Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9091929394 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
smiraj koji dolazi, nije umiranje, nego zasluženi odmor za biljke koje su puno dale ovog ljeta. ne radujem se mrazu, ali volim vidjeti inje na vlatima i preostalim cvjetovima. brzo će doći kukurijeci i zimski jasmin, i opet sve iz početka. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
miska
Anastazija klaudija hvala vam ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() kada sam otvorila svoju temu, zamislila sam da izgleda baš ovakva kakva je do sada. pokazala sam cijeli svoj vrt, od napola gole zemlje do cvjetnih jesenskih oblaka. drago mi je da ti se sviđa ono što pišem a još mi je draži tvoj komentar za knjigu. moja tema, objavljene slike i opisi biljaka, vrta i svega vezanog za vrt je knjiga koju cu sigurno napisati! Lovro, još jednom hvala za napisano! ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() treba puno vremena i puno stranica da opišem svaku biljku, ispričam priču o mjestima i ljudima koji su mi ih poklonili, o lijepim komentarima... Free, kako mogu opisati lespedezu i ne napisati kako i od kuda je stigla u moj vrt! Posebno su mi drage biljke u vrtu, koje kada vidim, ili ih se samo sjetim- vidim lice osobe koja ih je poklonila. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
znam ja da bi ti bila sretnija da si u nekom drugom raju, mislim, kad si več u Slavonij! ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() PREZIMLJAVANJE DALIJA Kada dalijama, nakon prvog mraza, uvenu i potamne zeljasti djelovi, odrežite ih na 5 cm od zemlje. Lakše i sigurnije će prezimiti i dočekati proljeće, ako ih posadite u posude i ostavite na tamnom mjestu i temperaturi od 5-10'. Zemlja mora biti potpuno suha i tek u travnju, kada ih treba iznijeti na toplije i svjetlije mjesto,počnite zalijevati. |
||
![]() |
||
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
|
Znaš, divim se gotovo svakodnevno! Dođem, pogledam tvoje prekrasne slike i tiho odem. Ali još dugo mi ostaju u mislima. Drago mi je što ih dijeliš sa svima nama.
(Stalno mojoj mami govorim: Ali mama, Slavicin vrt uvijek izgleda prekrasno, koje god bilo godišnje doba! A ona me onda tješi, kaže: Pa ne znam, valjda ona ima neko drugačije cvijeće! A ja samo govorim, moram premještat, moram premještat...)
|
||
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Da ni ne primjetiš... Kao rani mraz... |
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Steta
![]() |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Za ime Božje, ženo draga!!!! ![]() Šta je tebe spopalo, šta to uradi???? Onolika, prekrasna, ogromna bugenvilija..... ajme meni!
![]() ![]() |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Slavujčice,to je druga strana ,koji ne volimo,sve će tvoje zlatne ruke opet sve pozlatiti,
![]() ![]() |
||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Uh, baš je grdo gledati one prve slike ! To je puno prerano, velika šteta ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
|
miska
Anastazija prerano je ove godine došao mraz, ali sam ja sve biljke koje cvjetaju sinoć pokrila i spasila od smrzavanja. sve slike koje sam danas objavila, danas su i slikane, ništa mi nije smrzlo, osim dalije koja je i kroz paučinu malo oštečena, ostalim trajnicama ne smeta, odmrzle su se i ništa se na njima ne vidi. ovako bude svake godine, mraz dođe rano, sprži sve što je osjetljivo a nakon toga skoro mjesec dana bude lijepo i toplo vrijeme. |
||
![]() |
||
|
Belina
![]() |
||
![]() |
||
|
sjećaš se da sam ti rekla kako sam obećala ljubičastoj bugenvilij da ću je pretvoriti u bonsai ako ne bude cvjetala. nekoliko godina se sa njom mučim, unosim iznosim, proučavam kako se orezuje, presađujem, dodajem kompost, redovito zalijevam, a ona samo raste u širinu i množi svoje grančice, cvjeta-nema. sve isto radim i crvenoj koja je ove godine dva puta cvjetala. i sada je puna cvjetova koje će brzo odbaciti jer sam ju morala unijeti da se ne smrzne. |
||
![]() |
||
|
kada bi imala vrt koji je savršen, u kojem nemam šta raditi, koji je uvijek isti i u kojem se ništa ne događa, to za mene ne bi bio vrt nego skupa igračka sa kojom se ne smijem igrati. ja u vrtu volim raditi, volim biljke koje sam sama odgojila i nekoliko puta premjestila dok im nisam našla pravo mjesto, volim gledati smjene godišnjih doba, rađanje i umiranje. ![]() |
||
![]() |
||
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
|
Aha, stiže polako
![]() ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Redovno prošetam tvojim divnim vrtom, no evo, da ostavim i malo vidljivog traga
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9091929394 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |