Penstemon "Picotee" |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Kolovoz 2010 u 20:42 |
Sadnicu sam dobila na dar ! Njemacki naziv je "Bartfaden , rot/weiß" , winterhart ! To mi je sve jasno ali nigdje nemogu naci hrvatski naziv ! Zna netko vise ?
PS Slikicu nemogu staviti , prvo : nisam jos savladala sistem , drugo : zaboravila sam USB Kabel kad sam pakovala kofere ! |
|
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda je to ovaj cvijetak
http://de.wikipedia.org/wiki/Bartfaden winterhart - bi značilo da može prezimiti vani (tako nešto), rot/weis - crveno/bijela boja. Valjda je tako... joj sorry, sad tek vidim da tebe zanima hrvatski naziv... |
|
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko sam dosad vidio po knjigama zovu ga: Penstemon
ali još cu malo prouciti
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Zeljka , ja se veselim da si mi pokusala pomoci , ja sam to posadila u cvijetnjak i nadam se da ce obstati ! Ja ti naime 44 godine zivim na samom sjeveru Njemacke , tako da ce se po zimi drugi brinuti za tu prelijepu biljku !
Dragi Admi , ja sam to dobila kao dar od Austrijanaca koji su kod nas napravili pauzu kad su isli na more ! Velika mi je zelja doznati nase ime te biljke ciji cvijet ima crvenu suknjicu i bijelu podsuknju ! Puno hvala u naprijed za svako javljanje ! |
|
magnolija
Mladi grm Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo ovako kod mene izgleda penstemon.tek ga imam prvu godinu ali po iskustvu drugih trajnica je i prezimljava u kontinentalnim dijelovima
|
|
magnolija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo još jedna sličica da nije zumirana tek toliko da vidiš kako mu izgleda stabljika
|
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Magnolija bas ti hvala na slicici ! Ja sam vec rekla da sam zaboravila (kad sam kofere pakirala) USB Kabel od kamere .
Tocno tako kao i tvoj grmic izgleda i ovaj moj ! Ja sam od tog slatkog cvijetica direktno odusevljena ! Znas mu ti mozda nase ime ? |
|
magnolija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa kod nas sezove penstemon.ja sam orezala suhe cvijetove (nisam ih ostavila za sjeme) tako su me savjetovali da se razgrana.i baš fino stvarno su se razgranale.ove tamnije neću rezati da skupljam sjeme da ga malo po vrtu raširim a i da imam za pokloniti.
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju biljčicu kupila pod nazivom janotina
|
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Janotina ? To je onda sigurno domace ime ! U glavnom i ja cu pokusati sacuvati barem nesto sjemena , ako budem jos tu dok bude zrelo !
|
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj Penstemon "Picotee"dobro napreduje a danas sam cak dobila obavijest da je "winterhart" , sto znaci da moze ostati vani !
|
|
magnolija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni su isto rekli da opstaje u našim zonama preko zime.
|
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Magnolija , kad bi trebala pokupiti sjeme ? Kod nas je bilo dosta kise pa mi se to sve cini nekako tamno ali mokro ! Bojim se da ne ucinim nesto krivo ! Mozes mi dati savjet ?
|
|
magnolija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja mu nisam imala priliku skupljat sjeme jer mu je ovo prva godina, ali koliko vidim čahure nisu tako male, mislim da sjeme neće biti teško skupiti.pusti nek se sve fino isuši.
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad sam kupovala svoju dobila sam uputu da je zaštitim preko zime,pa sam stavila sloj lišća.Sjeme nisam ulovila ili ga nije ni bilo.
|
|
gute Fee
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene su , kako kaze Magnolija , cahure i ja sam iz znatizelje jednu otvorila ! Unutra su stvarno sjemenke , ali , to je jos sve zeleno , hocu reci nezrelo !
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo oživim temu..
Prekrasan cvijet!
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovdje sam se davno u njega zaljubila, a jučer sam konačno i našla jednu sadnicu
Na mojem je pisalo penstemon pinacolada |
|
belica,zagreb
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belice, baš je poseban! Ak bude koja sjemenčica, bilježim se sa štovanjem . Joj, ne smijem ovdje žicati
Evo za pokoru stavljam sliku svog penstemona:
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
preljepi su vaši, evo i mojih
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |