Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9091929394 243>
Korisnik
Poruka
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 08:11
Moj je stariji i velik, udomila sam ga jučer sa još par stvari u ne baš super stanju. 
klasa optimista
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 15:39
Lovro znam da su slični pa zato nisam ni ja siguran.
Mihaela iz iskustva znam da mi nije nikad ostao preko zime u kući,a neznači da kod tebe neče možda će imati bolje uslove.Nebrini.
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 15:57
Kaj je bolje da ga ostavim u grijanom di ima više svjetla ili stavim u negrijano sa manje svjetla, isto pitanje i za agavu?

klasa optimista
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 16:26
Originalno poslano od člana Mihaela Mihaela napisao:

Kaj je bolje da ga ostavim u grijanom di ima više svjetla ili stavim u negrijano sa manje svjetla, isto pitanje i za agavu?

Moj je u podrumu prek zime, em nije ništ posebno grijan, em  svjetla nema baš jako puno!- to je moje iskustvo!

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 18:16
Lovro najsigurnije ti je malo zapelcati i pospremiti a malo ostaviti vani. Lamparantus je meni zimus vani pod snijegomDead
a delosperma naravski nije, preživjela. 
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2011 u 18:32
JE, bako tak bum i napravila!Wink
Hvala!
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 11:59
Dobro jutro forumaši!
U ovo ružno vrijeme "ni jeseni ni zime" malo proljetnog ugođaja:

Imam puno ruža ali ih neznam identificirati, pa to učinite vi - pravi ljubitelji ruža

Pozdav........schumy

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 08:13
uslikah kod mame prošlu nedjelju ovaj cvijet ...
pitala ju kako se zove ... naravno nema pojma ... a mene baš zanima

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 08:21
Calistemon
Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 17:59
Hvala Smile

baš je lijep
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 19:05
Kalistemon ili četkavac, kao četka za prati boce. Ima i bijelih, ljepši su crveni.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 02:10
Je li ovo nekakav divlji šćir? Ili je to neki drugi korov?

Našla sam ga u rujnu u jednoj zapuštenoj žardinjeri pred pekarom pa su mi se svidjeli crveni listovi i ja ga donijela doma. Kod mene je pustio i cvijet. Čudi me samo što je ostao tako malen (upaljač je zbog orijentacije u veličini).
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 06:26
Andina, da to je jedna vrsta šćira.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 20:45
Hvala, Anaida! Znaš li možda je li on jednogodišnja ili višegodišnja biljka? Hoće li imati sjeme ako je jednogodišnja? Zgodan mi je ovako crven pa bih ga htjela zadržati.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 06:52
Jednogodišnja je biljkica, a sjeme ima i bez problema ga skupiš..
Više o šćiru imaš ovdje Amaranthus caudatus - šćir, lisičji rep
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 17:12
Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

Molim drage cvjetoljupke i cvjetoljupce da mi pomognu u identifikaciji ovih aloa, ime i da lije koja ljekovita, te me uputite na link gdje bi se "snašla" kak je koristiti!
Hvala!

1.

2.

3.

4.

5. ova se zimus zasađena, al još je mlitava...

MOLIM POMOĆ...KOJA OD OVIH ALOA BI BILA LJEKOVITA?
hVALA...
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2011 u 23:38
Lovro, pogledaj malo ovdje

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4788

i ja sam u dilemi, još uvijek učim.
Javit će ti s veći znalci od mene.

Pozdrav i sretno,Smile
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 07:55
lovro ostalima nisam sigurna za nazive, ali čini mi se da je zadnja aloa barbadensis, tj. aloa vera, a ona jest ljekovita
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 13:49
Curke, za sad hvala!!!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 21:29

Molim tko zna naziv ove biljke

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9091929394 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.