Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8990919293 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:20
 Nije mi jasno, zašto onda ta tikva kod mene ne prolazi nikako prerađena.....Šteta što ih nisam imala više, jer vidim da puste dosta soka, možda bi bila idealna za sokiće, ali u nečemu drugom ja ju definitivno ne mogu zamisliti, ne ide mi....OuchUnhappy Inače tikva je super, bila je lijepa, zdrava i kao što sam rekla dosta sočna, dat ću im još jednu sjetvenu priliku za sokić.....SmileThumbs Up

WinkSmileThumbs Up
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:29

Ima toga tonu, samo treba malo mašte i malo više volje....Ne bi vjerovao od čega se sve može napraviti dobar prirodni sok...Smile

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:31
Thumbs UpFala ti na svemu,srce si Heart... 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:32

Ma nisaaaaam....Embarrassed

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:34

Evo npr, ovo još nisam isprobala,  sjemena nešto imam i kad uzgojim celer stabljkar, recept, naravno iz prve ruke donosim ovdje ! EmbarrassedHeart

Inače ovaj sok je jako dobar za čišćenje krvi..

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:38
Thumbs UpPunooo  doprinosiš forumu,,, ClapClapClap !!! 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:41
  Hvala Fiki, mislim da je ovaj forum samo potaknuo i probudio moju maštu i neke moje kreacije koje su čučale negdje skrivene  i čekale priliku kad će ugledati svjetlo dana...Smile

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:44
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Hvala Fiki, mislim da je ovaj forum samo potaknuo i probudio moju maštu i neke moje kreacije koje su čučale negdje skrivene  i čekale priliku kad će ugledati svjetlo dana...Smile

Samo naprijed !!! smile55 ,,,Svaka čast za sokiće,enzim,kolačiće,biljčice,egzotarije,,,hvala ti na ovome druženju,,,vrijeme mi je brzo proooletilo,,,,,nažalost kazaljka na satu juri,,,! Mislim da moram uskoro zbigati! Ouch
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:49

No na još nešto treba obratiti pozornost, istina da su svi ovi friško spravljeni sokovi jako zdravi, hranjivi i puni vitamina. Zapravo u pravilu bi i trebalo jesti više sirovog voća ili povrća, no ipak, ne treba pretjerivati, da se ne bi dogodilo da tijelo nakupi previše vitamina, a sirovo voće i povrće više obiluje vitaminima nego ukuhano ili na bilo koji način prerađeno...Evo samo nekih od primjera, npr. višak Kalcija u tijelu se taloži u kostima i tada dolazi do okoštavanja ili kalcifikacije kostiju, što baš i nije ni dobro ni ugodno...Da bi se to izbjeglo, osobe koje uzimaju Kalcij, moraju povremeno ili u kombinaciji uzimati i Magnezij jer tada dolazi do neke ravnoteže ta dva vitamina, pa se tako niti  Kalcij ne taloži u kostima.

Isto je npr, sa previše zakišeljenim organizmom...Previše kiseline u mokraći i kostima dolazi do bolova u mišićma, tromih i bolnih nogu....No ako se sjetimo ponekad popiti sodu bikarbonu umješanu u vodu, naše tijelo i noge će nam biti zahvalni, jer će svi bolovi ubrzo nestati i osjećat ćemo se lakše.

Znam da ovo ne spada u moju temu, ali kad već govorim o prirodnim sokovima, onda je dobro da se i ovo nađe ovdje..Smile

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:53
Bilo mi je jako  ugodno družiti se  s tobom!!! Heart Hvala 
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:58
 Hvala tebi što si obratio pozornost na ove moje receptiće! EmbarrassedHeart

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 01:59
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Hvala tebi što si obratio pozornost na ove moje receptiće! EmbarrassedHeart

smile79
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 10:48

Kako sad poslova u povrtnjaku ima malo ili su uglavnom završeni, evo donosim vam opet nešto interesantno, doduše nije moja ideja, samo je posuđeno s net-a, ali vjerujem da će i ovdje biti  interesantno i od velike koristi...SmileEmbarrassedHeart

AKTIVACIJA METABOLIZMA

5 najboljih prirodnih napitaka za mršavljenje

Umjesto izgladnjivanja je dovoljno jedan obrok dnevno zamijeniti voćnim napitkom koji se vrlo jednostavno priprema.

Umjesto da se nepotrebno izgladnjujete ili pokušavate smršaviti uz neku od sumnjivih dijeta, dovoljno je jedan obrok dnevno zamijeniti zdravim i hranjivim napitkom kojeg ćete sami pripremiti. Tako ćete dobiti dovoljno vitamina, minerala i vlakana, a napitci će i vašu kožu učiniti zdravijom i ljepšom. Priprema nije komplicirana, dakle samo morate odabrati koji vam najbolje odgovaraju:

1. Jogurt i krastavci

Napitak od jogurta odstranit će suvišnu vodu i štetne tvari iz organizma. Lako se probavljuje i jača imunitet, a probiotici u jogurtu pomažu u reguliranju probave i pospješuju metabolizam.   Za zdrav napitak potrebno je izmiksati 125 grama jogurta (s 1,5 posto mliječne masti), jedan naribani krastavac i dvije žlice metvice. 

2. Savršenstvo jagode

Jagode su bogate mineralima i vitaminima A, B, C i E. Osim toga, uglavnom se sastoje od vode, a bogate su i vlaknima - ta kombinacija stvorit će osjećaj sitosti.Izmiksajte 200 grama jagoda s 200 mililitara mlaćenice. Po želji zasladite medom.

3. Zeleni čaj i dinja

Tvari koje se nalaze u dinji odstranit će vašu želju za slatkim, a zeleni čaj će rastaviti masti unutar masnih stanica tako da se lako mogu izbaciti iz organizma. Dobrobiti zelenog čaja su brojne, a između ostalog snižava razinu kolesterola u krvi te sprječava apsorpciju ugljikohidrata i masti iz prehrane čime se snižava unos kalorija.  Za ovaj napitak treba vam 200 ml svježe skuhanog zelenog čaja s pet listića svježe metvice i zaslađenog medom. Kad se ohladi, u njega samo dodajte pet komadića dinje.

4. Mliječni koktel od breskve

Breskve sadrže gotovo 90 posto vode, ali imaju puno vitamina i minerala kao što su kalcij, željezo ili kalij. Osim toga, stimulirat će vaš metabolizam, očistiti organizam, a mlijeko u koktelu će vas zasititi. Jednu breskvu, sok iz jedne naranče i 200 ml bezmasnog mlijeka izmiksajte. Možete zasladiti medom.

5. Ledeni sok od manga

I mango sadrži puno vitamina, posebno A i C. Aktivirat će vaš metabolizam, a minerali poput mangana, kalija i cinka pomoći će zdravlju vaše kože i kose.   Sve što trebate je jedan mango, 200 ml soka od tropskog voća i led. Mango ogulite, izvadite sjemenke, izmiksajte ga i na kraju dodajte sok i led.

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2013 u 10:58

Jogurt napitak s krastavcima sam probala, više kao slana kombinacija stoga nisam stavila Mentu, ali svejedno moram reći, napitak je fenomenalan !  EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 22:23

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 22:32

Ja ne bi bila ja kad ne bi sve probala, evo što sam danas radila....LOLLOL   Za početnika, ja sam i više nego zadovoljna..Istina moglo je ispasti i bolje, no nisam si dala previše truda...Embarrassed

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 22:34

Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 22:54
Hocel to izdrzati da se ne raspadne,od cega si pravila?
pravo su zanimljive Thumbs Up
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 22:56
 Danas sam po prvi puta čistila kuću s Enzimom.....Ono što ću reći, jako sam zadovoljna ( dosad dok bi brisala raznim deterđentima, prostorije i stvari  nisu imale takav prozračan i lijep miris. )  Ustvari ponovit ću i ovdje, ako se Enzim koristi za čišćenje u kućanstvu, slobodno ga dodajte svojem uobičajenom deterđentu, ono što je najvažnije kod njega, oslobađa se velika količina kisika, a time ne samo da doprinosimo svojem domu,  već i uveliko koristimo ovoj našoj lijepoj planeti..

Nadalje, evo već treći puta zalijevam biljke ( cvijeće ) Enzimom, možda je još rano govoriti o nekim velikim pomacima, ali vidim da su biljke zelenije, neke imaju sjajnije listove, bijeli krumpirko koji mi cijelo ljeto nije htio cvjetati, sad sprema pupove  a neki adeniumi su se na naglo zdebljali ko mali Pig     LOLLOL

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2013 u 23:00
  Pustilka od hipertrufe....Ustinjen i namočen papir, malo cementa , malo pijeska, ja sam po svom izboru dodala još i malo gipsa....ova veća mi je malo napukla, ali manja se lijepo drži, samo da se osuše, možda izmudrujem nešto bolje...Ovo mi je bilo više iz zezancije, tek da vidim što ću dobiti..LOLLOL

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8990919293 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.