Solanum jasminoides |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Kolovoz 2007 u 19:57 |
Imam jedan veliki oko dva metra. Raste posađen u gredi pa me zanima kako i kada ga razmnožiti.
|
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
Sponzorirani linkovi | |
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam neki dan stavila par grančica Solanum jasminoides-a i Solanum rantonnetii-a u vodu ,a sad ću još i u zemlju, pokriću flašom ( kao ruže) i čekati. Baš me zanima hoće li se zakorijeniti. Navodno se može razmnožiti i položenicom. Ja oba zimi unosim u podrum, ne usudim ih se ostaviti vani.
Kako imaš uzgojenog? Kao grm ili kao drvce?
|
|
hana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao puzavicu po ogradi. Jako mi je lijep a imam ga prvu godinu. Htjela bi ga razmnožiti pa dio posaditi u viseće tegle sa još nečim a dio kao ogradu uz bršljan i lozicu prema susjedu. U osmom mjesecu me obično ulovi manija "pelcanja" pa ni sad nije drukčije
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koja je to biljka???
Hana u 8 mjesecu se i razmnožava,valjda te zato i lovi
|
|
hana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onaj bijeli krumpirov cvijet ima ih par u kitici. Vele mu još jasmin ali nije i ne miriše
|
|
Stela
Novo sjeme Pridružen: 20 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam pitanje vezano uz solanum jasminoides:
naime, imam ga nesto vise od dvije godine i raste u velikoj tegli, prekrasan je, lako se pelca i sve je super i jedino sto me zanima, a ne usudim se isprobat, je da li ga je moguce preko zime ostavit vani u vrtu (kontinentalni dio - ja ga redovito preko zime unosim)
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stela
Novo sjeme Pridružen: 20 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo jedne slikice s neta... imam i svoje lanjske negdje ali ne mogu naci...
btw. biljka je zbilja krasna, jedina steta je sto ovaj jasminoliki paradajz uopce ne mirise.
|
|
Stela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sto se tice razmnozavanja, ja jednostavno otkinem grancicu i stavim u zemlju, do sada je svaki put uspjelo, zakorjeni se bez problema
|
|
katruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stela, ja sam ga ostavila na natkrivenoj terasi, u tegli i preživio je vani ,isto kao i solanum ranntonetii.( u Međimurju)
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pogledala sam slike ova dva cvijeta i stvarno su prelijepi
e sad grebanje - ima li netko od vas "posjednika" vremena da mi pošalje koju reznicu ili da zakorijeni koji primjerak pa ćemo se o transportu i troškovima dogovoriti naknadno |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Katruža, kako si ih zaštitila teglu i jesi li uopće? Koliko je vjetrovito na toj natkrivenoj terasi ili je zaštićena od vjetra? |
|
katruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andrea01, nisam ih ničim zaštitila samo sam tegle stavila uza zid, nije baš vjetrovito jer je terasa zatvorena sa sjeverne i istočne strane.
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako imate grančicu viška i ja bi molila jednu!!!!
Uh, znam, stalno nešto moljakam u zadnje vrijeme!!
|
|
Stela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve zakorjenjene sam podijelila, ali s obzirom da je sada pri kraju sa cvjetovima uzet cu par reznica pa kad se zakorjene javim vam i mogu vam poslati...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stela
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure, moja prijateljica ima ogramnog od proljeća do sada pokrio joj je sigurno 6 kvadrata zida, penje se ko lud, jedino sad znalci procjenite dali je to ta biljka, jer sam uzela nekoliko grančica za zakorjeniti. Ako je to ono što nas zanima imat će ga tko god želi - naravno ako zakorjenjivanje uspije.
Kad ga je kupila rekli su joj da je jasmin, ali nismo znali koji i dali je to stvarno jasmin. cvjetovi su predivni, ali nemaju miris.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Žic-žic, greb-greb! I ja bi malo bijelo!
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan je!
Stela hvala!
|
|
Stela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, to je isto sto i ja imam...dakle solanum jasminoides...i normalno je da ne mirise (barem kod mene ne mirise ili postoji odredeno doba dana kada se moze osjetiti miris, jer u njegovim karekteristikama pise da mi je miris njezan i lagan poput jasmina)
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |