Moj budući vrt |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
BubaSanja
Nedavno posijan Pridružen: 17 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Veljača 2009 u 21:05 |
Lijepi pozdrav svima!
Odavno vas pratim, ali polako je došlo vrijeme i da se uključim. Gradimo kuću i uskoro ću početi uređivati okućnicu i vrt, a ja sam cura iz grada, ne znam ni što se sije, a što sadi . Htjela bih bio-vrt, proučavam istoimenu knjigu pa sam sad na određivanju što raste na mojoj livadi ne bih li saznala kakvo mi je tlo. Molim vas za malu pomoć: na linku dolje možete vidjeti moju kuću u izgradnji, moj grunt koji će jednog dana, nadam se, biti pun cvijeća i zelenila, no posebnu pažnju vas molim da posvetite na prve 4 slike biljčica. To sam sad našla da tamo raste, a ne znam prepoznati o čemu se radi http://ham2.cc.fer.hr/9a4gl/album/main.php?g2_itemId=32789 Hvala na svakoj pomoći i savjetu |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sa 1 i 2.slike mi liči na potočnice.Istina na prvi pogled mi je ličilo na matovilac 3 i 4.je neki korov.Ne znam ih po imenu.A ime tih korova ti treba za utvrđivanje tla?
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jooj,bezobrazna sam
Dobro nam došla
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, dobrodošla!
Meni na prve 2 slike liči na jedan puzajući korov, imam ga i ja na gruntu...a na sl. 3 možda ona ukrasna jagoda, prekrivačica tla...sad nisam sigurna jer ju imam na vrtu i izgleda mi slično, ali nisam sigurna...a na sl 4 jedna vrsta trpuca, ali sigurnija bum dok poraste |
|
kaća43
Neukroćena biljka Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bubasanja dobro nam dosla,sigurna sam da ces ovdje dobiti sve savjete koji ti budu potrebni..i dugo,dugo se s nama druzila
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SilveK,na 3.slici je onaj korov.Ma razmnožava se isto vriježama,ko i jagode.Nikad ga se riješiti.Ma nije to jagoda,to je grrrrrrrrr
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam nešto slično na vrtu, a nakon cvatnje su crveni plodovi, izgledaju kak jagode...moram provjeriti dok zraste, prilično mi je slično, i kod mene raste kak korov posvud
|
|
BubaSanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, cure drage!
Da, i ja bih rekla da je 3. to što raspuzava i liči na jagodu. Ima cvijetove iste kao i jagoda, plod nisam dočekala nikad jer bi muž uvijek prije pokosio ali ima ih posvuda. 1. i 2. uistinu liči na matovilac, ali nema nikakve logike jer u toj količini i na tom mjestu na kojem se nalazi bi moralo biti isključivo ciljano posijano, a tko bi išao sijat matovilac usred mog grunta i to baš tamo gdje se prolazi? 4. sam googlala i isto mi se činilo da bi mogla biti neka vrsta trputca, ali ne mogu se još okladiti u to. Shasha, da, nadala sam se da bih mogla utvrditi kakvo mi je tlo po korovu koji po njemu raste, kako piše u knjizi. Nisam spomenula, najviše od svega ima pirike, al to poznam pa nisam slikavala. SilveK, ti se baviš bio-vrtom, imaš li ti nekakve smjernice kakvo bi moglo biti moje tlo obzirom na ovo sve navedeno? |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kiselo nije, nemaš korov koji voli kiselo tlo, imaš klasični korov kao i ja...prati malo, ako ti se još pojavi mišjakinja i rusomača, a po korovu koji imaš bi moglo, onda imaš prilično dobro tlo. Jedino pirika....uh, imati ćeš probleme, nju je jako teško utamaniti, ja koliko god sam čupala i ručno vadila rizome, temeljito čak,...opet je tamo gdje je bila, samo sam spriječila širenje. Ali ako te kaj tješi, vrlo je ljekovita
Tu je tema o korovu sa slikama http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1592&PN=1 Još uvijek tvrdim da ono na prve 2 slike nije matovilec nego korov, ako nebu kiše sutra poslikam oboje na mom vrtu za usporedbu |
|
BubaSanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma, i ja mislim da nije matovilac
sad sam gledala u albumu starije slike, malo su mutnjikave, ali.....uočila sam na par ljetnih slika po tlu prilično rašireno nešto što ima listove kao ljubičice, onako okrugle. Googlala sam, ali nisam našla ništa ni slično....hm.... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne velim ja da je matovilac!!!!! Rekla sam samo da me na prvi pogled asociralo na matovilac.
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni isto sliči na korov, ja ga doduše imam svih vrsta i oblika, kad prekine kišiti budem Vam poslikala da pogledate, do sada najuspješnija metoda mi je bila napraviti malu rupicu uz korijen i zaliti vrućom vodom
Inaće što se tiće pirike imam doma zgodan članak vezan uz nju pa kad ulovim vremena stavim Vam da čitate - nije samo korov nego je i vrlo iskoristiva biljka, nekada davno su je koristili umjesto ječma, pšenice, jestiva je i to u potpunosti, mogu se iskoristiti zrnca, list i korijen.. da Vam navedem načine i primjenu moram se podsjetiti..budem baš potražila članak
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
BubaSanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može, Mamaa, baš me zanima.
Za sad znam da ju moj mačor obožava |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro nam dosla BubaSanja
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
BubaSanja dobro došla, veselimo se tvom budućem vrtu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uslikala sam korov, stavila sam u temu korovi sliku na raspoznavanje
|
|
BubaSanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, SilveK, to mora biti ista biljka ko moj "matovilac".....
Jedva čekam da se priroda još malo probudi na mom gruntu pa da idem u daljnju istragu. |
|
BubaSanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon par mjeseci priroda se probudila i sa veseljem javljam da imam dosta rusomače. Mišjakinju nisam prepoznala iako zurim u slike pa u grunt, ali je nema.
Još tu ima dosta i djeteline i maslačka, uz sve gore navedeno. Razveselile su me ljubičice koje su nikle same od sebe, lani ih nisam vidjela, a sad ih ima na bar 4-5 mjesta. Maline su krenule u zrak. Posadila sam grm lavande. Ipak sam odlučila ove godine pokušati s vrtom, ali ne previše veliko, pa sam u nedostatku sprava za oranje ručno obradila tlo. Prvo sam skinula motikom prvi sloj korova sa onim malim žilicama, onda sam preštihala sve pa prekopala i sad treba finalno rasitniti i pobacati čim više preostalih žilica van. Krvav posao, srećom imam mamu i tetku da mi pomognu. A pirika....koliki je to korijen, aaaaaajmeeeee...... Iza Uskrsa ide prva sjetva pa kako bude. Uskoro ću staviti slikice da vidite kako mi ide. |
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ja bim isto rekla da mi liči na motovilc, a tko zna, možda i je ..ono što liči na jagode bi mogla biti biti puzava petoprsta ( ljekovito stvorenje) a zadnje defoinitivno uskolisni trputac.... i da ima i pirike vidi se..... ali javi svejedno jel to bio motovilc?? kod nas kad nam zimi preraste bude takav...ok...takav sličan :)
|
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bubasanja, bit će to krasna kuća s okućnicom, naravno, dobrodošla i veselim se svakoj tvojoj novoj biljčici u vrtu!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |