Kalifornijska kalocedara |
Odgovori |
Korisnik | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 07:06 |
Poštovani !
Niže sam pročitala da postoji Kalifornijska kalocedra. Malo sa našla na netu o tom drvu. Izgleda da je kod nas zasađena samo u Opatiji. Slovenci je imaju puno više. Željela bi da se malo pokrene i rasprava o tom drvu. Možda je netko od članova čuo više. |
|
Sponzorirani linkovi | |
sequoiadendron
Upravo klijam Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa da, u Sloveniji je ima više. U Novi Gorici ih je dosta. J sam ih l ani sijao, ali mi nije ni jedna proklijala. Opet ču poušati druge godine.
Inače latinkso ime je Calocedrus deccurens, koja potječe iz zapada Sjeverne Amerike (Oregon, Kalifornija, Nevada). Dostigne visine od 40-60m i u promijeru do 3metra. U njenom prirodnom staništu su padaline od 500-2130mm |
|
Liquidambar
Nedavno posijan Pridružen: 15 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 66 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Staro ime za tu četinjaču je Libocedrus Decurrens.
Postoje dva odrasla primjerka u rasadniku "Zrinjevac" na Šimunskoj cesti visoki 10tak metara.
Šteta što ih se ne uzgaja kao sadnice za prodaju.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |