Aehmeja |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Travanj 2007 u 13:39 |
Od stare biljke odvojila sam mladu i ispjela dobiti novu aehmeju. Lijepo raste ali nikako da iz tuljca izađe njen predivni roza cvijet. Da li treba dugo vremena dok procvate nakon zakorjenjivanja i rasta nove biljke.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lana2 neznam i ja moram svoju presaditi pod hitno pa i mene to zanima
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijet koji je kao klas i ima ružičaste braktele iz kojih razvija malene plave cvjetove koji vrlo brzo venu, nakon njihovih nastajanja. Dok za razliku od plavih cvjetića ružičaste braktele ostaju i do 6 mjeseci.nakon cvjetanja, a to se dešava jedanput tijekom njenog života, ona postepeno vene i umire. Ali ju zamjenjuju nove mlade biljke koje izrastaju iz njenog donjeg dijela i dalje krase naš dom. I kada klas počinje da vene slobodno ga odrežite i uklonite. Mlade biljke koje su nastavile životni ciklus vaše biljke presadite u posude te ih njegujete da narastu i one u prekrasne Ehmeje kakve ste imali. Ili ih pak ostavite u istoj posudi a da pritom prije odrežete staru buljku nakon što je uvenila. ....
opširnije o biljci ovdje....
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok hvala to znam. Gore je fotka nove biljčice samo nikako da već jednom krene cvijet.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam Lana,moje mlade nisu doživjele(papiga ih je pojela)da procvatu.Probaj ih prihranjivati nečim za cvatnju
|
|
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš si je lijepo odnjegovala
one prirodno obično cvatu ljeti pa će se vjerojatno ubrzo pojaviti i cvijet u rozeti mora biti oko 2 cm vode koja se mjenja svaka 3 tjedna. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo malo strpljenjatreba. i procvasti će ona!
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok. Čekam pa kad procvate stavim sličicu.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prema slici, biljka nemože biti ljepša i zdravija, što je najbitnije ,a cvijet kada dođe dobro dođe i uvijek nas obraduje.
čak u biljak u kojih je rijetko cvijet i rijetko viđamo je još ljepši i više nas oduševi od cvijeta koji je uvijek kraj nas a isto je prelijep.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam danas svoj presadila pa cemo vidjeti kako napreduje
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e ovako izgleda ona koju sam presadila nekad u maju
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
di je
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koga ,kome i šta... |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj ovo je mama sad ce djete |
|
koga ,kome i šta... |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina krasne su
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina krasna ti je. Vidim sa strane tjera mladu biljku.
.
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pred nešto manje od dva miseca sam za rođendan dobila ehmeju u cvatu
lipo izgleda, al sam prije par dana vidila da joj počinje rast mladi izdanak jel zna tko koliko će mu trebat da naraste do oko 20cm visine ( tada bih ga trebala odvojit i posadit ) i koliko ću još moć uživat u velikoj, rascvjetanoj? thx! |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvijet aehmeje traje i do šest mjeseci. Nakon cvatnje matična biljka polako ugiba. Možeš ostaviti izdanak dok stara biljka ne ugine ili ga odvojiti. Izdanak dosta brzo raste. I moja sada tjera dva nova izdanka.
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |