Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9495969798 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 20:01
točno, lapsus
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 20:12

Znade li tko ID ove mamilarije sa slike ?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 20:45
lijeva neki varietete backebergianae a desna neka od camptotricha kod mammillaria je to jako teško reči sad već ima more hibrida.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 12:17

Miss M , hvala. Lijeva je 100% Mammillaria backebergiana, danas stavljam etiketu. A desna mislim da nije camptotricha . Bijela (desna) mamilarija i ova mamilarija sa slike boje ciklame su vjerojatno ista vrsta mamilarije. Sve osim boje cvjeta imaju skoro identično.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 18:54

Mislim da su oba dvije mamilarie, bijela i ova boje ciklame Mammillaria zeilmanniana.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 19:00
Zelmanianu imam ne da mi se sad ići gledati ali mislim da bi mogla biti s mammillariama se baš previše ne zamaram osim onima rijeđim.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 19:09
Miss M.gledam sliku na cactuspedii i moje ,skoro da ne mogu biti sličnije nego što jesu.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 23:27
Pinus samo ovo smile227 
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2013 u 18:07
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Pinus samo ovo [IMG]smileys/c029%5b1%5d.gif" height="32" width="90" align="absmiddle" alt="smile227" /> 

Potpisujem
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 09:55

Mammillaria sanchez-mejoradae, 3. 2. 2013
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 11:17
 kako je divnaaaa...., a tako malecka...

bome i scila desno ti je komad i po, tj. više njih LOL, te biljke su ti u grijanom ili ?
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 13:40
...preslatka je...Pinus, ne prođe ni jedna naša zajednička kava, a da ne pričamo o tvojim sukulentima i tvojim famoznim prozorima koje ukrašavaju nevjerojatno divni primjerciStarClap...
...natalija, škicnula sam i  ja scillu, upravo sam je danas nanovo sadila jer mi je pala s police i rastepla seConfusedEmbarrassed...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 17:39
natalija, to su police dnevne sobe. Jugoistočni i jugozapadni prozori. Temp. preko noći oko 17 a preko dana kada ima sunca ide temperatura i do 23 C.

Saro, hvala na pohvalama. Kada bi Vi djevojke pile kavu negdje u Podsusedu još bi povremeno došao da skupa sa vama popijem kavu i malo popričamo. Ovako, predaleko ste.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 18:54
...pa nije Podsused na kraju svijetaLOL...pohađala sam tamo osnovnu školuSmile...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2013 u 22:03

Mene su danas obradovale ove 2 Rebucije.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2013 u 15:57
Mezcal, lijepo, ali nije li malo rano? Što je tim biljkama?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2013 u 22:38
Tacno Glikice, prerano je, ali ne znam sta im je.
Te 2 Rebucije su cele zime otvarale po koji cvet, cim zasija sunce. Sada vidim pupoljke na jos 2 Rebucije i kod 1 Sulco. Bolje bi bilo da su mirovale, ali sta je tu je:/
Mislim da ima veze s tim sto je zima kod mene bila toplija nego inace, u 'zimovniku' temperatura zadnje 2 sedmice bude i do 25c, sto je pretoplo.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 11:07
Jučer sam u Plodinama vidjela rebutiu, u cvatu i sa puno pupova,( žuti cvijet). Već sam ju imala u ruci, ali sam odustala od kupnje. Naime, to je isforsirana biljka, a osim toga prodaje se u nekom šarenokičastom "ukrasnom" lončiću i koštaaaaaa......bezobrazno puno za tu biljku.
Imam ja jeftiniji izvor kaktusa, samo da prođe ova zimulja. Za tu cijenu si kupim dva, za koja sam sigurna da će mi žvjeti dugo, dugo.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 11:51
Rebutie inače procvatu prve i smatraju se vjesnicima proljeća među kaktusima koliko vidim i drugima koji imaju tu sreću da imaju staklenike već neki kaktusi cvatu.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 13:58

Uploaded with ImageShack.us

Stenocactus
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9495969798 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,969 sekundi.