Pilea |
Odgovori |
Korisnik | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Prosinac 2007 u 17:20 |
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Sponzorirani linkovi | |
oceana
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako, jako je lijepa! Prava raskoš!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna je!!!
Morati ću žicati susjedu za koji pelcer, ona ih ima par komada!!!
Dali je jako teška za uzgoj, koje uvijete traži?
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoje razni oblici ove biljke!! Ima ih od predivnih grmolikih kao što je ova tvoja! Do onih puzavih koje su vrlo interesantne, ali kod nas nisu tako nažalost uobičajene!
Ova na slici je Pilea cadieri ilina domači pilja kadijeri!
Kod uzgoja je anjbitnije da nikada ne bude izložena izravnome suncu, dok dobro podnosi indirektno sunce ili polusjenu.
Voli toplu i vlažnu klim i ne smije biti na propuhu!!
A ako ju planirate razmnožiti najbolje je to učiniti u proljeće! u tresetastu zemlju s malo perlita u njoj. i Naravno svakih 3do 4 godine svoju staru biljku zamjenite sa novom mladicom!
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Dalmatinka
Novo sjeme Pridružen: 16 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije teška za uzgoj, ali nakon dvije godine postaje nekako izmučena pa se ne preporuča držati dulje od dvije godine.
Lako se razmnoži i zakorijeni reznicama vršnih izboja pa je sami možete obnoviti. Da bi imala lijep grmolik izgled jednom mjesečno u proljeće i ljeto pincirajte rastuće vrhove, a ako je imate duže od godine u rano proljeće podrežite je na visinu od petnaestak centimetara.
Potreban joj je svijetao položaj bez direktnog sunca. Ne bi nikako smjela biti na propuhu i u prostoriji gdje se koristi plin. Voli vlažno tlo pa je tokom ljeta zalijevajte dva puta tjedno, a zimi smanjite na jednom tjedno.
Tokom doba intezivnog rasta, svaka dva tjedna prihranite je vodom u koju ste dodali tekuće gnojivo za lisnate biljke. Nije potrebno presađivanje, jer ima mali i plitak korijen.
|
|
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molila bih nekoga s iskustvom s ovom biljkom da mi napiše par savjeta za početak, kupila sam je prije nekoliko dana i vidim da po listovima ima par smeđih točkica.
|
|
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hannah moje iskustvo sa Pileom je da je držim na dosta svijetlom mijestu odnosno prozoru jer ako je na tamnom mijestu listovi crne i otpadaju i dobro podnosi suhi zrak.ljeti je treba obilno zaljevati ,a zimi kad se na površini zemlj osuši ,a na proljeće je orezati.
|
|
Hannah87
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekako mi ne uspijeva pilea, baca nove listove, ali se stariji konstantno suše. Držim je u kuhinji odmah pored prozora na sjevernoj strani. Nešto očito radim krivo, ali ne znam što, ima tko kakvu ideju?
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako ti je u kuhinji, a kuhas na plinu mozda je to , kao sto je netko gore napisao - da joj smeta plin...
|
|
Hannah87
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam sigurna, mislim da nije plin kriv budući da rijetko kuham.
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i moje pilee
nisam znala da ona cvjeta
na vrhovima starih grana pojavili su se cvjetići
|
|
Hannah87
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno izgleda. Kako ti uspijeva tako dobro? Mojoj donji listovi počnu crniti i otpadati nakon nekog vremena, ima dovoljno vode, ali joj očito nešto fali.
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ona je meni cijelo ljeto na terasi, u hladovini ispod glicinije, zalijem ju tek kada vidim da je zemlja suha ..... i to je to, nikakava posebna njega.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |