Ajuga reptans |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Studeni 2007 u 20:25 |
Evo upravo sam se vratila iz Kauflanda...Naravno da sam donijela
nešto, ali sad tražim vašu pomoć..Što je ovo? Pisalo je ispod da je
Calluna, ali to očito nije....U jako je jadnom stanju pa je koštala
2.99 kn...korijenje viri iz teglice, pola je listova sasušeno, a voda
iz teglice mi je do kuće cijedila ( sjetih se vaših natpisa o "cvijeću
na akcijama"....ali ja odlučila ovu spasiti...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova biljka me jako podsijeća na Ajugu. Pokušaj malo progooglati pod nazivom Ajuga reptans. Ako je ta, tada je to pokrivačica tla, trajnica koja cvate plavim cvijetovima. Postoji i divlja vrsta koja raste uglavnom posvuda, od Dalmacije pa do kontinentalnog dijela Hr.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogledala sam i stvarno gotovo identična ( po listu)...Zadovoljna
sam ako je to to..Trebaju mi pokrivačice tla za onaj moj veliki prostor
pred kućom...
Hvala Kika! |
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je to je ta vrsta!
Bravo kika na identifikaciji!
Jako je zahvalna i brzo se siri.
Frida,ne brini,oporaviti ce se ona,ali i ovako mi izgleda jako lijepo
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Frida, ja u svom vrtu uzgajam one divlje Ajuge. Baš su mi lijepe. Kad god ugledam na livadi Ajugu, odmah uzimam lopaticu u ruke i na kopanje. Sve sam presađivala kad su bile u cvati i nije im smetalo. Baš su zahvalne, a i brzo se prošire. Jedina mana im je kaj ne cvatu dugo.
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako smo uspješno identificirali biljku evo i službenih slika iste:
(slike posuđene s neta)
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je ta divlja vrsta koju ja uredno njegujem u svom vrtu.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna zimzelena biljka jest da je dosta invanzivna pa ju treba imati pod kontrolom
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako izgleda moja ajuga sada, a ovako je izgledala prošle godine u punom cvatu.
Ja sam ju posadila između oleandera baš s ciljem da pokrije tlo i na neki način zaštiti od korova. Stvarno se širi brzo i odlično uspjeva i u hladu ispod oleandera.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno se uklopila. Kod one moje "problematične" gredice sam upravo to napravila, i sad vidim kako će to fenomenalno izgledati. Toliko se brzo širi da ja stvarno neznam zašto ju prodaju po tim cijenama. Ja sam kupila jednu malu biljčicu i od nje sam rasadila i podijelila zbilja puno biljčica. |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tija, baš kao i ja.Kupila pred dvije godine u Decori za 14 kn dvije mini vazice i raširila se sjajno. Cimi, kod tebe se najbolje vidi kako fino se uklapa i živi suživot s drugim biljkama. Moram priznati da nisam prije nikad ni čula ni vidjela.I stalno sam tražila što bi moglo prekriti zemlju pod oleandrima.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajuga kod nas raste posvuda kao korov na livadama i u živicama..
ma predivna je tako oživljava okućnice i dugo cvate, cijelo proljeće.. moram pogledat u vrtu da vidim gdje je lišće niknulo, pa da si presadim tam gdje mi opdgovara |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja se ivica raširila dosta.. Imam dvije vrste - tamnoljubičastu i svjetliju.. Odlična je pokrivačica tla!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna biljka, uvijek lijepog lišća. Sada imam i šarenolisnu zahvaljujući korijenku - skoro pa je još ljepša.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Tija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša daj slikni tu šarenolisnu kad ćeš biti u prilici da je vidimo.
Baka onda su naše "familija" iz istog su "legla".
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |