Vrtlarenje s papratima |
Odgovori |
Korisnik | |
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 11:22 |
Mislimo pisati o vrstama paprati koje bi mogle biti ukras naših vrtova.
Nadamo se da će vam se tema svidjeti i da ćete aktivno sudjelovati u njoj. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blechnum spicant - Jelenska paprat
Blechnum spicant je vrsta paprati poznata pod imenom Jelenska paprat. Porijeklom je iz Europe i zapadne Sjeverne Amerike. Poput svih Blechnuma ima dvije vrste lišća. Sterilno lišće ima ravne, valovite rubove, široko je 5 do 8 milimetara, a plodni listovi su mnogo uži, svaki s po dva reda spora na donjoj strani. Zone 2-9 Visina 20-50 cm Vazdazelena |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Polystichum acrostichoides - Božićna paprat
Polystichum acrostichoides (Božićna paprat) je zimzelena paprat porijeklom iz istočne Sjeverne Amerike. Ostaje zelena tijekom cijele zime - lišće se nekad koristilo za božićne dekoracije. Može tolerirati više sunca nego većina drugih paprati ako je osigurana odgovarajuća vlažnost tla. Ipak, najbolje će rasti u hladu ili djelomičnoj sjeni. Zone 3 - 8 Visina 60 - 100 cm Vazdazelena |
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni se ovo bas svidja ,volim paprat,ali ne mogu se pohvaliti da je puno zastupljena u mom vrtu...imam dve vrste,jedna obicna sumska,a druga izvadjena iz bunara,tacnije, sa zidova bunara,ali planiram nabaviti vise vrsta
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krenula sam u potragu za paprati koju sam kupila jučer u baumaxu,, i slučajno naletila ovamo...i ja imam samo ovu iz šume i iz bunara te ovu od jućer (mislim da je vanjska jer je bila na otvorenom kad sam je kupovala) ...nadam se da ću saznati nešto o njoj uskoro.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni su paprati jako drage. Nekad sam imala prekrasnu sobnu paprat. U vrtu je nemam. Neki se moji prijatelji žale na sjenovit dio vrta, a ja se žalim da ga nemam.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obožavam paprate,nastojim ih njegovati,ali po zimi nestaju,sada sramežljivo izlaze!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo da aktiviram ovu super temu, pošto sam upravo nabavila japansku bujadiku, ima li netko iskustva s njom??
Vaše paprati su prekrasne, a inače su mi jedna od najdražih biljaka. Zaista vrtu daju poseban ugođaj... |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |