borovi |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
mirela62
Novo sjeme Pridružen: 15 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 14:14 |
molim da mi neko pomogne
zelim osnovati povrtnjak ali nemogu posjeci jedan bor kako ga mogu kemijskim putem unistiti puno hvala |
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirela62 , dobrodošla na forum .
Dovoljno oje što si otvorila temu i napisala svoj problem. Netko tko zna će se javiti i odgovoriti ti. Nije potrebno da poruke istog sadržaja ostavljaš na temama koje nisu niti tematski vezane za borove. Nova si, pa se još ne snalaziš, no ne brini, netko će ti odgovoriti.
Da bismo se upoznali klikni u temu Predstavite se . Nadam se da emo se svi skupa ugodno družiti.
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cidokorom možda.... izbusiti lagano rupu i usipati malo čistog cidokora
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala,ma htjela bi da ne nastetim eventualno svom povrtnjaku,da ne otrujem zemlju
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a pila ??
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a pila-onda mi ostaje panj i korijenje
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
idealno mjesto za sijest i odmor :o))
ako biljku i unistis nekim kemiskim sredstvom, ostaje ti korijen,panj i cijelo deblo. ono nece nestati
a koliko je bor velik- star
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
astar je 10-tak godina,ja sam mislila da bi neki otrov unistio i korijen pa bi ga lakse izvadila
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvo ga odsjecite, zatim izbušite rupu u panju ili više rupa. U njih usipate otrov, može i sona kiselina (savjet iz poljoprivredne).
Ovo je najbolje raditi u jesen kad biljka povlači sokove u sebe. Ali možeš pokušati i u proljeće. Ako ćete vaditi korjenje ne moraš ništa trovati, odsjecite i jednostavno iskopajte vadeći dio po dio korjena. Mora se sjeći i piliti, ako je veliki. Imaju i strojevi za vaditi takvo korjenja. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi smo izvadili mnoštvo korjena iz zemlje pa ti zato govorim. Ako truješ treba vremena da se počne raspadati, ali svejedno ako ćeš vaditi muka je ista sem što svjež moraš pilati malo žešće.
|
|
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ja bi da ubrizgam nesto u deblo,da mi se brzo osuši i da mogu za mjesec dana tu osnovati povrtnjak-ima li kakav otrov da mi riješi na takav način odjednom
hvala |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodošla mirela62!
Vidjela sam posječen bor, cca metar iznad zemlje. Na panju kora oguljena, a iznutra je istrunuo (iznutra su ga zarezali motorkom da prije istruni), dodana je zemlja i posađen šareni bršljan koji ga je prekrio i kadifice. Jako lijepo izgleda. A sa korjenjem, kako kopaš tako ga vadiš. Mojoj prijateljici je Tekoma sve zauzela pa ju je posjekla, izbušila jednu - dvije rupe i ulila malo razrijeđene solne kiseline. Nije naškodila vrtu, jer su ruže i ostale biljčice ostale i lijepo napreduju. Nadam se da ćeš pronaći rješenje za svoj povrtnjak. Sretno! |
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko je bor velik tj star???
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bor je visok oko 10 m a deblo promjera 40cm
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da ćeš morati jako dugo čekati da to istrune i nestane u zemlji.
|
|
mirela62
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vano mi je da mogu ovo proljece imati povrce ,da nema krošnje sa koje,kazu,dolazi bolest na biljke pa one ne napreduju,koliko moram čekati da odumre krošnja ako u deblo ubrizgam cidokor nerazrijeđeni-zna li iko
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teško da ćeš takvo stablo rješiti otrovom.
Tu ti treba dobra volja muškaca i snalažljivost. MM je i višlje 2 jele nego što je tvoj bor,odsjekao i sredio svo drvo (grane i trupce) u jednom danu. Popeo se i od vrha skidao dio po dio drveta. Korjen svakako morate iskopati, svejedno živo ili mrtvo. To korjenje ima smole u sebi. Mošda moraš promjeniti i kiselu zemlju ispod bora. Ili posadi krumpir, rajčice, patlidžane i sl.biljk koje vole malo kiselo tlo,da se očisti bar malo. |
|
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odumrijeti ce ove godine. da je bilo napravito to u jesen odumrlo bi do proljeća. |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |