Jablan - Populus nigra |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 11:43 |
Zna li netko kako i kada razmnožiti jablan.Unaprjed hvala.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prošle godine u proljeće sam otkinila grančicu...možda 30-ak cm i zabola u zemlju....zalijevala i ništa više nisam radila...pustio je korijen i narastao skoro 1 m.....baš sam ga nedavno presadila |
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A koliko si ga zalijevala,u koje doba godine si uzela granćicu...
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
grančicu sam uzela u proljeće...ne sjećam se da li u treći ili četvrti mjesec
a zalijevala sam toliko da zemlja bude vlažna...ljeti malo više...i to je to...stvarno nema neke velike mudrosti oko toga
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok hvala
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad poslikam staviti ću slikice, ali sad bi samo pitala kaj velite na drvored jablana kao zaštitu od pogleda i hladovinu. Naime moja kuća je dvojni objekat koji bi ja sa južne strane nekako htjela zaštiti, ali sa nekom visokom živicom ili sl. Tako sam se sjetila jablana. No kako ga nisam nigdje vidjela u rasadnicima i malo znam o uzgoju, molim ako netko zna nešto više molim pomoć.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poslala sam jednu sliku ali ni sama ne znam kam , nisam našla kategotriju drveće.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo na ovaj prostor bi ja posadila drvored jablana. a ovo je taj isti prostor samo sa druge strane, na kojoj se nisam trebala boriti sa kupinjem, pa sam nešto i zasadila. Vidi se desno zgrada, ja mislim pošto će biti postavljena Fe kovana ograda u crnoj boji da bi s obzirom na sve jablani najviše odgovarali. ovo je moj cvjetnjak, cvjetna livadica u nastajanju. |
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kud baš jablanove, jel to nije malo previsoko i preveliko stablo? Po meni bi za jablanove trebalo izdavati građevinske dozvole
|
|
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se pitam kud baš jablan, zaista želiš tako veliko stablo?
Ako ne mora biti zimzeleno, pogledaj si malo paulowniu, bro raste, lijepo cvjeta |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zgrada je visoka, a ta strana je okrenuta prema jugu, pa treba malo nekakve hladovine, a opet ne smije biti preširoka krošnja da ne visi na susjedovo.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka jablanova, da imam bunar u vrtu odmah bi posadio jednog.Prekrasno drvo,nažalost sve ih je manje.Vrlo se lako može uzgojiti,komade grana,palac debljine,kao kolce,može se zabosti u zemlju ili u pitare,dobro zalivati i lako se ožile.Mislim da je jablan dobar izbor,ispod i oko njih će još godinama biti dovoljno mjesta pod suncem za razno cvijeće.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispod bi stavila hortenzije.Zanima me kojom brzinom jablani rastu.
|
|
Cvijetoholičar
Novo sjeme Pridružen: 16 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trazio sam po netu, ne pise bas... Preporučam da pitas u vrtnome centru ili slč.
EDIT: Nasao sam da otprilike dva metra u jednoj godini narastu.... Nisam siguran ali moguće je.... |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za živice visine do 4 m mogu se koristiti poljski javor (klen), bukva i kalina spirea.
O jablanu: Visina odrasle biljke: 15-20 m. Širina odrasle biljke: 3-5 m. Brzina rasta: 2-3 m. |
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
po pitanju građevinske za jablanove, evo ja je izdajem ovim putum!
u Dugoj Resi ih je bilo puno, ima ih još samo su ih podrezali na pola, nije mi jasno koja je to manija uhvatlia te gradske firme da ogole stabla do kože. mogu vam reći da su jako visoki i prelijepi bili kad ih se gleda s obližnjeg brda od kuda se vidi cijeli grad, a kao najbitnije mogu reći da se niti jedan nije polomio, srušio ili slično pod utjecajem nevremena, tako da iako izaziva strah visinom sigurniji je od većine krošnjastih stabala koje nevrijeme iščupa iz korjena ili polomi velike grane. mana je jedino kad su već stari, recimo preko pola m u promjeru imaju sasušenih grana koje padaju za jakog vjetra, ali grane opet nisu velike ni teške, ali niti skroz bezopasne. ja ga ne sadim jer ima jednu veliku manu koja vama svima nije bitna - nije medonosan! ne cvjeta, da Bog da sam u krivu i netko me ispravi! pozz
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebam stablo koje će izrasti visoko radi hladovine i koje neće imati široku krošnju ( da se susjedi ne bune). U blizini je posađeno nekoliko jabana, dosta su visoki i promjera su oko 2 m. Samo deblo je promjera oko pola metra.
Trenutno me brine voda. Gdin. trava kaže da traže puno vode. Već sam i razgovarala sa suprugom da bi provrtali cijev za bunar i napravili navodnjavanje kap na kap, ako bi bilo neophodno. Bojim se još i korjenja. Nisam se prije sjetila pitati da li kojen raste u dubinu ili širinu. Jer ako raste jako u širinu onda se bojim za asfalt. PS : Veliko HVALA svima koji žele pomoći i koji se uključuju u diskusiju. |
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u Dugoj Resi rastu odmah uz cestu i od 100-tinjak metara samo je na 1 mjestu korijen malo podignuo asfalt tako da nisu bas opasni.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svojevremeno je u Vrbovcu raslo dosta jablana i koliko me pamćenje služi nije bilo problema s njihovim korjenjem. Baš bi bilo dobro vidjeti ih opet!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |