Jasmin |
Odgovori | Stranica 123 16> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Travanj 2007 u 19:57 |
Prije pet-šest godina za isti mamin rođendan ja i moja sisterica smo poklonile isti cvijet jasmin
(a da nismo to planirale) - čak smo ga kupile u istoj trgovini. Dugo nakon sadnje ni jedan ni drugi jasmin nisu cvali, čak je bilo upitno da li ga i ostaviti na tim mjestima.....ali od prije dvije godine su doslovno podivljali. jedan se opleo oko palme, a drugi se uhvatio za ogradu. Neznaš koji je ljepši od kojeg. Kao iz priče i miriše prekrasno... Znači savjet je ne otpisujte jasmin, dajte mu vremena da se udomaći!! |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasno,no naravno da imam pitanje
Ja imam jasmin,no ovaj tvoj je neki drugačiji,jel to neki puzavi?
Meni je klasičan grm(za koji dan će cvasti).
I,da,nisam ga ni ja otpisala,isto je godinu,dvije mirovao i sad redovito cvate
|
|
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha ti vjerojatno imaš pajasmin (lat. Philadelphus). Njega najčešće zbog divnog mirisa zovu jasmin mada nije.
|
|
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata, doista je predivan ...da mi je bar malo njegovog mirisa osjetiti
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moguće Flora,no to znači da bi trebala nabaviti pravi jasmin,samo ne znam di i kud bi sa njim
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko znam jedino i ima taj puzavi jasmin. Moj u dalmaciji cvate isto tako i penje se po ogradi. |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako je lijep
mogo samo zamisliti kako mirise |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jednog jasmina sa izložbe izgleda fantastično u ambijentu
dioklecijanovih podruma...u svakom slučaju mu treba potporanj da se može popeti...po mojoj procjeni ovaj je visine 3-4 metra. |
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
opet ja sa svojim pitanjima,
pa je li za jasmin dovoljna tegla veličine kao na slici ?
(šta mogu kad bi na balkon svu ljepotu)
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da ga možeš držati u tegli na balkonu, samo ako je zimi jako hladno mora unutra. |
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Lana,
hm, kavaka je znači u prezimljavanju
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zna li neko kako se jasmin moze razmnoziti, tj. da li se moze oziliti grancica?
ja sam vec par puta pokusavala i nije mi uspjelo |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni ja nisam uspjela sa grančicom, ali sam zato imala 100 % uspijeh sa sjemenkama.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jesenas uspjela zakorijeniti grančicu...od mame...za sada se drži ...nadam se da će na proljeće biti za fotkanje... |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam po ko zna koji put stavila grancice u vodu jos jesenas, i to s granom vrbe, neki dan sam gledala i nema vidjeti niti jedne zilice, iako su jos zeleni
a vrba ko vrba - podivljala, zile obrasle cijelu unutrasnjost staklenke evo slika jasmina kod moje babe ogroman je i stvarno se jako rasirio, morati cu i ja vrebati sjeme |
|
Gunja
Novo sjeme Pridružen: 30 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molim pomoć
kupili smo staru kuću, ovaj Jasmin je ispred kuće, žao mi ga posjeći...
kako da ga održavam?
slika je od jesenas, sada je u fazi listanja.
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako ćeš ga lako održavati, slobodno reži na oblik koji želiš zadržati
|
|
Gunja
Novo sjeme Pridružen: 30 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovaj je dugo bio zapušten.
donji dio se jako raširio i dolje ima jako slabo listova, uglavnom izgleda kao neko "divlje" granje., da li da donje grade razrijedim? svo zelenilo i cvjetovi odoše u vis, a to ne bi htjela.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda ga slobodno prikrati i oblikuj po želje. tako da ne ode previse u visinu.
I samo pripazi da ga previse ne skratis, jer neznam tocno koliko ddobro podnosi jaku rezidbu
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako dobro podnosi, ja probala
|
|
Odgovori | Stranica 123 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |