mare-nostrum početak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9394959697 100> |
Korisnik | |
KIKA '56 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 843 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MN pozzz.Plavo-bijela kutija majstorsko djelo,juta za mene nešto neobično,čula jesam,probala nisam,a uz tvoj opis čini mi se morat ću,predivni su.Kad dođoh do rokovnika,paf,vraćala se nekoliko puta i divila mu se i ideji za uređenje.MN nepresušan izvor.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
mare,vridna naša mare,kod tebe svega ljepoga! od kutijica sa ružicama,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
hvala vam na posjeti i lijepim komentarima.......
![]() znam da je to već malo deplasirano ali uskoro ću imati 100 stranica galerije i jedno vrijeme sam svakodnevno bila na forumu i sve pratila.....gotovo da sam i iz paštete iskakala........ ![]() sve pratim i gledam vaše radove ali komentare preskačem,rekla bi jedna draga forumašica "štufala " sam se.......vjerujem da ću se opet vratiti u sedlo i sudjelovati na forumu više i češće.......problem s komentarima imam i na blogu....sve je to po sistemu dvosmjerne ulice -ja tebi ti meni- a ja iz ove kože ne mogu......iako vidim predivnih radova tu a poneke ideje i kopiram........ ali COLORINK sam vam obećala i tu je ukratko osnova..... ![]() colorink je vrlo zgodan za postizanje efekta preljevanja boja,točnije boje se zaista preljevaju i mješaju na neponovljiv način.....gotovo je nemoguće napraviti dva puta istu stvar..... tek se upućujem u rad s tim bojama i nisam ekspert ali podijelit ću s vama ono što sam do sada naučila:)...... danas ću vam pokazati kako sam radila malu staklenu bombonetu..... koristila sam crvenu i žutu boju,razrijeđivač,spužvicu i obavezno rukavice!!!...... boja je jako jaka,brzo se suši i ne pere se lako.....dakle ,rukavice obavezne!!.... ![]() ![]() radim zdjelicu s unutarnje strane tako da nakapam malo žute i malo crvene boje.....ne stavljam više boje odjednom jer se brzo suši.....ako je potrebno nekoliko puta po malo kapam boju koju želim..... ![]() spužvicom potufkambboje nejednako,na mjestima gdje se spajaju dobila sam narančastu...... ![]() razrijeđivač sam stavila u bočicu s raspršivačem......na mjestima gdje su ni vidljivi spojevi boja pošpricam razrijeđivač .....s njim se dobiju ljepši prelazi i prozračnija struktura..... ![]() ![]() ![]() ![]() sad sam dobila šarenu prozirnu zdjelicu.....da naglasim boje zdjelicu sam s unutarnje strane obojala u bijelo.... ![]() ![]() poklopac je rađen na isti način i ovako izgleda gotova bomboneta.. ![]() evo još malo radova s colorink bojama.......za sada sam kupila samo žtu,crvenu i plavu boju pa su moje kombinacije ograničene:)))).... jedna šalica rađena s plavom i žutom bojom.......leptir je rađen naknadno,šablonom i plavom patinom.... ![]() ![]() i zdjelica koja podsjeća na mlječni put zar ne????.......rađena je i izvana i iznutra......koristila sa samo plavu i žutu boju:))...... ![]() ![]() i na kraju staklena tegola rađena na radionici s većim izborom boja:))))).....koristila sam smeđu,narančastu i maslinasto zelenu........ispod je zaljepljena zlatna folija koja daje dodatni sjaj ........ šablona je na kraju rađena zlatnom bojom s gornje strane..... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Hvala ti što uvijek sve dijeliš s nama!
![]() S ograničenim izborom boja ili ne, kod tebe nema greške! Ovi efekti su zaista jako zanimljivi. Ja volim gledat tvoje mini školice....s jedna strane-zato što vidim nešto novo. Sdruge strane i ne volim baš, jer mi se zna dogodit da mi neplanski pobjegnu pare iz novčanika....to nje dobro, nje dobro. Ahoj pani!....opet baljezgam ![]() ![]() |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
mare hvala na tutorialu. radovi su fantastični,prekrasno stapanje boja,ona bomboneta je u pravim ljetnim bojama,koje me asociraju na jedan prekrasan zalazak sunca....
![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Tek sam dosla i vidjela sta si napravila. Malo sam se kvasila i moru u Senju, ali je bilo toliko hladno more da nije za govoriti.
Radovi kao i uvijek bez komentara. |
|
![]() |
|
sarita banana ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2711 |
draga mare,ne znam kako mi je promaklo ali tek sad sam vidjela mini tecaj sa ovim bojama,hvala ti ....moze li se sa ovim bijama raditi i na drugim materijalima i gdje si ih nabavila?
![]() |
|
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
hvala vam na posjeti i puse svima
![]() colorink boje su od STAMPERIJE i ima ih u lumosu..........s njima se može raditi na svim materijalima od drveta,stakla,porculana do plastike i metala.......jedino ne daju rezultate na tkanini,previše su rijetke i tkanina ih upije prije nego što se počmu razlijevati.... ![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Mare a dali se moze staviti onaj sto se stavlja par kapi u boje da se ne suse na brzinu. Sada ne znam kako se zove jer jos nisam ni otvorila torbe, pa to moram prije.
Tea nam je to pokazivala, tako se boja malo sporije susi, moram vidjeti kako se zove. |
|
![]() |
|
nirvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 183 |
Fala šta nas učiš svemu ,mlječni put posebno zanimljiva!
|
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Hvala Mare na nesebičnoj poduci
![]() Malo sam u zaostatku, pa sam tek sada pregledala šta si novo napravila i iskreno sam oduševljena, ali kao što je već netko primjetio samo me navodiš da se zapetljam u novim isprobavanjima, ali svejedno, hvala ti.
ne znam šta je ljepše, ali color ink me zaintrigirao.
Može li se koristiti u kombinaciji sa decoupageom?
|
|
![]() |
|
hvala vam svima,
![]() tatjana to su posebne boje i mislim da tu nikakav retard ili usporivač sušenja ne pomaže......a i šta bi dobila time?.... elza sorry ali nisam mogla odoliti a da vam ne pokažem.......colirink se može super kombinirati s decoupageom ........ja sam ovdje napravila kratku priču da vidite kako izgleda rad s tim bojama ali mogućnosti su velike..... |
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Krasno izgleda, čim se vratim u Zg idem u nabavku i pokušat ću slijediti upute.
Hvala!
|
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
nova tehnika color ink bojama vrlo je zanimljiva i hvala ti što si podjelila s nama .Molim te još da malo pojasniš ako nisam dobro shvatila , ćini mi se da to nisu akrilne nego neka vrsta uljnih boja , dali se sve čisti razređivačem, kako se fiksira boja i kako se održavaju , hvala na strpljenju.
|
|
![]() |
|
draga nado ne znam ti točno reći koja je baza tih boja.......ovdje sam
prenijela samo moja skromna iskustva s radionice.....
gotovo sam sigurna da to nisu uljane boje jer nisu ni malo masne.....kad ih staviš na predmet izgledaju kao obojana voda......i dok se ne osuše mogu se vodom oprati s predmeta....... razrjeđivač s kojim se dobiva još veća transparentnost boja ima tako sitnu i nedostatnu deklaraciju da ja to jednostavno ne mogu pročitati.......ali čula sam da kao zamjena može poslužiti i obični medicinski alkohol..... koliko vidim po onome što sam radila colorink bojama,predmeti se mogu lagano oprati ali za neka trajnija rješenja možda ih ipak treba zaštititi......npr decoupage glasurom 2k o kojoj sam već pisala.....a uskoro planiram raditi nekakve boce i usput napraviti mali tutorijal o toj glazuri..... ili jednostavno nakon colorinka na npr. tanjuru sve premazati bojom za staklo ili porculan i zapeći...... ![]() a kad sam već tu koristim priliku da vam pokažem i jednu novu kutiju.....koja izgleda kao da je jako,jako stara.... morska,velika......dimenzije su 30x18x10..... radila sam dvostruki shabby.....smeđa pa vosa....na to bež boja i vosak ....na kraju tirkizno plava......i sve pošmirglano... na poklopcu je salveta i šablona......šablona sam najprije radila bež bojom a nakom toga naižmjenično potufkala tirkiznom i smeđom...... iznura su samo rubovi malo shabbirani a ostatak sam prošla bež jako razrijeđenom bojom .....nadfa se da vam se sviđa.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mumica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 897 |
joj kutija je više nego predobra, izgleda kao da joj je 1000 godina, stvarno predobra
|
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Slažem se super ti je kutija i super mi je ova salveta koju sam morala nabaviti haha.... konačni ishod "stari ofucani izgled" genijalno mare
|
|
![]() |
|
mumica i karmen hvala vam
![]() ![]() |
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Tu si u pravu.... prije 30 godina bi tako nešto bacila bez grižnje savjesti a sada izvlačim takve divote i pokušavam im udahnuti dušu za neka druga vremena
|
|
![]() |
|
valliSa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 719 |
odlično urađena kutija, jako mi se sviđa
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9394959697 100> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |