Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8990919293 140>
Korisnik
Poruka
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2010 u 23:12
Ovaj jednogodišnji kokotić me uvijek podsjeti na dvije drage osobe... Shashu od koje sam dobila sjeme i Trišu koja obožava plavo
Picture%20743
 a kada već spominjem Trišu, evo za ilustraciju šta te čeka dogodine
Picture%20752
 današnja berba...
Picture%20742
a ovaj mališa se skriva u džungli moga nazovipovrtnjaka... lani u jesen sam piknula par grančica kada sam orezivala tayberry, ove su imale listiće pa sam ih ostavila, a danas me šokiralo kada sam vidjela da su te grančice "rodile"...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2010 u 23:21
Miro i ja volim cosmos, opet starinsko cvijeće... valjda to dođe s godinama LOL.
Konti, nadam se da ćeš na godišnji, pa da uživaš u njenom cvijetu i mirisu...
Semira, vikale su zamnom, kupi nas, kupi nas... pa kako da odolim, šta ću kad sam meka srca LOL.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2010 u 23:28
divno,divno kat.rea,a najvise mi se svidja lucifer,lantana,a moramm priznati i maline
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 00:13
Wow,trublje već cvatu!!!! Moja je mala,slaba,ima samo jedan pupoljak za sada.
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 08:18
Prekrasno ti "zvuči" taj limeni orkestar ! LOL
Time is something you can never get back..
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 08:39
Kate, imala što jutros čitati, gledati i "plaziti" očima po tvom dvorištu smile39 ...Sve mi je prekrasno ali izdvajam tvoju ogradu gdje si posadila penjačice a na kojoj si tako marljivo radila, mislim da će taj dio plijenit pažnjom kad god uđemo u tvoj vrt Clap!
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 08:49

od svog cvijeća ovaj tayberry me se najviše dojmio pa ako bude viška od ovih upikanih grančica ujesen  bilježim se za 2-3
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 09:31
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Ima još, ima LOL.
Hoya nemaš pojma kako su me razveselili cvjetovi ljiljana, jer to je cvijet moga djetinjstva. Ja sam ga kao curica od nekih 10-tak godina donijela od nekoga, posadila u vrt gdje je godinama cvao, a njegov miris sam obožavala. Ovi hibridni su lijepi, ali ne mirišu, a madona fantastično miriši...
Semira, hvala na trudu, ali mislim da nije, ima drugačije sjemenke od monarde. Moram ju sutra poslikati cijelu, sa sjemenkama, pa staviti na prepoznavanje...
počeo je "moj limeni orkestar"
Picture%20741

Picture%20754a i "možda žuta" konačno počela izbacivati pupove
Ovo mi je predivnoThumbs%20Upkako ti kažeš:"limeni orkestar"Clap
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 22:10
Drage moje posjetiteljice, hvala vam svima i jedna velika smile78.
Gio ja sam crocosmiu lucifer otkrila lani, gdje drugdje nego na CIF-u i kada sam naletila na lukovice one su bile moje i Božje Wink, no lani nisu cvjetale, tako da se sada veselim kao malo dijete i jedva čekam da se rascvatu.
Lantanu sam imala lani, ali nije prezimila zimu u podrumu, a ovu sam dobila korijen od naše Lantane, tako da eto dio Brača cvjeta u mome dvorištu Wink. Nisu maline nego tayberry, križanac kupine i maline, ali jako slatke i baš guštam u njima...
Lilly, moje trublje su stare par godina, a ko tvoja ima pupoljak onda će brzo i drugi sigurno, jer one kada krenu onda cvatu stalno, jedni odlaze drugi se zameću...
Ivna, ograda još nije u pravom izdanju, s jedne strane jer su moje biljčice još mlade, a s druge strane jer susjed nikako da počisti svoj džumbus, ali ja sam strpljiva, biti će...
Nato, za tayberry sam zapisala, pa ćemo vidjeti na jesen ili iduće proljeće, kada bude.
Misty, Miro, drago mi je da vam se sviđa moj "limeni orkestar" ovako na slikama, a tek da se prošećete dvorištem navečer, da osjetite taj miris......
Moji novi klematisi počeli cvasti...
Picture%20758
ovo bi valjda bio Rouqe Cardinal, samo sam iznenađena sitnim cvjetovima
Picture%20759
 a i Barek je počela cvastiWink
Picture%20756
clematis Barbara Jackman
Picture%20757
neznam koliko se od džumbusa s druge strane vidi, kojega  je susjed počeo "rasčiščavati" no za sada je napravio još veći džumbus, ali i on je pun cvjetića i pupova.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 22:20
Sad sam vidjela sve,ali možda ima još,ma sigurno ima.......
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 23:00
Eeeeeeee draga moja imam plavi klematis i taman mi treba taj tvoj crveniiiii---Embarrassed--samo eto kažem da znaš imam plavi a taj je taman uz njega dobro došao
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2010 u 23:15
Cvjeće ti je predivnosmile99

Tvoj tayberry mi se primiosmilie_love_387.gif , ali je nizak ovu godinu. Moram mu naći posebno mjesto, nisam stigla pripremiti teren za bobičasto voće. Na jesen ću to napraviti.
Testiram maline, kupine i tayberry što će opstati i dati ploda. Sve što rađa na prošlogodišnjim granama je pitanje što će biti, jedino da biljčice zamotavam kao ti bananuEmbarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 06:39
Za klematisesmile55
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2010 u 06:49
Jako sam znatiželjna kako će ti se održati aphelandra (valjda sam dobro napisala... ona tropska biljka s neobičnim žutim cvijetom).
Ja sam dobila..... krepala. Kupila drugu.... isto. Iako sam ju špricala vodom svaki dan i t.sl.Confused
Ali ti imaš puno lijepog cvijeća i  puno cvijetnog znanja, pa vjerujem da ćeš i s njom uspjeti!Thumbs%20Up

A za vrt ClapClapClap
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 13:32
Originalno poslano od člana nata07 nata07 napisao:

[IMG]http://s2.pticica.com/foto/0000963679_l_0_vnmjvz.jpg" height="475" width="633" />

od svog cvijeća ovaj tayberry me se najviše dojmio pa ako bude viška od ovih upikanih grančica ujesen  bilježim se za 2-3

i ja bi se ogrebal za koju grančicu, ako bude...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 20:48
Ne znam kaj da velim...klematisi, trublje, tayberry....prekrasno je sve!smile78

A glicinija!!!

Ja sam imala jednu ogromnu al je nastradala od svekrove ruke...nažalost ne dijeli moju fasciniranost penjačicama....

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 20:56
S guštom pregledala slikice!
Molim te poslikaj lucifera kad procvjeta!Tongue
 Gdje si ga uopće nabavila, ja sam pogledavala više puta u trg. centrima gdje su lukovice ali nigdje nisam ugledala Lucifera!?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2010 u 22:14
Mali kaktus, ima još samo da stignem poslikati, jer ja sam kakti na godišnjem, a sad tek neznam čega bih se prije primila, no za početak sam imala prisilni time out... ugrizo me neki buba-švaba Wink, koji li vrag, i noga natekla, tako da sam vikend provela djelomično "u horizontali" Cry.
Niho, da baš bi ti pasao... no sad ih ne vidim ni ja kod nas u ponudi, možda bude na jesen, ako naletim ja ti ga kupim...
Šmrcko tayberry ti treba žicu za potporu, on nije grm, pa ga možeš posaditi uz ogradu,  a za ovu godinu vjerojatni ni neće narasti veliki. Nemoj mu pustiti grane dulje od 1 m, reži ih na metar i neka se grana, a ako se održi kod Fuksije u Norveškoj i uspije sazrijeti, valjda će i kod tebe.
Miro, sa klematisima sam se zarazila od kada sam na CIF-u, lani jednoga nabavila, a ove godine 5 Tongue.
Bako, ma to sobno cvijeće u trgovačkim centrima je uvijek lutrija, jer oni najčešće nemaju stručnu osobu da bi se brinula o cvijeću pa ili utope biljku ili je sirota suha da vapi za kapljicom vode, no tome još ima spasa, ali često ga znaju pothladiti u hladnjači, a to dok dođe u sobne uvjete samo počne rikavati, tome ni sv. Petar nebi pomogo.
Medo zapisala sam i več vidim da bum i ja morala neku školicu osnovati...LOL
Warelily, dobro došla u moje dvorište smile75, ja hvala Bogu nemam takvih problema, a možda ti ponovno potjera iz korijena, ali nedaj mu ni blizu klematisimaWink.
Bergi, baš sam maloprije, odnosno prije noći, vidjela da se otvorio prvi cvjetić, pa sutra poslikam lucifera. Nemoj me držati za riječ, no mislim da je bio baumax, ali lani u proljeće.
Drage moje gošće i Medo, svima jedna velika smile78i dođite mi opet.
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2010 u 08:14
Hvala ti Kat, veselim se već sad
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2010 u 19:20
I ja sam te posjetila i uživala u slikicama - a tvoj tay je car! To su već rekli svi Smile pa ja samo mogu ponoviti.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8990919293 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.