požutijele surfinije |
Odgovori |
Korisnik | |
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Svibanj 2009 u 16:59 |
curke trebam pomoć svake godine mi na istom prozoru surfinije poćnu žutijeti nakon dva tijedna što ih kupim neznam zbog ćega help.
|
|
AB100
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AB,aj malo detalja.Recimo,dal su te više ili manje izložene suncu,vjetru,može li neka životinja doći do njih...?Na ostalim prozorima isto su surfinije?vjerojatno su istovremeno(na istom mjestu)sve kupljene i zemlja je ista ,no očito ima neki detalj.Probaj naći razliku,nabroji nam razlike,u odnosu na ostale,pa ćemo otkriti šta im je.
|
|
AB100
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupljene su na istom mjestu ali su mi izloženije više suncu nego ostale stvarno neznam od ćega svake godine isto ćak njim i željezo kupujem a možda im je ipak popodnevno sunce jako jer ove druge imaju jutarnje sunce koje je ibak malo blaže od popodnevnog.
|
|
AB100
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jesi li im davala kakvo gnojivo u ta dva tjedna kako si ih presadila? |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
AB100
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne ništa njim nisam davala
|
|
AB100
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel zalijevaš dva puta dnevno,rano ujutro i kasno naveče,kada se zemlja ohladi,odstajalom vodom.
i naravno samo po zemlji,ne po listovima. |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
AB100
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zaljevam samo naveće odstajalom vodom
|
|
AB100
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam,stvarno,one bi trebale "voljeti"sunce.Stavi nešto drugo na taj prozor.
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako imaš mogućnost uslikaj iz blizine te listove koji žute,mogući su ovi uzroci,manjak vode,previše vode tje slaba drenaža pa korijen trune ili neodgovarajuća zemlja u koju su zasađene pogotovo ako nije supstrat koji ima u sebi startna hranjiva dostatna za prvih 4 sedmice rasta biljaka.
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
Roža
Novo sjeme Pridružen: 14 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga AB da bi surfinije bile lipe i zdrave trebaš ih prihranjivati sa željezom. Ja im cca svakih tjedan dana u vodu za zalijevanje dodam željezo. A svako drugo zalijevanje imaju kristalon. Probaj, Imat ćeš lipe surfinije.
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rožo, koji omjer kristalona stavljate i na koliko vode,hvala Vam unaprjed na odgovoru.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kristalona ima različitih boja, koji je najbolji za cvatuće cvijeće ? ?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Tratincica44
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Roža, koliko željeza stavite? Ja imam kod kuće Flortis željezo u prahu.
|
|
Tratincica44
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milica - Crveni Kristalon (Plod i cvijet)
|
|
Roža
Novo sjeme Pridružen: 14 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavim odoka. cca 1 čajna žlica na 10 l vode
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |