Adam - alocasia odora |
Odgovori | Stranica 123 26> |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Kolovoz 2007 u 17:35 |
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pre dva dana sam povadio adame iz bašte. U jednu saksiju sam stavio 4 biljke da prezime, pa me zanimaju vaša iskustva na kakvom mestu ih je najbolje držati preko zime (Svetlost, temperatura, zalivanje...) Unapred hvala.
|
|
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ti ne znam samo znam da ih je ovdje kod nas teško naći.Barem ih ja nisam našla a krasni su mi sa onak veeelikim listovima
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pošto u kući više nemam mesta za biljke, adame sam odneo na posao, e tamo mogu da ih držim u kancelariji gde je zimi pretoplo, a ima još koje mesto i u hodniku gde je hladnije, ali ima dosta svetla. Inače taj deo smo pretvorili u zimovnik za cveće, svako je po nešto doneo od kuće da prezimi i sada izgleda kao botanička bašta. U proleće kada svi odnesu svoje biljke zgrada nam izgleda pusto.
|
|
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam jednog i to već jedno 4 godine. Preko zime ga stavim na stubište gdje nije baš pretoplo, tako oko nekih 20 stupnjeva je maksimalno, ali ima dovoljno svijetla. I tako prezimljava jer isto ne znam kud bi ga drugdje spremila.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a zar uz Adama ne treba biti Eva
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda Adami vole samo Adame uz sebe
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
agava
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je bio visok skoro 2 metra. Vani je u vrtu.Prošle zime sam ga bila pokrila, a ove nisam. Sad su mu stapke zelene, a listovi su svi propali Definitivno jedna od najljepših biljaka
|
|
Hara
Novo sjeme Pridružen: 09 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adam, dakle, može prezimiti u vrtu, ako je pokriven ili sl., hm? Ovdje kod nas temp. zimi bude i ispod -10 stupnji...
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nebi preporučil za duboki kontinent
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidimda volite adama , ali dali vam je kada cvao . ja sam ga inačeisto prije imala ali ove zime je ostao vani i smrznuo se ali moja mama ih isto ima i od nje sam ga uzela . meni je svake godine cvao , cvijet je zelene boje , i sliči na anturijum , samo se ne otvara tako jako . traje nekoliko dana . inače može biti i na suncu i u hladovini , samo mu treba za velikih vručina dosta vode .i može mu sunce opaliti listove .
|
|
Pupsy
Nedavno posijan Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo imene da vam se pridružim sa mojim prvim postom,
i ja imam adama ali ako mi netko može reci zašto mu žute listovi? Preko ljeta je vani i lijepo napreduje a zimi mu listovi odlaze |
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zavisi gdje je smješten,zaljevanje,grijanje.Moj je na stepenicama ima dosta svjetla,centralno grijanje ,zaljevanje saka dva tjedna i nemam problema
|
|
Naca
Upravo klijam Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pupsy zimi adam voli u hladnije, i moj je prosle zime bio u toplpm i izgubio listive a ove u podrumu i opstali su mu svi |
|
Pupsy
Nedavno posijan Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj je u hodniku nije jako toplo ali nije niti hladno jer nam hodnik nije zatvoren nego se grije cijeli stan.
Ja ga zaljevam sa vodom iz slavine a nedavno sam čula da mu to ne odgovara |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niti jednoj biljci ne odgovara voda iz slavine... nekima vise nekima manje..
Vecini nece biti nista ali bolje je ako voda ostoji malo.... da se prilagodi temperaturi zraka i slegne se kamenac i slicne tvari
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hlor ili klor iz vode (vodovod) jako brzo ispari iz vode, zato treba vodu ostaviti nekoliko sati da odstoji u otvorenoj posudi. Na taj način hlor nestaje iz vode, a voda se zagreje na sobnu temperaturu kako biljke prilikom zalivanja ne bi preživele šok.
|
|
|
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da vam javim...moj upravo pushta sedmi list....
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
damirG
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MOLIM DA MI NETKO OBJASNI OVU POJAVU KOD ADAMA,NAIME STVARNO MI SUPER RASTE,4 LIJEPA LISTA,NA SVIJETLU JE U HODNIKU REDOVNO GA ZALIJEVAM A TO ŠTO ME ZANIMA JE DA MI SE NA LISTOVIMA POJAVLJUJU VELIKE KAPI VODE,DALI JE TO NORMALNO I DALI MU DAJEM PREVIŠE VODE PA TAKO REAGIRA
|
|
Odgovori | Stranica 123 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |