enrikove none povrtnjak |
Odgovori | Stranica 123 27> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 13:10 |
S obzirom da imam dosta veliki povrtnjak otvaram ovu temu da povrće ne mješam sa cvijećem ovako je izgledao prije par dana crveni luk i bijeli krumpir ogrnut roza krumpir Dezire 3 reda sa svake strane po red kukuruza šečerca i bijelog domaćeg za kuhanjecrveni i bijeli luk, salata posađeni jesenas
inače mm i ja već godinama povrće sadimo na 80 cm širine pa mi in freza između redova a ja imam manje za kopat to nam se pokazalo lakše za obradu jer imamo dovoljno prostora ovo su slike od prije par dana sada to izgleda sasvim drugačije sutra idemo tamo pa stavim nove |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Enrikova nona, kakvu ti zemlju imaš, pravu slavonsku, plodnu, ravnu ko tava. I ja sam djetinjstvo provela pokraj rijeke, zemlja plodna, svaka kuća je imala povrtnjak, nekoliko voćki oko kuće, a ispred kuća "Vorgarten" s gredicom cvijeća, baš kako je Marija Terezija carskim dekretom odredila još davno. Ne sjećam se da je ikad itko zalijevao, a kamoli špricao ili koristio mineralno gnojivo. Danas svi kupuju u marketima, a ja se divim povrtnjacima i svakom tko se time bavi, osim hrane tu je beskrajno zadovoljstvo vidjeti tu ljepotu, sve u redove posađeno, ma pohvala ljudskom radu. A tek branje plodova, a uživanje, gušti, što bi rekli naši Dalmatinci.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti Baka Bea na toplim riječima nastojimo što manje koristiti kemiju ovo proljeće smo kupili 2 kamiona 7 godina starog humusa od peradi pa smo dobro sve pognojili već sam zaboravila kako je zemlja od njega reška jer ja sam rođena ovdje i mpm je uvijek držala barem 1 kravu sve do smrti 2001 i gnojili smo stajskim gnojivom
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e nono svaka čast,ti si zaista vrijedna naravno i tvoj mm,ja mojih par kvadrata jedva stižem izvadit iz trave,ama kod tebe pravo imanje,želim ti uspjeha i rodnu godinu
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gdje su moji lijevo ili desno od te zemlje? Luk ti malo ide cik-cak
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sarajka hvala ti na lijepim željama i ja se nadam rodnoj godini
Tija dobro da na ovaj forum ne zalazi mm , on ti je precizan kao svaki bravar na te duge redove nategne špagu pa ja sadim i rasađujem ali ja pratim više strukturu zemlje gdje stavljam pa mi malo pobjegne ona naravno bude kritike jedan dan nas čula susjeda "malo smo glasno razgovarali" i kaže nam "to je radio i moj pa sad sam kopa" , što se tiće tvojih oni su niže ja sam ti skoro preko puta crkve u centru pred kućom mi je autobusna stanica.... |
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bit će tu svega slavonska zemlja plodna samo ovisi hoće li kiša zaliti..
lijepo si očistila od korova - nema kruha bez motike |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari hvala na dolasku u moj povrtnjak kiša upravo pala kao narućena pravo kažeš nema kruha bez motike ali polako i sve se stigne bar ovo što pojedemo znamo da je zdravo
|
|
|
|
tomica
Mladi grm Pridružen: 22 Listopad 2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 939 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nona svaka čast za povrtnjak ko po špagi, a vrijedne ruke zasadile svega
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nonice,imaš lijep,velik i uredan vrt,moj je mali naprema tvojem,ali sa sam sretna kad mogu salatu ili mrkvicu ubrati u svom vrtu,jel koje je to zadovoljstvo.Molim te reci mi zašto zajedno sadiš mrkvu i bijeli luk,a vidjela sam ga i u salati??
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus drago mi je da si pogledala moj povrtnjak navodno luk tjera mrkvinu muhu a mrkva lukovu a i zato sto je sjeme mrkve sitno i koliko god nastojim rijetko posijat ne uspiem a ovako mi to zbog luka uspije a isto tako kako luk cupam tako mrkvi ostaje vise mjesta za sirenje to radim vec godinama i zadovoljna sam pogotovo bih to savjetovala vama koji imate manje prostora kad luk povadis ostaje mrkva isto tako mozes po gredici izmedju luka kasnije rasaditi kasni kupus za kiseljenje dok se on prosiri luk povadis ali mozda to i sama radis da skoro sam zaboravila ja ti cesto i po saksijama cvijeca znam posaditi cesanj bijelog luka protiv nametnika
|
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh,da sam to prije znala,sad je malo prekasno za saditi luk,ali sljedeće godine ću obavezno probati,hvala ti.
Bi mogla i u ruže posaditi koji luk.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga ovo nije vrt nego cijelo polje! naradiš se ti i to dobro.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |