Mračnjak,sobni sljez,sobni javor-Abutilon |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Studeni 2007 u 13:58 |
Ovo je jedna vrlo jednostavna i zahvalna biljka za uzgoj..
Cvjetovi su mu zvonastoga oblika crvene,ruzicaste,narandaste,zute boje.
Postoje i sarenolisne vrste koje same po sebi imaju i bez cvijeta imaju efektne listove
Voli puno svjetla ali i laganu sjenu..
Zemlja mora biti propusna ali bogata hranjivom tvari, pa se preporuča u vrtnu zemlju umiješati komposta.
Ako stoji na suncanom mjestu,voli puno vode.Jako je zedna biljka.
Tokom cvatnje potrebno je barem jednom tjedno prihranjivati tekucim hranjivom,jer se dosta iscrpi.
Obrezivanje je preporucljivo u rano proljece,a vrlo se lagano da formirati u grm.
Minimalna zimska temperatura je do -10 stupnjeva,ali tada izgubi listove.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako je lijepoooo |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina i meni je jako lijepo.
Cesto bude za kupiti u proljece u onim kartonskim kutijama u vrtnim centrima (sto budu pakirane i ruze i clematisi)
cijena im bude oko 20 kuna.
Bas su mi prekrasni!
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su i već gledam popis kupovine za proljeće, tko ih prvi nađe neka javi....
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ih vec stavila na popis
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam ovaj sareni,stoji mi na balkonu.Zimi ga sklanjam u hladnu prostoriju.Na proljece ga malo skratim(ljepse se grana).Ljeti sareni hlad i puuuno vode.Moj se nije najbolje pokazao na vjetru pa se trudim da bude malo zaklonjen od direktnih udara.Odsjecene grancice se lako ozile u vodi,pa mozete imati gomilu abutilona.
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da imala je moja baka narančastog. jedini je problem što iz cvjetova kapa ljepljivi sok pa nemojte na tepih stavljat lol
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam abutilon, nema cvjetova, pa ćemo vidjeti kakvo je iznenađenje, ima pupoljke....ako ne otpadnu....
Čitala sam upravo o toj biljci i oduševila me, jednostavna za uzgoj, a može narasti do 2m u pitaru....
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vec 2 puta pokusavam oziliti granu i nikako,u vodu kazu ne ide nego samo u supstrat pa ni to ne mogu.
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitala sam da je neko nakon proljetnog šišanja stavio grančice u zemlju i da je lako dobio nove.....??...
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, ide direktno u zemlju tj vlazni supstrat ali meni ne ide.
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam je i ja, cvate roza, stvarno je super biljka, malo mi je sunce spržilo ali otkinula listove, brzo se oporavila, sad je kao nova, ima puno cvjetova, probat ću na proljeće pelcati baš me zanima hoće li uspjeti.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ju bez problema razmnožila reznicom zabodenom u zemlju
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je procvjetao...žuti je i već duplo narastao...baš sam vesela što sam ga nabavila!!!!
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ovo kupila pod "abutilon".Naravno da,ako je to to ,ne piše ime.
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha, prekrasan ti je ovaj Abutilon megapotamicum. Nikad ga kod nas nisam vidjela u prodaji. Gdje si ga nabavila?
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako se lagano razmnozava grancicom, samo se bocne!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skoro sam rekla"Varaždinu na placu"(kad dosta toga zanimljivog tamo nađem)
Kod nas,Varaždin,u jednoj cvjećari sam ga vidjela.Nije ni skup bio,nekih 60-ak kuna(MM ga zove"krepani hibiscus")
Probat ću ga razmnožiti no stalno tjera nove pupoljke pa mi sad žao trgati grane.
Koliko dugo on cvate?
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha, predivan ti je ab.
Navodno cvjetaju cijelo ljeto!?
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |