Bunar |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 18 Srpanj 2015 u 11:42 |
Za dva sata potekla je voda......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako se kod nas bušio bunar...
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
HidroGB
Novo sjeme Pridružen: 05 Kolovoz 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani!
Za bušenje bunara postoje strojevi koji izvode te radove. Prikazani način bušenja je improvizirana imitacija. Korištenje kanalizacijskih cijevi nije preporučljivo jer za to postoje orginal PVC cijevi koji se ugrađuju. One imaju navoj na sebi i jednostavno se navrnu jedna na drugu. Također je potrebno ugraditi zasip što većina to ne čini. Nakon toga slijedi probno crpljenje i izračun količine koja se smije crpiti. Ni u kome slučaju nije preporučljivo crpiti više od dopuštenog. Evo, malo sa aspekta struke. Hvala lijepo!
|
|
Pitagora
Novo sjeme Pridružen: 05 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Hvala Kamilici na iscrpnoj foto reportaži postupka bušenja. Pokušao bih sam izvesti nešto slično pa me zanima postupak i alat korišten pri tom postupku. Molim lijepo ako imate da objavite još koju sliku. Zanima me detalj bušačke krune na cijevi? Ako sam dobro skužio bušilica pogoni još jednu pomočnu pumpu na vrhu bušačke cijevi? I na kraju od čega je izrađena sama sonda tj. šupljikav početak cijevi kroz koju ulazi voda u alkaten cijev? Malo sam googlao na navedenu temu i pronašao izvrsnu Američku stranicu. http://www.drillyourownwell.com/index.htm Buše također tehnikom ispiranja uz korištenje vode iz vodovoda. Međutim, koriste cijevi-priključke kakvi se ne mogu naći na našem tržištu a spajaju ih ljepljenjem. Vidim na slikama da je vaš bunarđija koristio kanalizacijske cijevi. Mislim da se cijevi zagriju i na taj način prilično čvrsto utično spajaju. Nije mi jasno kako sprijeći da se tijekom manipulacije ne izvuku jedna iz druge? Da li je koristio kakvo ljepilo ili štiftove? Molim lijepo sve koji imaju iskustva s navedenim postupkom, i kod nas korištenim materijalom neka objave što znaju. Hvala lijepo. |
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a zasto ti nisu stavili neki filter prije pumpe? ako ti ode pjesak unutra izgorit ce odmah
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cijevi,brtve,spojnice, koljena, bla,bla,bla...480,00 kn
ruke 300,00 kn
i to je konačno sve....
|
|
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjeruj mi investicija ti se je već sada isplatila,
ja imam šternu,skupljamo kišnicu,dobro dođe voda po ljeti,a prošle mjesece smo je ispraznili,prvi put nakon 40 god. Sve što se započne,mora se završiti.....
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Velikog si se posla uhvatila, svaka čast. Investicija nije baš mala, ali u nju definitivno moraš uračunati venecijaner
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoje biljčice ove godine sigurno neće biti žedne
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dakle troškovi za sada izgledaju ovako:
izrada šahta............3.000,00 kn
poklopac šahta............35,00 kn (pizza)
bušenje..................1.800,00 kn
hidropak.................1.530,00 kn
sada još trebam dobrog vodoinstalatera koji će montirati hidropak i montirati slavinu. A onda ćemo podvući crtu.
Više neću danas pisati, jer mi je već tri puta pukla veza...kaže da se nešto događa na serveru...
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Budući da Aris nije mogao biti vani kao nadzorni organ, jer se i pomoćni radnik zove Aris, moj mali ćukac iz bijesa i jada, uz silo lajanje, zapomaganje, cviljenje, i ostalo, uspio spustiti venecijaner, pa kad nije ništa vidio, sredio je i njega. Mene samo zanima ulazi li i to u trošak bušenja bunara?
|
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |