Argentina |
Odgovori | Stranica 123 47> |
Korisnik | |
dr.žislav
Odrastao grm Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Studeni 2011 u 12:59 |
Gledajući otvorene teme vidio sam da se na ovom forumu mogu naći gotovo svi krajevi Hrvatske i svijeta. Iduća četiri mjeseca provest ću putujući Južnom Amerikom, a najviše vremena ću provesti u Argentini. Tako sam se odlučio pokrenuti ovu temu, naime temu moga mjesta iz Hrvatske, LIČ, već duže vrijeme uspješno vodi Nataly (moja susida). Nadam se da će moja tema zainteresirati forumaše, te da će se u nju uključiti kako stari tako i novi članovi, pogotovo naši Hrvati iz Argentine.
jacaranda6.JPG |
|
Sponzorirani linkovi | |
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro dosao dr.zislav,
jedva cekam slikice... |
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ola Držislav, dobrodošao na forum! Eto i ja jedva čekam kad ćeš staviti slike (iz pouzdanih izvora znam da radi super fotografije). Samo da te ukratko predstavim forumašima: Držislav je moj kolega iz Etnografske udruge. Mislim da su ga neki forumaši već upoznali (MiraK, Baka Bea..). S obzirom da sam ga pohvalila da radi odlične fotografije, sad moram javno priznati da sam dio njegove arhive koristila u temi Lič . Ali već sam ga obavjestila da se hvalim njegovim slikama pa se ne bojim posljedica. Eto toliko, ja ću za početak staviti jednu sliku koju mi je poslao mailom iz Argentine (ne onu sa vješticom, nju sam već stavila na temi Riječka kava), nadam se da se neće ljutiti... Pozzz i nemoj da dugo čekamo... |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dr.Žislave, sretno na putu......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretno, dr.žislave! Nadam se da ćeš proći kroz Peru i Boliviju i ponijeti koji novi cd njihovih pjesama. Gle mene, pa ovo je forum o biljkama!
Uživaj za sve nas! Pratit ćemo te. |
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S obzirom da Držislav ima nekih problema prilikom uploadanja, trenutno uskačem jer je već pripremio materijal za forum. U Buenos Airesu je trenutno 17,30 h (dakle 4 sata manje nego kod nas) i temperatura cca 23°C. Evo jedan njegov uvod: Buenos Aires je grad drveća, cvijeća i zelenila. Gotovo u svakoj ulici je drvored, parkovi na svakom koraku, a prostor na pločniku, ispred kuće, uređuje onaj koji živi u kući. Zadivljuju drvoredi jacarande (Jacaranda cuspidifolia) koja je sada u punom cvatu. Tu je i ceibo (Erythrina cristagalli), nacionalno drvo Argentine. Često se u drvoredima nađe palo borracho (Chorisia) i lapacho rosado (Handroanthus impetiginosus). palo borracho lapacho rosado jacaranda ceibo Mislim da je to sve za večeras... |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dr. Žislave dobro došao!
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodošao dr.žislave!
I sretan ti put. Pošalji koju sličicu. Ako nemožeš, onda preko naše foto-reporterke . Veliki pozdrav, južno, priko Drenovske glavice, uz šternu, niz Planinu, pa priko Dola, uz Dragaljin gori i ti zi svoga rodnog mesta. |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošao Dr.žislav
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja želim dobrodošlicu na forum "kralju hrvata i dalmatinaca" he-he, a slike, koje nam je poslao posredstvom Nataly, zbilja su fantastične. Nataly imala si pravo fotograf je profić!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jacaranda
Prekrasno! |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S radošću ću pratiti i ovu temu... Putujemo svijetom!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao prvo zahvaljujem svima koji su me pozdravili i pružili mi podršku za ovaj forum. Posebna zahvala Nataly koja je jučer umjesto mene stavila slike i koja me naučila kako da sam stavim slike (nadam se da ću uspijeti). Kada se vratim u Hrvatsku vjerujem da ću imati prilike svakome se osobno zahvaliti.
No da nastavim s temom. Kao što sam napisao prostor na pločniku ispred kuće; kako javni prostor tako i privatni prostor, uređuje onaj koji živi u kući. Kako to izgleda možete vidjeti na sljedećim slikama. |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došao! Svelikim zanimanjem ću pratiti tvoj putopis.
|
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za danas sam spremio još tri slike. Prva je travnjak ispred bazilike Gospe od Pilara (Basilica nuestra Seńora del Pilar) u dijelu Buenos Airesa koji se zove Recoleta. Gradnja bazilike je počela 1716. godine, a dovršena je 1732. godine. Jedna je od najstarijih građevina u Buenos Airesu i svakako turistička atrakcija. Ispred bazilke je nezobilazni ulični svirač argentinskih pjesama (obratite pažnju da je obučan u boje argentineske zastave), koji mi se požalio da CD s njegovim pjesmama kupuju samo Argentinci, a stranci jako slabo.
Basilica nuestra Seńora del Pilar Travnjak ispred bazilike Ulični svirač |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sutra ću vam pokazati vrt moje sestrične Jadranke Majer de Tadić (svi ju zovemo Seka), kod koje sam odsjeo za vrijeme mog boravka u Buenos Airesu. Ona u svom vrtu ima preko 100 biljnih vrsta. Vjerujem da će vas zanimati. Za kraj današnjeg javljanja evo slike ulaza u Sekin vrt. Vrata su odškrinuta, a sutra ću ih širom otvoriti...
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme kako je lijepo, sa zadvoljstvom ću pratiti tvoj boravak u toj prekrasnoj zemlji, opise i naravno predivne fotke!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja malo uživam u ljepotama Argentine.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo će biti jako zanimljiva stranica........
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošao na forum, jedva čekam ulaz u sekino carstvo
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Odgovori | Stranica 123 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |