Pelcanje ruža |
Odgovori | Stranica 123 10> |
Korisnik | |
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Listopad 2009 u 22:18 |
Evo opet mene nadobudne
Jel mi može netko objasnit kako se točno pelca sad na jesen (valjda koristim pravi izraz ) |
|
Sponzorirani linkovi | |
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kak ja pelcam:odrežem drvenastu ovogodišnju grančicu debljine olovke,dugačku oko 25 cm.Zabodem ju u finu,rastresitu zemlju tak da vani ostanu samo 2 pupa i pokrijem sa flašom.flaša se skida nakon kaj prođe opasnost od mraza.gotovo!
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja radim ko i Rain.Znači sad je posadiš i ništa ne diraš do proljeća.Onda ćeš i vidjeti koja ti se primila a koja ne jer će već imati mlade listiće.
E da,ovaj dio ,koji pikneš u zemlju,tu skineš lišće
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala curke
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da vas nadopunim cure zaboravile ste joj reci jedan vazan detalj reznice se uzimaju ondje gdje je ruza ocvala od cvijeta si odbrojas 5 listova i onda odrezes a rez treba biti kosi |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tak je Rosa,no ja sam to već njoj obavila,kad sam ih rezala pa nisam tu navela
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Juhuuuu, sve sam tako napravila...imam impozantnu zbirku reznica pod bocama i valjda ce se nešto primiti...tko ce dočekat proljeće!!!!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma primit će se sve,Frida
Da se nadovežem na ovo gore sa nekim svojim mišljenjem.Slažem se,ko što sam i rekla,sa Rosom2 ,to su neki standardi,tj.tako se to treba raditi...no uvijek možemo i malo"po svom" .U ovom slučaju mislim da nije najbitnije tih 5 pupova,nego da je grana ovogodišnja,da je cvala i da nije mekana nego da je već lijepo odrvenila.E sad,ako na grani(neke budu male)ne bude 5 pupova nego 3-4 mislim da je ista vjerojatnost da će se grana primiti ko da je i 5 pupova.Isto tako ako se pelca stara grana ili premlada a ima 5 pupova,kosi rez....sve ostalo je idealno,mala je vjerojatnost da se primi.
|
|
rosa2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se sa tobom Shasha sama isto tako napravim po svom ako su grancice slabe stavim po dvije jedna ce se vec primiti ,al sam napisala standard jer ne zelim da se opet dizu kakve trzavice oko mog odgovora .
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rose,ne opterećuj se.Uvijek ima netko ko traži sitnice.
Svatko veli ono što zna,ili misli da zna.Nitko nas ne tjera da radimo po tom savjetu
Nego,daj ti meni reci,kak da ja,i kada,počnem od pelcane ruže,raditi stablašicu.Većinom mi te zapelcane ,odmah puste sporedne grane.Da ih trgam odmah ,ko male?Ok,idem na temu stablašica za nastavak pitanja
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mene ovo jako zanima....ajmo tamo
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a dali se isto pelcju i mini ruže
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
rosa2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da ,sve ruze se isto pelcaju
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja isto odrežem granu koja je cvijetala.Odrežem precvijetali dio zajedno sa prvim parom listova ispod njega.Odbrojim 4 do 5 pupova i odrežem preko pupa ukoso.Kažu da se tako lakše zakorijeni.To radim već od prvog cvijetanja ruža.Znači čitavu sezonu.Redovno zalivam i obezbijedim im hladovinu.Mnogo sam ih tako razmnožila.
|
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima!!!!! Zanima me da li je sada prekrasno za pelcanje ruza????
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako živiš u kontinentalnom dijelu,sad je prekasno s obzirom na valjsku temperaturu a i vegetacija je stala.Znalci tvrde da je najdolje 7,8,9 mjesec.
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U rujnu se odrežu reznice ruža na 15 cm i odstrane svi listovi.Posade se naopako ukopavši ih samo 2-3cm u mješavinu pijeska i treseta.Na otvorenom će zraku 2-3 tjedna kasnije rez zarasti.Nakon toga se reznice pravilno posade u isti supstrat ukopavši ih za 2/3 njhove dužine i stavi pod stakleni pokrov.Preko zime ih se tako ostavi pazeći da se temperatura ne spusti ispod 5°c.U proljeće se ruže posade na stalno mjesto,ovako dobijena ruža je slabije kvalitete od cijepljenih.
Postupak okretanja naopako uklanja svaku opasnost od truljenja reznice. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E svašta ćeš čuti, hvala na informaciji
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz knjige Abeceda vegetativnog razmnožavanja - Rosenn Le Page,Denis Retournard
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je super, baš ću probat, imam jednu prekrasnu penjačicu, koju bih svakako htjela razmnožiti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica 123 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |