Aglaonema |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Prosinac 2007 u 21:32 |
Danas sam bila u posjeti kod mame i dobila je jednu supre sobnu biljku. Ima predivne zelane listove Dali netko ima i kakva su vasa iskustva??
Ja sam ne znalica, pa da se informiram, i mogu praviti pametna pred mamom
slika s interneta |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo malo teksta o njoj:
Sobna biljka koja je iz porodice Aracee a stigla nam je iz Filipina, Bornea i Indonezije. Ime je dobila najvjerojatnije po svome predivnom lišću. Jer joj je ime izvedeno iz grčkog jezika a u prijevodu bi značilo „svjetleća nit“. Aglaonema ima oko 40 - 50 vrsta! Najpoznatije u nas, i najčešće uzgajane kao sobno cvijeće su: Aglaonema trewbii, Aglaonema pseudo bracteatum i Aglaonema crispum. Ovo je iznimno dekorativna biljka koja nije jako zahtjevna za brigu i uzgoj. Možete je staviti i na dosta sjenovita mjesta i ona će biti zadovoljna. Isto tako dobro će podnijeti i kraća vremenska razdoblja na direktnome suncu. Zalijevanje je potrebno tijekom ljetnih dana svaki 4-5 dana, a tekuće gnojivo dodavati svakih 15 dana. Te ju jednom do dva puta tjedno prskati s vodom. Dok u zimskom razdoblju treba polijevati samo onda kada se zemlja prosuši i bude suha. I zimi može živjeti u suhim prostorijama. A idealna temperatura za uzgoj ove sobne biljke je između 18 i 14 *C. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako te jos stogod zanima samo pitaj!!!
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bez brige ovu biiljku mogu uzgajati svi i oni koji tek počinju sa uzgojm, jer je iznimno laka za uzgoj! |
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna iz porodice-Agloanema modestum, sasvim jednostavna sa lepim,zelenim liscem i ponekim doduse,neuglednim cvetom (nalik sitnoj kali). Uspeva i na manje osuncanom mestu,sa umerenim zalivanjem i orosavanjem listova. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako je velikaaaaaaaaa.Koliko je stara?
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
afrodita ova šatirana mi je prelijepa, već je dosta dugo tražim ali je nisam našla kod nas u OS, naročito zbog toga što podnosi mjesta i s manje svjetla
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglaonema modestum je kod nas u dalmaciji uobičajena sobna biljka ..
imala ju je i moja baka ..Ona ju je nazivala pijanta... |
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
narode meni je svekrva ostavila na balkonu ovakav primjerak ko u mimar samo manji i biljčica je prezimila na balkonu na dalmatinskoj buri i hladnoći jer sam ja mislila da je to balkonska biljka
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaci da nije tako osjezljiva i moze izdrzati i nepovoljne uvijete!!!
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako stoje stvari izgleda da i ona konkurise za ulazak u cvetnice. Cvet, ima ih petnaestak,jako dugo traje,kao kod anturiuma,mozda nije tako lep ali je svakako zanimljiv
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja nisam ni znala da ova biljka može cvjetati, al ovako sa cvijetom malko me podsjeća na spatifilium
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam pročitala za tu biljku da je kancerogena.
Zna li netko nešto više o tome?
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan.
Seneka |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
D ustvari lišće i cvijet podsjeća na spatifil- sve osim "stasa"- ima je moja kćerka i lijepa, a nezahtjevna biljka, voli svjetlo, vodu recimo kao spatifil.
Stoje joj jedna kraj druge, pa ih ljudi često zamjene, iako nisu baš tako slične.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Tessa
Novo sjeme Pridružen: 12 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja sam pročitala da je jako zdrava jer čisti zrak od štetnih plinova...
Imam i ja jednu koju sam nedavno kupila...Aglaonema Silver Bay...moram reći da je predivna.
Stavila sam je u najtamniji kut u stanu u koji dopire malo svjetla i ona je prezadovoljna. Raste kao luda...i još k tome i cvate
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto, sad ti vjeruj kojekakvim neprovjerenim napisima. Nadam se da si ti to pročitala u nekom stručnom časopisu, gdje su to napisali mjerodavni ljudi.
Naime, ja sam to vidjela u katalogu jednog trgovačkog centra.
Bilo bi mi drago da je tvoja tvrdnja točna, jer cvijet je zaista krasan.
|
|
Tessa
Novo sjeme Pridružen: 12 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo stavljam link na stranicu gdje piše da su biljke zdrave za ljude...
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moje aglaoneme, u tamnom je dijelu dnevne sobe i za sada se ne buni.
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno brzo raste bez neke posebne paznje i preporucujem je svima koji su totalni pocetnici
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |