Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 9495969798 282> |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lysimachia ciliata "Firecracker" [/QUOTE] LYSIMACHIA CILIATA "FIRECRACKER" Trajnica koja tokom cijele sezone ima vinsko crvenu boju listova. Da bi joj listovi bili crveni treba ju posaditi u polusjenu gdje ima jutarnje sunce. Može podnijeti i sunčane položaje ali uz redovito zalijevanje. Visoka je do 80 cm. U ljeto cvjeta sitnim žutim cvjetovima koji su prošarani crvenim venama. Kao i ostale biljke iz iste porodice, snažno se širi korjenovim izdancima, tako da u proljeće možete očekivati njezine crvene izboje i tamo gdje ste se najmanje nadali. Zanimljiv mi je google prevoditelj, koji je korjenje lysimachia nazvao-podzemni trkači. |
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lysimachia clethroides [/QUOTE] LYSIMACHIA CLETHROIDES guščji vrat Trajnica koja izgleda lijepo cijele sezone. Cvjeta od kraja proljeća pa sve do kasnog ljeta. Cvjetići su joj sitni, sivo bijeli, skupljeni u grozd. Zbog savinutog vrha, izgledaju kao guščji vrat i glava. Kada početkom jeseni, prestane cvjetati, prelijep ukras u jesenjem vrtu su listovi koji poprimaju neobičnu i lijepu crvenu boju. Visoka je do 80 cm. Dobro podnosi i sunce i polusjenu. Na suncu će se puno manje širiti korjenovim izdancima. Njezine cvjetove cijene cvjećari i često je koriste za izradu aranžmana. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lysimachia punctata "Alexander" [/QUOTE] LYSIMACHIA PUNCTATA "ALEXANDER" Zeljasta trajnica koja u rano ljeto cvjeta žutim cvjetićima. Uspjeva na suncu ili polusjeni. Širi se podzemnim rizomima ali nije invanzivna kao većina biljaka iz njezine porodice. Podnosi sve tipove tla a jedini problem je suša od koje joj posmeđe listovi. Postoje varijeteti sa šarenim lišćem. Zanimljiva je i leptirima i cvjećarima koji je koriste u cvjetnim aranžmanima. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lysimachia nummularia "Creeping Jenny" [/QUOTE] LYSIMACHIA NUMMULARIA "CREEPING JEENY" Izvrsna pokrivačica tla, trajnica za kamene zidove, uz vodene vrtove i žardinjere. žuti cvjetovi se pojavljuju u rano ljeto. Na vlažnim tlima se snažno širi pomoću čvorova na puzavim stabljikama koji se u dodiru sa tlom zakorjenjuju istvaraju nove stabljike. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ranoproljetni izgled moje isturene gredice.
kako se mjenjala, ispričat će vam iduće slike |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavujčice moja, moram priznati nisam baš čest šetač po vrtovima, više sam u povrtnjaku, ali to ne znači da baš nikad neću zaviriti na ovako lijepo mjesto i usput napuniti baterije.... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
25. svibanj
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
5. srpanj 2013.
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
29 kolovoz 2013. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
10. listopad 2013.
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Isto botanicki vrt medju najljepsim vrtovima na forumu.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Usporedjivala prvu i drugu,drugu i tecu ,prvu i poslednju ..kako je vreme prolazilo jedne cvetale druge precvetavale ...na pocetku klupa za sedenje ili stolica,na sledecoj se nazire posle gledam jel to isto ona gredica,nema klupe,jeste ..svaka ima svoju lepotu stvarno kolorit boja je prelep slozila si ti to onako pravo,ali za mene,koliko god ne volim jesen,ova poslednja mi je nekako najpotpunija najlepsa...
|
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sviđa mi se ova tvoja komparacija iste gredice u različito godišnje doba, svaka varijanta je prekrasna.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zadnja biljka koja počinje cvijetati-VISOKI ASTER
Neke biljke koje nisu dobile priliku Jesenje boje prosenjaka... ...i sadnja lukovica ispod njegovih vlati Krompirko ide na spavanje... ... i ostavlja prazninu Još jedan pogled na vrt i biljke koje će prve procvjetati-ZIMSKI JASMIN Ovako su izgledali u snježoj mećavi-ZIMSKI JASMIN KUKURIJEK |
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno ! I opet sam šetala i uživala , prava si majstorica ! Izgled vrta kao i gazdarice - savršeno ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Savrsen preobrazaj tvojih gredica kroz godisnja doba!Prvo mjesto na kojem odmorim oci i napunim baterije pa tek onda krenem dalje,uskoro se opet vratim ko leptir opijen bojama i mirisom slasnog cvijeca
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod tebe je i jesensko izdanje vrta lijepo, šareno, bogato..... ali ja bih ipak nazad ljeto.
Ne volim ove kišne dane.... Lijep je taj visoki bijeli aster. Znaš li da mu ovdje kažu "zimski šlajer"?
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šta reči,preprekrasno,divne su ti gredice i kombinacije,kod mene je haotično stanje u cvjetnjacima,jednostavno nemam reda,ali zato uživam šetkajući po tvom vrtu
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
monstera
Pustolovka vrijedne povrtlarice, dobro mi došle u vrt! drago mi je da vam je lijepo među mojim cvijećem i hvala za komentare! |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a krešendo često znači kraj. uskoro ćemo započeti novu pjesmu, nadam se još ljepšu ! Leona |
|
Odgovori | Stranica <1 9495969798 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |