Ruža hokus-pokus |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Ožujak 2013 u 19:10 |
alisa, nisam se jos susrela s tom ruzom, mozda se u nasim vrtlarijama drugacije zove.....sutra cu kontaktirati horvatove bas da pitam imaju li je i kakva je po karakteristikama, jer na slici s neta jako lijepo izgleda.....a problem "siromastva" se lijeci sadnjom recimo tri sadnice na gusce u trokut....
znam da horvatovi imaju wizardicu i papageno ruzu koja bi bila slicna toj hokus pokus....floribunde ili mnogocvjetnice |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mona ja imam papageno ,ali hokus pokus je nešto divno!Skoro braon cvijetove ima sa krem šarama.Niti kod nas je nema baš svako,našla sam je kod jednog uzgajivača u Mostaru.Planiram je uzeti svakako(već par godina mi izmiče kupovina),a predlagali su mi je kao stablašicu.Sada se razmišljam da uzmem obje varijante.Navodno je kao osjetljiva na raznorazne bolesti i nametnike.To su mi rekli uzgajivači i da je jako škrta sa cvijetovima,i jako sporo napreduje.Ali,ja ne odutasjem od nje.Nemam baš mjesta da ih duplam pa ih zato ne mogu saditi više istih u jedan trokut :( Nemam puno mjesta,još,a na spisku imam još ruža koje bih htijela u svojoj kolekciji..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da bas gledam slike po netu...izgleda divno....i probat cu je i ja nabaviti.....iako mi se cini da u rh je nema pod tim imenom .....ako nista ici cu po nju i u bih
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mona,to je njeno zvanično ime i pezime(malo čudno ali šta se može :D ) ima je kupiti i kod Topalovica,ali kod nas je nisu nabavljali nikada.Ne bude u ponudi a bude skoro svaka druga njihova ruža..Kada ti šapnem da nema bodlje,možda češ je još više zavoljeti :D
Ako želiš adresu gdje je ima kupiti kod nas javit ću ti na pp(čak nije ni skupa,a možda ima dostava za Hr.) |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad ste i mene zarazile s tom ružom
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam lani hokus pokus kupila u konzuma, zemlja porjekla srbija!alisa , dobro si je opisala, stvarno slabo ili polako napreduje! titram nad njom i čuvam je ko oči u glavi dok mi malo ne naraste.sveukupno lani mi je imala u dvije ture po dva cvijeta. moram napomenuti da je imala i samo jednu granu.nije imala puno šara, tek po par, valjda će kad malo ojača ih imati više. kod ove ruže me fascinirao cvijet, savršeno su mu složene latice.
|
|
Monna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija hvala za info.....potrazit cu i u konzumu....
moram napomenuti da ruze obicno kakvu boju cvijeta imaju prve godine, takva im i ostaje.... |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna ruža i ja sam već dugo u potrazi za njom
|
|
Monna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto sada ima svoju temu!Odlično...Bromi draga,ako je se ja dokopam ništa ne brini :)
Antonija,ove sezone slikaj svoju ružu da uživamo u njenim slikama,ako ništa drugo :) Mona već sam ti pisala pp u vezi boje i oblika cvijeta, kod ovakve ruže nije pravilo da kakav im bude prvi cvijet da će i svi ostali biti takvi.To važi za "šarenocvijetne" ruže :) |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nadam se da će stići ovih dana iz Novog Sada
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo kako je izgledala lani, to joj je bio prvi cvijet! puho je jaki vjetar i spremala se kiša pa sam je ubrala,da se ne slomije i ona jedna grana koju je imala!
Alisa, slikam je čim procvjeta! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divna je,Antonija.Ja se nadam da će biti još šarenija ove sezone :) Nadam se da ću je i ja imati uskoro :)
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alisa jel ovu ružu ima Dado iz Mostara? Zbilja je posebna.
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema je više kod Topalovića :(
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mak kod Dade sam je naručila.Rekao je da je ima pa sam naručila sebi, i nekim dragim osobama :) Vidjet ćemo,ove sedmice je rekao da ga napomenem jer dolazi u Sarajevo pa da ih ponese..
Bromi,ne tuguj,valjda sve bude po planu :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
držim fige ;)
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ova moja slika ne pokazuje vjerno boju ni baršunastost. boja joj je kao na slici koju je stavila Monna.
alisa i ja se nadam da će imati više šara! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoće Antonija,vidjet ćeš.One prvih godina ne pokažu svu svoju ljepotu,ali kada krene baš krene..Moje ruže sa "šarenim" cvijetovima,većinom tek od druge sezone budu onakve kakve bi trebale biti,a treće pokazuju svu svoju raskoš.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni su danas stigle ruže,hokus pokus iz rasadnika Dado iz Mostara.Presretna sam :) Jedna ide meni druge dvije mojim dragim prijateljicama..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |