Crnooka Suzana-Thunbergia |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
Sensa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Svibanj 2008 u 00:44 |
Evo jedne interesantne cvetnice. Ima je u beloj, plavoj, cvenoj i zutoj boji. Na sredini cveta se nalazi udubljenje koje je tamno-ljubicaste, skoro crne boje. Postoje vrste koje su bez te tamne boje i one izgledaju isto predivno. Cveta neprekidno od proleca do kasne jeseni, nije puno zahtevna.
Evo moje zute |
|
Sponzorirani linkovi | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna je, dolazim pod hitno da proverim uzivo da li je tako lepa i izmolim za jedno pelcerce ! |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za info-do sda znam samo za zutu.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna je
jesi je sama sijala ili kupila vec gotovu biljku? pitam te zato jer sam je ja sijala prije godinu dvije i nikad mi nisu bile lijepe i raskosne kao one koje sam vidjlala u peveca i u ostalim trgovinama cvijecem |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi smo ih isto posijali ove godine, ali izrasle su samo tri. nije ni to tako loše (za početak). meni je ona preslatka, ali nisam znala za druge boje, osim žute. ove naše još ne cvjetaju, ali kad se pojave cvjetovi, vidjet ćemo kakvi su.
|
|
Sensa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, nisam ih sejala, kupila vec gotovu. Kazu da je uzeti seme od nje jako tesko, jer se razleti odmah posle susenja latica. I stvarno ja pokusavam da nadjem semenke ali ih ne vidim samo mesto gde su bile. Treba ih pokupiti dok cvet jos nije skroy svenuo.
Mimar, otvorena vrata ya tebe, dodji i izaberi pelcer. Lepe su i bele sa tim crnim u sredini i stvarno kada je gledas kao da je oko, ali se meni vise svidela zuta. |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja danas postala vlasnica ove biljke, dali netko može spomenuti kakvo mjesto joj odgovora. Imam predviđeno mjesto, ali bojim se da bi joj bilo presunčano do 17 sati.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voli sunčano mjesto i plodnu zemlju. Ja imam par mladica na direktnom suncu, par u polusjeni, i sad mi se čini da ove u polusjeni ljepše napreduju, a zapravo na vrečici sjemenja piše ono što sam prvo napisala
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i naše dosta sporo napreduju...prvo su bile u polusjeni pa je bilo slabo; sada su na suncu i jedino što se promijenilo je da se pojavila još jedna nova biljčica i to valjda više od mjesec dana kako smo ih posijali(!)...prvo smo ih zalijevali svaki dan, ali sada mi se čini da im više paše da je to svaki drugi, ili recimo jedan dan ujutro, a slijedeći tek naveče...malo neobična biljka...sve druge puno brže napreduju.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako napreduju vaše suzane?
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mi je prekrasna puzavica...
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hello narode, ja sam isto posijala Suzanu i dugo dugo ništa, a onda se pojavilo 6 mladica (od cijele vrećice!), al dobro,ja zadovoljna i s tim, jedino što su listovi malo uvrnuti, kao da su oštećeni. Užasno sporo napreduje.Za dva mjeseca tek po dva malecka listića ! A obzirom da je jednogodišnja biljka- pa kad ću dočekati da ocvate??
|
|
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli ste staviti sliku mlade biljke da vidim dali je i ja imam, mislim da sam je dobila od SilveK, ali sad ne znam koja je.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisi Triša, ja sam tek ove godine uspjela nabaviti par sjemenki i par biljčica, ali druge godine budeš
Željka, pogledaj ispod listova, možda su je napale uši. Navodno voli plodnu zemlju i sunčano mjesto. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SilveK išla gledati, zbrkala sam se to je moja djevojka u zelenom ili nešto slično, a roza trubice lete u vis, ali još ne cvatu, no vidim da hoće, kalifornijski mak isto, kosmos cvate, noćurak cvate i tako redom.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo sasvim isto i kod nas...kako kaže željka...od cijele vrećice - 6 biljčica...i uuužasno sporo napreduju...i mi se isto pitamo da li će uspjeti procvjetati ove godine?! pa mora da ima nešto što ne znamo u vezi te biljke! ako netko nešto zna...
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SilveK pogledala sam ispod tih malih listića- nema ništa, a listovi kao zakržljali. Tko zna kakvo je sjeme, a možda sam i malo kasno posijala (3.mj? Uglavnom sam se držala uputstava na vrećici. Drugi put ću je posijati odmah u siječnju. A staviti sliku ovdje, to je za mene trenutno nemoguća misija, moram prvo malo proučiti kako ( a nemam baš puno vremena,.. beba .. )
|
|
|
|
Željka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sensa, tvoja Suzy je DIVNA! Ljubomorna sam
|
|
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje isto sporo napreduju, ali nadam se cvijetu ove godine. (uskoro slika)
Željka, možda je posrijedi i neka bolest, ako je strašno kovrčavo, ukloni neke listove koji su jako kovrčavi (to sam ja napravila s paprikom, i sad je ok, dalje rastu zdravi.
Triša, i moje trubice su nešto više nego inače. Super što sve cvijeta...
|
|
Sensa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neki vrag joj fali posustala definitivno. Cudna biljcica. Nema niti jednog cveta listovi nisu jako zeleni. Sada sam skontala sta je -oporavlja se. Garant su je predopingovali i bila je divna kada sam je kupila i sada se oporavlja. obzirom da lisce ne opada, ne kovrdza bar me to tesi valjda ce se oporaviti.
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |