Mirisne ruže |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
supergut
Novo sjeme Pridružen: 27 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Lipanj 2009 u 14:12 |
Pozdrav!
Tek od nedavno sam se počela interesirati za cvijeće, odnosno za sadnju istog na balkonu u betonske žardinjere, početnica sam, ne znam mnogo o bilju, ali se pokušavam što više informirati. Željela bih posaditi na balkon mirisne ruže, ali ih još nisam nigdje našla! Onako, ruže s intenzivnim mirisom (moja mama ima jednu takvu - bijela je, visoka skoro tri metra i predivno miriši!). Tražila sam na nekolicini mjesta, na floraartu nedavno, ali nitko nije imao mirišljave! Znate li gdje ih se mogu nabaviti (u Zagrebu)? Dakle, ne previsoke, bilo koje boje, ali s intezivnim mirisom? Hvala! |
|
Sponzorirani linkovi | |
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ti mogu nabrojati par ruža koje ja imam i mirisne su. to su topalovićeve ruže Vilijem Šekspir, Old Port,Otelo.a jako mirisne su starinske ruže albe ,burboni ,portland ruže ali njih nema svaka vrtlarija.Ja sam ih nabavljala iz Srbije. I Hajdi Klum i Augusta Luize isto imaju dobar miris.Na mojoj stranici Josipino cvijeće na vikendici možeš vidjeti boje tih ruža.
|
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj na str vtrlarija Horvat -oni se bave ružama sigurno buš našla ono kaj te zanima
sretno u traženju
Ili sama zapelcaj one koje ti se najviše sviđaju.
|
|
mrvica
Već proklijao Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
od mirisnih ruža ja imam Abraham darby (vrtlarija Horvat), ovo im je prva godina, jesenas su posađene, ni sama ne znam koliki porast mogu očekivati, nekako mi se čini da nisu nešto brze, jest da nisam u prilici stalno ih maziti i paziti ali nadam se da će biti dobre, naročito sad ljeti kad ću im se moć više posvetiti. Kad uspijem stavim sličicu!
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jedna od najmirisnijih sorti je double delight, dvobojna ruža
stvarno fenomenalno miriše ja sam je prije 7 godina uzela iz rasadnika ruža novo selo podravsko ili njih kontaktiraj (uguglaj ih) ili ti mogu probati zapelcati granu pa ako se primi javim ti (ali tek krajem ljeta jer sad i nije baš vrijeme za pelcanje ruža) |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka
|
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam lani posadila sve moguće starinske, engleske sorte ruža što ih prodaje rasadnik Virag i jedva čekam da ih pomirišem kad prolistaju i procvjetaju
onda vam javim |
|
Želja i ljubav su krila za velika djela
|
|
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam se pitala dali postoji ovakva tema jer ja sam u potrazi za jednom mirišljavom ružom koja će ostavit takav dojam da te sruši s nogu kad prođeš pored nje..... ako netko zna takvu neka javi, i bilo bi dobro da cvate cijelo ljeto, da nije ko one starinske-majske ruže koje cvatu jednom.
Vidjela sam kod Flavije neku ljubičastu koja navodno jako miriše, rosa damascena mill mislim?? kakva je ta? |
|
Tena 28.3.2010
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čajevka Double Delight je vrlo lijepa i posebno mirisna ruža.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš puno ruža koje mirišu a koje cvjetaju od proljeća do zime..Rosa damašćena je mirisna starinska sorta..Takve većinom samo u maju cvjetaju.
Ja imam blue moon,Big purpl,Double delight,papa meilland ssve mirišu predivno,cvjetaju od maja do prvih snijegova..Prošle jesni i ovog proljeća kupila sam još nekih 20 novih ruža,Topalovićki,većnim nostalgični i čajevki..Većina ih je mirisna.Na mojoj temi imaš nazive i slike,da ih sada ponovo ne pišem.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogledat ću čim ulovim malo vremena.... Hvala Alisa i kaktus
edit: pogledala sam i jaako mi se sviđa Big Purple ali kod Horvatovih ih nema.... i kaj sad? |
|
Tena 28.3.2010
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto mene ste uspješno zarazili sa ružama, naručila sam oko desetak kom za jesen, većinom mirišljave i poneka kojoj nisam mogla odoliti zbog njezine neobičnosti. Bit će slikica a i preporuka, da barem ja pomognem drugima kako ste i vi meni sa svojim mišljenjima. Hvala
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posađeno:
Double Delight Blue Moon Big Purple Black Prince (poklon zbog količine) Michaelangelo Tineke Imperatrice Farrah Melody Parfem Ingrid Bergman. Uz ove 3 mirišljave engleske ruže i par penjačica mislim da će i susjedima mirisati dvorište !!! |
|
Tena 28.3.2010
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravih Rose de Resht, također vrlo mirisna! Al ću uživati u sjenici ...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gdje si ih kupila i koliko su? Hvala!
|
|
Rijeka
|
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene bi to isto zanimalo. Lijepe ruže,mi smo neke stare baš izvadili, i sad bi nam dobro došlo par novih.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovdje ima dosta onih koje tražimo pa treba pogledati. Još će nam d.i.n.a. reći...
|
|
Rijeka
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K je pogodila, to su Viragove.... Po 19 kn/kom sa tim da ako naručiš više od 10 poklone ti jednu po svom izboru! Uglavnom imaju sve na net-u kao i u katalogu, osim Elfie penjačice. Nje nema na net-u, a meni je žao jer nemam mjesta za nju.... a predivna je!!!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na informacijama, naručila sam katalog za početak
Ima ti ove ruže na netu samo si možda tražila pod krivim nazivom..
Elfe rose
|
|
Rijeka
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |