Crossandra undulaefolia |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 13:35 |
Jos jedna biljka koja zasluzuje svoje mesto medju cvetnicama zahvaljujuci svom dugotrajnom i atraktivnom cvetu lososove boje.
Sobna biljka koja cveta cvetovima slicnim zitnom klasju, od ranog proleca do kasne jeseni. Potice iz Indije,pripada porodici Acanthaceae.
Potrebna joj je visoka vlaznost vazduha pa zahteva redovno orosavanje i zalivanje mlakom vodom. Osetljiva je na jako sunce.
Preporucljivo je svakog proleca razmnoziti nove biljke jer stare gube list preko zime pa postanu vremenom neugledne.Uspesno se razmnozava reznicama.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
andreja
Nedavno posijan Pridružen: 08 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
do sad nisam vidjela tu biljku ,predivna je ali predivna
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš je krasna. Lišće me malo asocira na kavino! A čini mi se da je dosta zahtjevna!
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je imam nekoliko meseci,bez prestanka izbacuje nove cvetove i za sada se dobro drzi, bez nekog posebnog tretmana (samo zalivam i sklonila je sa direktnog sunca,cak nameravam da je iznesem u dvoriste), videcu kako ce prezimeti. Listovi su i sami jako dekorativni.
Seflera, sumnjam da bi tebi ona bila neki problem, ti ipak "umes" s cvecem.
.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja je imam-još je mala. krasna je ova tvoja
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za neodlucne, u prilog kupnji, jos jedan podatak, cvet traje duze od pola godine. Pocela je da cveta pocetkom godine, postovala sam vam sliku iz IV meseca i evo iste ovih dana. Stvarno zavredjuje paznju kao dugocvetnica.
|
|
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar prekrasna je,nisam ju do sada nigdje vidjela.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavonka dobro si otvorila ovu temu, nikad nisam vidjela ovaj predivan cvijet, koji zbilja zaslužuje pažnju - odmah ide na popis za nabavku.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trisa, neces pogresiti,jos uvek cveta, mislim da nije imala pauzu od proletos! Samo joj nadji svetlo mesto i ne previse toplo.
|
|
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko naraste?
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oko 40 cm-bar moja
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da imam vise mjesta uzela bi je i ja,al nazalost nemogu
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo je izgubila na velicini listova ali je zato dobila na visini (odavno presisala 50cm )i neprekidno cveta. Boja je stvarno uocljiva, cak i basti u gomili raznobojnih cvetova, gde sam je smestila od proleca, na mesto koje ima dosta sunca.
|
|
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prvi put vidim ovaj cvijet, predivno
|
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haj drustvo, cvijetak je prekrasan,pa me zanima gdje se moze nabaviti i kolika mu je cijena.
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja jučer baš vidjela taj cvijet (za one iz Zagreba), ispod stepenica Dolca štand od MBM-a, košta 20-ak kuna.
|
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljiljana3 , hvala na informaciji, otici cu ovih dana da si obogatim cvijece.
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam pod pauzom prošetala i nema ga više, što ne znači da ga kroz koji dan opet neće biti. Inače oni uvijek imaju lijepog cvijeća i po vrlo povoljnim cijenama, tako da se isplati obići ih (danas gardenija 15 kn, hibiscus u pupoljcima 25 kn, coffe 15 kn, dracena 15 kn itd.)
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj cvijet sam neki dan dobila i ,iskreno,prvi puta ga vidjela.
Naravno da sam malo"kopkala"da saznam nešto o njemu .
Vazdazelena trajnica,grmolika koja se uzgaja najviše zbog cvjetova.Osjetljiva je na mraz i nebi trebala biti na mjestu di je temperatura niža od 15 strupnjeva.
Voli svjetlo mjesto,bez izravnog sunca no može biti u polusjeni.
U vrijeme vegetacije,biljka se obilno zaljeva a kasnije umjereno.
Da bi bila lijepa,grmolika,krajem zime se porežu cvatuće grane barem do polovice dužine.
Razmnožava se sjemenom u proljeće ili reznicama.
Navodno ih znaju često napasti štitasti moljci.
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam semena od ove biljke, kod mene je precvetala i sada semenke sazrevaju.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |