Caesalpinia gilliesii |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Travanj 2008 u 15:01 |
Zemlja porijekla je Meksiko. Još je zovu i meksička rajska ptica. Najbolji smještaj za sadnju je sunčani položaj, a može i u djelomičnoj sjeni. Ovo drvo nije potrebno često zalijevati, a u vrijeme cvatnje dovoljno je jednom tjedno. Cvjeta prelijepim žutim cvjetovima iz kojih se šire kao ukras crvene niti. Nakon cvatnje stvaraju se mahune u kojima se nalaze sjemenke. Klijavost je vrlo dobra.slika je s net-a
Triša tebi bi ovo drvo bez problema moglo rasti u vrtu osim toga mislim da ne raste jako veliko. |
|
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
susjedi na Braču imaju tri ovakva drveta, ja se spremam na ljeto u berbu mahunica
može na terasu, ali s obzirom na kontinentalnu klimu morala bi caesalpinu preko zime smjestiti negdje u podrum
|
|
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
|
gejsha
Upravo klijam Pridružen: 17 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ja bi to u dnevni boravak stavila,izbacila televizor i sony i dvd i muža
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
potpisujem gejshin post u potpunosti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Caesalpina može uz minimalnu zaštitu rasti i kod nas u kontinentalnom dijelu. Ja sam je imala 5 godina bez zaštite i cvala je svake godine. 5. zimu nije preživjela jer je te zime malo veći minus trajao par dana. Da sam je malo zaštitila, sigurno bi preživjela. Uglavnom, svake zime bi joj se smrznuo nadzemni dio i na proljeće bi potjerala iz korijena. Zbog tog je oblikovala grm, a u Dalmaciji mi raste u obliku malog drveta.
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da caesalpinije cvjetaju po ljeti a evo sada vidim neke koje vec sada cvjetaju?
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iris tvoje mogu ostati u vrtu jer kod tebe nisu tako niske temperature kao na kontinentu, jedino da možda prve godine preko zime zaštitiš biljčicu
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Lana
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
8 semenki sam posijao i imam 8 biljčica. Veoma brzo niču i napreduju.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su moje male caesalpinie, ali ne znam koja je vrsta??? |
|
|
|
skitnica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
biljka raste samo ne znam zašto joj žute listovi.najprije je palo puno kiše pa sam mislio da je zato,nisam je zalijevao previše pa opet žuti lišče.help
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam je dobila od Iris, ona od dalmax, ali to sve skupa nije važno jer ih imam 6 izniknulih iz sjemenja. Ako je to stablo, kamo ću staviti 6 stabala nemam pojma, ali već je bilo prijedloga da izbacim sve iz dnevnog boravka i posadim je tamo.
gotove sadnice, ako sve uspiju lako ću udomiti.
Iris
|
|
RIJEKA
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ako treba udomit...
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nekoliko godina mogu biti u posudama a onda posadi drvored u tvojoj ulici
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napreduju odlično. |
|
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči, tako se dobro drže, a bacile su grančice u tri dana kolko me nije bilo, samo nek ojačaju do proljeća, da budu spremne za put do tebe.
Voki predivne su, baš sam sretna, jer vidim da jako brzo rastu.
|
|
RIJEKA
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Triša, pokušala sam sa 2 mladice uzete sa malog stabalca...primile se kao.... i onda ništa.....
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |