Cimbidijum - Cymbidium |
Odgovori | Stranica 123 26> |
Korisnik | |
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Siječanj 2008 u 18:58 |
Uskoro cu dobiti ovu prekrasnu orhideju pa me zanima ima li netko iskustva s njom u njezi.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Pozdrav svima koji cymbidum volite kao i ja.
Prije puno godina očarala me ta ljepotica i kako već kod mene biva, moja "bolja polovica", malo, malo pa cymbi i tako sam ih nakupila ohoohooo ali cvali više nisu, jer sam jako malo o njima znala Redovito sam ih zalijevala, prihranjivala, jednom godišnje presađivala, ali cvijeta ni u tragovima. Lani mi je puko film i smjestim ja njih u hladnu prostoriju s puno sunca, za razliku od drugih biljćica, koje su svoje mjesto dobile u drugoj, grijanoj (ne previše) prostoriji, u koju sam ulazila jednom tjedno, dok kod cyibija ništa, zanemarila ih jer su mi više dodijali bez ijednog cvijeta. Kad sam se nakon dva hladna mjeseca odlučila pogledati da li u hladnoj prostoriji ima života, ostala sam bez daha svi su cvali, na svakom je cybiju bilo nekoliko cvjetnih grana Ove će zime dobiti isti tretman
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Evo, malo sam se potrudila na netu naći nešto o pravilnom uzgoju Cymbidiuma, tako i sama nešto naučila i prevela na Hrvatski za sve Vas koji ih volite
Uz odgovarajuću njegu, možete uživati u prekrasnom Cymbidium orhideji godinama. S uputama u nastavku, i Vaš će Cymbidium cvasti svake godine Upozorenje: od previše vode biljka može istrunuti, dok ako je vode premalo, bulbe će se osušiti i izgledati će kao na donjoj slici Prihrana – Jednom mjesećno s tekućim gnojivom za orhideje. (kod potapanja) Cymbidium cvjeta jednom godišnje. Nakon cvatnje ocvalu stapku obavezno treba odrezati i po mogućnosti ukloniti i bulbu, jer jednom ocvala bulba više ne cvate Tijekom ljetnih mjeseci Cymbidium preseliti na terasu ili u vrt, po mogućnosti u polusjeni. Kad postane hladnije, u svakom slučaju prije prvog mraza, biljke se moraju unijeti i smjestiti na svijetlo i sviježe mjesto (oko 10 do 15 stupnjeva Celzija) i smanjiti zalijevanje. |
|
bebolina
bebolina
Uživaj u toj raskoši |
|
Caca
Nedavno posijan Pridružen: 01 Rujan 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 83 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ga ja vec neku godinu. Uopste nije zahtevna biljka. Preko leta ga drzim napolju ispod drveta, gde ga kisa zaliva. Ujesen unesem u hladnu prostoriju sve dok ne pocne da cveta. Sada je u malo toplijoj prostoriji jer tek pocinje da cveta da bih mogla da uzivam u njegovim cvetovima, ali opet nije u mnogo toploj jer bi mu cvetovi brzo prosli.
|
|
mrvica
Već proklijao Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma divne su vam te orhidejice! zelja mi je imati barem koju al me strah da ju ne bih uspila odrzat na zivotu posto mi se doimaju osjetljive jako pa se ne usudim...al predivne su...
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni se orhideje prekrasne ali nemam hrabrosti kupit ju mislim da bi mi uginula ali lijepe su uvijekimam osjećaj da su jako osjetljive
|
|
AB100
|
|
Caca
Nedavno posijan Pridružen: 01 Rujan 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 83 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu one bas tako osetljive kao sto izgleda. Slobodno ih kupi.
|
|
Cattleya
Nedavno posijan Pridružen: 20 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam par pitanja jer cimbiji i ja nekako ratujemo. Koliko je stupnjeva u toj prostoriji i da li postoji razlika temperatue dan-noć? Kakvo je svjetlo, tj. jel ima prozor i na koju stranu svijeta gleda? Inače cimbi je prekrasan! |
|
Caca
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cattleya, ta prostorija je u stvari hodnik na spratu kuce. Na kraju su balkonska staklena vrata koja su okrenuta na jug. Inace hodnik je bas hladan posto se nikada na greje, jedino ga greje sunce kroz ta staklena vrata.
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
halo pozdrav svima koji su prisutni, evo ja danas opet kupila jednu orhideju sad ih imam 3 , u pevecu po 30 kn. na rasprodaji. nisam mogla odolit - samo neznam koja je boja, jer ima grančicu sa cvjetnim pupovima i konačno kupila supstrat za presađivanje ubauhausu, hvala teak za savjet -ma nisam mogla odolit svemu onome kad sam vidjela brdo biljčica
|
|
Cattleya
Nedavno posijan Pridružen: 20 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti. Ma mislila sam si da je zapadna ili južna strana. Zimi u biti samo na južnoj strani se može donekle uhvatiti dosta svjetla. Moji cimbići će znači pokrenuti se kad preselim u kuću.... |
|
Dana
Novo sjeme Pridružen: 11 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji, već danima čitam vaše poruke pa se odlučih javiti za pomoć. Prije godinu i dva mjeseca sam dobila na poklon prekrasnu orhideju u cvatu. Stigla je iz Austrije i pretrpila puno šokova na tom putovanju. Cvijet je trajao još neko vrijeme i propao. Od tada više nikad nije procvijetala. Dobila je još pokoji list i to je sve. Možda je premalo zalijevam? Jednom tjedno,ali nisam je prskala dok nisam pročitala da vi to redovito radite. Od straha da će mi i lišće uvenuti je ne smijem presaditi.Prije par dana je neško počelo nicati ali sve se bojim da je opet lišće. Slikala sam je ali sam prilično neuka pa neznam poslati slike.Pomozite nekim savjetom vi iskusni orhidejoljupci. Hvala!
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada znam zašto moj cymbidium neće cvjetati!?!
Cijelo vrijeme je u toploj prostoriji jer grijemo do daske!!!!!!!!!!!!
Cijelo ljeto je bio vani i izgledao je super, ali nakon što sam ga unijela u prostoriju ništa se s njim ne događa. Pupovi nikako da se stvore; a sad doznam da ni ne mogu jer nisu u hladnijoj prostoriji. Kod mene je preko dana 22, a po noći se temp. spusti na 18 - 19.
Ali ja hladnije prostorije nemam jer grijemo cijelu kuću?
I što sad?
Ne postoji nikakav drugi način da mi cymbidium procvjeta?
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i ja čekam da mi opet procvjeta ovo je od neki dan slikica , a sad je to več puno veči izboj
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
žuti cvjetovi su na pomolu
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bit če dvije grančice , iz dva izboja
|
|
Vendi
Nedavno posijan Pridružen: 02 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 36 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zanima me di ima za kupit cyimbidium?? ja sam iz zagreba. i zanima me koliko se kreće cijena jedne??
|
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam sad bankrotirala u Baumaxu na Jankomiru,imaju moooore najrazličitijih orhideja po 29.99,nisam baš gledala vrste,al me se dojmila jedna skoro crna.Ludilo od orhideje!
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kak se zove? Ja bih kupila bilo kakvu cattleyu ali u vž baumaxima i inim centrima nema toga. Tu su cimbiji bili po 100kn otprilike
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad sam vidla da nisi gledala nazive, brži prsti od mozga....
|
|
Vendi
Nedavno posijan Pridružen: 02 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 36 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja idem sutra u baumax da vidim malo šta ima od orhideja,ali već dugo mi se hoće cimbidium ali nigdje ga nemogu nać. Čitala sam da cvate po zimi pa možda nisam u dobro vrijeme ga tražila. probat ćemo ove zime ako ih sad ne nađem u baumaxu. Valjda će se negdje pojavit i onda će biti samo moooj
|
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da bu prekonekoliko raznoraznih orhideja bilo samo tvooooojih kad tam dojdeš.Još hiti oko i na vanjski dio,dobili nove biljke.Ne uzimaj kartice sa sobom,ni puno kunića,jer ne bu dobro
|
|
Odgovori | Stranica 123 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |