Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 9596979899 282> |
Korisnik | |||
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
To što se vidi na slikama je za mene vrt, uvijek se nešto događa, svaki dan je drugačiji, uvijek je makar jedna biljka dežurna ljepotica. |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
A za komentare ti mogu samo puno zahvaliti! |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ali ne smijemo biti sebični, moramo pošteno podijeliti ovo naše sunce, neka malo i druge ugrije. I biljke se moraju malo odmoriti i skupiti snagu za nova cvjetna proljeća. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ja bih jako voljela prošetati kroz tvoj cvjetnjak i uživati u pogledu kakav ti imaš! |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
||
Ako želite uživati u prelijepim bojama proljetnih lukovica, a želite izbjeći prazninu koja ostaje nakon njihovog kratkotrajnog cvjetanja, posadite ih oko trajnica čiji se nadzemni dio tokom zime osuši. Da bi se lukovice razmnožile, listovi im se ne smiju orezati jer hrane korjen koji će stvoriti mnoštvo novih lukovica. Vremenom listovi požute i ne izgledaju lijepo na gredici. Zbog toga ih sadimo oko trajnica koje će ih pokriti i omogučiti im da ostvare svoj prirodni ciklus. Nakon što im požute listovi i lagano se daju izvuči iz zemlje, možete ih povaditi i u listopadu ponovno posaditi. Mjesto gdje sam posadila lukovice, obilježim drvenastim reznicama grmova.Poneka se do iduće godine i ukorijeni. |
|||
LeoNata
Pustio korijenje Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Hej draga moja,stalno proletim,al nemam uvijek vremena za ostaviti porukicu,samo udahnem i idem dalje za poslom.
Super ideja ovo sa lukovicama i reznicama-ugodno s korisnim,reklo bi se (označi koju i s vajgelom,pa salji na proljeće ;) ) Super linija! :) Pusa |
|||
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|||
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
slavice dopada mi se ova ideja s drvenim štapićima.to je spojeno korisno s korisnim,možda bude novih grmića
|
|||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|||
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
e pa draga samo izvoli,Sarajevo nije daleko a vrt je tu samo nije baš raskošan kao tvoj,ali nema veze važno je da skupa uživamo
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
a uz liniju si mogla pohvaliti i krojačicu |
|||
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
mislim da je to san svakog zaljubljenika u biljke i prirodu ,pa tako i moj i naravno to je proces koji traje mogu reći da i to ima nekakoga čara uvjek oko zapne za nekakvu ljepoticu ili ljepotana tako da uvjek ima dodatnih želja koje uljepšavaju naša godišnja doba a i godine...a ti si dobrano uljepšala svoje godine
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
mislim da u ovim godinama, kada je prošla mladost, moramo sami sebi stvoriti zrnce ljepote, pronači mir i zadovoljstvo, ako ne u onome što moramo raditi, onda u onome što radimo a ne moramo. to zrnce ljepote je za mene moj vrt. a biljke to znaju, osjete jer su žive i vračaju, sedmerostruko i više. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ovih dana vrt polako odlazi na zasluženi odmor.
Većina astera je ocvala a sa njima završava još jedna cvjetna sezona. Jesen se u vrtu udomaćila a zima čeka pred vratima. Poželjet ću i njoj dobrodošlicu, jer i ona je dio čudesne prirode i podneblja u kojem živim. Dok se nad mojom ravnicom vuku jutarnje magle i tmurni kišoviti dani, radovat ću se svakom sunčanom danu i vjerovati da ipak nije nestalo bablje ljeto, pokušat ću ponovo proživjeti ovu godinu kroz opise biljaka i njihove slike. Nadam se da ćete uživati u bojama moje cvjetne ogrlice a možda i pročitati nešto što niste znali. Šetnju kroz moj vrt ću započeti sa dva najsjajnija bisera koji su najhrabriji i koji imaju toliku snagu da procvjetaju pod snijegom i simboliziraju pobjedu nad tamom i svim nedaćama. |
|||
LeoNata
Pustio korijenje Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
|||
LeoNata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Evo pohvaljujem i majstoricu krojacicu! :) Tko zna-zna,prava umjetnica u svemu!
|
|||
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
||
Zimski jasmin Zimski jasmin Kada sam dobila ovu biljku, željela sam što više o njoj naučiti, i čitajući, naišla sam na jednu rečenicu koja je puno ispričala o ovoj prekrasnoj biljci: "...stoga ga posadite na mjesto gdje zimi često prolazite" JASMINUM NUDIFLORUM je grm, povijuša. Ako ga pustite da slobodno raste, doseći će visinu oko 1 m i sve će grane poviti prema tlu, stvarajući oblik gustog zelenog vodoskoka. Ako ga privežete za oslonac, može narasti i preko tri metra a svoje će bočne grane povijati prema tlu, baš kao u svojoj domovini Kini, gdje raste na stjenama i preko njih pruža svje mnogobrojne i guste grane. Zimski jasmin je grm koji cvjeta u zimi, ali se nikada ne zna u koje vrijeme. Cvjetanje mu ovisi o pojavi mraza i niskih temperatura koje mu odgađaju cvatnju. U jesen , u kontinentalnom djelu odbacuje svoje kožaste listiće a u njihovim pazušcima stvara cvjetne pupove. Na blažoj klimi ostaje zimzelen. Odgovara mu sunce ili polusjena, nije zahtjevan u izboru tla i dobro podnosi sušu. Razmnožava se reznicama a i granama koje se u dodiru sa tlom lagano ukorjenjuju. Podnosi snažno orezivanje jer cvjeta na starim granama. Orezuje se u proljeće, nakon cvatnje. Ostarjeli grm, koji slabije cvjeta, možete orezati do zemlje, ubrzo će se pomladiti i potjerati mnoštvo grana iz korjena. Žuti cvjetovi zimskog jasmina su radost u zimskim danima, i nama i pčelicama kojima je on prvi izvor hrane kada se ohrabre i izlete iz košnica. Na dan Svete Lucije, odrežite grančice zimskog jasmina, stavite u vodu, za Božić ćete imati buket žutih grančica. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Malo sam se zamislila kada sam vidjela zimski jasmin pod bijelim pokrivačem... još malo i imati ćeš tu sliku uživo... nešto sam se u svome životu nagledala snijega i nije mi to baš drago ali takve sličice zasigurno ublaže surovost zime... u svakom slučaju, pažnje vrijedna biljka... kada je vani hladno, toplije je duši i !
|
|||
Odgovori | Stranica <1 9596979899 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |