Stromanthe sanguinea-stromata |
Odgovori |
Korisnik | |
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 13 Prosinac 2007 u 13:16 |
Nezahtjevna biljka, sviđa mi se zbog boje |
|
Sponzorirani linkovi | |
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
KRASNA JE
|
|
AB100
|
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna je, ako nije problem za uzgajati i ja si nabavim jednu takvu!
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to ti je Calathea jedna vrsta, točnije Calathea triostar. Predivna sobna biljka, nije zahtjevana, lagano ssvijetlo- sijenu. naraste recimo visine do nekih 60 cm. i u grm raste i držati je na temp. od 17-18 do 24-25., znači na nekoj normalonoj sobnoj temperaturi. Iso ju imam i razmnozava se vrlo lako tako ako netko treba pelcer
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Administrator...ako dozvolish ja bih te ispravila......
Ovo je Stromanthe sanguinea.Ime potiče od Grčkih reči “stroma”(prekrivach )i od reči “anthos”(cvet) Porodica: Marantaceae,Rod: Stromanthe,Vrsta: Sanguinea Domaći naziv:Stromanta Mali opis Ona je tropska biljka i moze dostici visinu od 40 do 70 cm Listovi su dugi 30-40 cm, mogu biti shiroki i do 10cm. Postoji nekoliko podvrsta ove biljke 1. Triostar 2. Multicolor 3. Horticolor 4. Magicstar 5. Stripestar ja imam od skora imam ovu Ažurirao Monk - 17 Prosinac 2007 u 18:33 |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Monk,šta znači "tropska perena"?(tropska znam no perena ne znam)
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imas pravo! iako su dosta slicne, evo slikice od Calathea triostar: dosta su slicne ali su drugcije!!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Našla sam u knjizi nešto. Ovako,po knjizi,ispada. Stromanthe je kao i rod Maranta spora i zbijena rasta a po istaknutim šarama slična je rodu Calathea pa su zabune česte.
E sad,kako sam to našla tako uz to postoji i još jedna slkica koja po opisu i izgledu najviše liči na onu Miminu. A to nebi bila ni Stromanthe ni calathea nego(samo da se malo raspišemo i Mimu zbunimo sa trećim nazivom) CTENANTHE-opis lista-dužine 45cm,baršunasta površina a naličje je crvenkasto-purpurno.Zbog ovog naličja mi se čini da je to Mimina jer je njeno takvo. Ups,nisam napisala da listove prekrivaju mrlje krem boje
Sve u svemu,sve tri nabrojane biljke su u srodstvu
Dalje o njoj ne znam dal da pišem(ono što piše u knjizi) jer je malo čudno Ažurirao shasha - 13 Prosinac 2007 u 23:51 |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha, perena ti znači trajnica.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Kika
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |