Nematanthus gregarius- goldfish |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Ožujak 2013 u 05:43 |
Evo jedne zanimljive divne biljčice koju imam, pa pošto ne postoji tema o njoj, odlučila sam ju postaviti...
Slika moje dok je bila mlada Obitelj: Gesneriad, zemlja: Brazil, tropske šume Postoji oko 30 vrsta nematanthusa, a najpoznatiji je popularno zvani Goldfish plant. Cvat varira od narančaste, žute do crvene boje. Listovi su sukulentni, izrazito sjajni, cvijet u obliku zlatne ribice od kud i dobiva nadimak. Cvate na proljeće, ljeti, odnosno u toplijim djelovima godine. Dok je biljka mlada grane rastu okomito, ali s grananjem postaje viseća biljka. Prve godine najčešće ne cvate, potrebno ju je orezivati i pincirati redovito kako bi se razgranala. Ne podnosi niske temperature ( do 4" c ), za rast joj je potrebno svijetlo mjesto, ali ne direktno sunce. Potrebna joj je stalna umjerena vlažnost, propusna ali hranjiva zemlja. Biljka će podnijeti i razdoblje bez vode, ali ne previše puta, dakle nikad ne dozvoliti da se zemlja u potpunosti osuši. Ima malen korijenov sustav , i podložna je truljenju ukoliko je zemlja preteška i premokra. |
|
belica,zagreb
|
|
Sponzorirani linkovi | |
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slike s neta...
|
|
belica,zagreb
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na ovoj prezentaciji nove (barem)za mene nove biljke.
Jako je lijepa i neobicna, ali na žalost mislim da se još nisam susreo sa njom do sada. Odakle ona kod tebe, kako si je nabavila?? |
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam ju u mbm-u kao malenu sadnicu, bila je među sukulentima.. iako u principu i ne spada u sukulente. Ja sam ju nažalost i ispočetka tako i tretirala, nije bila baš sretna... ispočetka joj nisam znala ime pa nisam niti znala ništa o uvjetima... pa sam išla metodom promatranja .
|
|
belica,zagreb
|
|
Betty Boop
Odrastao grm Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belice,baš mi je drago što si otvorila temu o ovoj biljčici (ja se nisam usudila jer nemam još iskustva) ali se nadam da ćemo zajedno i vremenom imati šta o njoj da kažemo
Sličice moje nove,malene mezimice stižu uskoro |
|
jankić
Upravo klijam Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sladak je Jankić, pinciraj ga da ti se što prije razgrana.
|
|
belica,zagreb
|
|
Betty Boop
Odrastao grm Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mog nematanthusa "hawaiian jade"
Tako zgodna i slatka biljcica da ne mogu da odvojim pogled od nje...svaki cas dzvirkam da l' ima neki novi cvetic na vidiku |
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo prvi pupoljčići ove godine su de formirali
|
|
belica,zagreb
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna je Štefice.
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O štefice krasan ti je, samo tvoj je neki drugi kultivar nego moj... neki dan sam u bauhausu gledala jedan s velikim listovima... nisam ga uzela jer sam kupila ipak nešto drugo...
Moj je još živ i jedan je od rijetkih biljaka koje sam uspjela sačuvati, i sve što mogu reći je da je zaista jedna zahvalna biljka koja ne traži puno pažnje, a čitavo me vrijeme darivala cvijetovima... |
|
belica,zagreb
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica,zagreb
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zaista divan
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koka i tvoj će biti takav kad naraste
|
|
belica,zagreb
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=belica]Koka i tvoj će biti takav kad naraste
...ako se primi, sisgurna sam da hoće... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima stvarno jako lijepi cvijetic ! Zelim ti da ti se primi i
naraste veeeeeeelika ! |
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma hoće draga :)
|
|
belica,zagreb
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...nažalost...neće...jutros dođem, a reznica mrtva...možda je veljača ipak bila malo prerano za reznicu.. |
|
zagreb |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je biljka definitivno ova...ali nije cvala, već 3.godinu. Šta da joj radim da cvate? Raširila se, razmnožila sam je bez problema, ali cvijeta niotkuda.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |