roza boje, promera 1-1,5 cm, a cvetna stabla su duga, crvenkaste boje. Muški cvetovi ostaju skoro potpuno zatvoreni. Cveta u bilo koje doba godine. Sorta „Lucerna“ ima krupne listove 20-25 cm duge i 5-7 cm široke, sa nazubljenim krajem. Lice lista je zeleno sa nevelikim srebrnastim pegama, a naličje lista je crvenkaste boje. „President Carnot“ ima listove u obliku štita, po rubu su slabo nazubljeni, dužine su do 30 cm i široki do 15 cm, zagasito zelene boje sa belim tačkama. NAČINI GAJENJA Traži dosta svetlosti, ali ih treba zaštititi od direktnih sunčevih zraka. Leti se obilno zaliva, a zimi umereno. Traži povišenu vlažnost vazduha, dobro reaguje na orošavanje listova. Zimi temperatura treba da je od 18-20 stepeni. Otkidanjem vrhova biljke u vreme rasta dobiva se grmoliki izgled biljke. RAZMNOŽAVANJE Reznicama stabla, delenjem biljaka pri presađivanju, a moguća je i setva semena. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam ovu vrstu begonije preko metra je visoka ima tri grane kad sam ju jesenas unijela dosta joj je velikih listova otpalo tako da su joj grane gole a na vrhovim tjeraju novi listovi, dali netko ima iskustva s njom da ju izrežem i stavim u vodu dali se lako zakorjenjuje?
evo slike kad sam ju tek unijela unutra moram ju ponovo slikat donji listovi su joj opali a gore lijepo tjera |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |