Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8889909192 272> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej Hoya, baš si me obradovala sa slikama i podsjetila da sam i ja zaboravila poslikati krizanteme..... znaš ona moja/tvoja cvate.... možda sutra bude sunca poslije posla dok dođem doma da ju uslikam, a tak mi je slatka..... pacifička je mrak
![]() Kod nas je sada za Sve svete bila dosta dobra ponuda i bio jedan prodavač sa tako malo posebnijima, ali im je i cijena bila " posebna". Ova živica, jel to dunjarica ili cotoneaster? Nisam sigurna, ali po listu bih rekla da je, ma mora biti..... išla sam vidjeti moju, samo moja nije tako krcata sa bobicama
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Smrcko, sve što si vidjela čeka te, samo reci! A ružu ću ti pokušati ukorjeniti. Nemam pojma gdje je kupljena, ali je obožavam!
kat.rea je l' hoćeš da ti spremim te bijele. Tako su lijepe u aranžmanima, a u vrtu su grane krcate cvata.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Sutra ćemo se dogovoriti sve o tome
![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Željkić, tu si mi, baš si me obradovala!
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hoya ići ću u subotu na plac, možda im sada bude normalna cijena, a ko ne nađem onda me se sjeti na proljeće... može?
|
|
![]() |
|
Naravno, ja sam uostalom već zapisala u svoj notes
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
To Hoya, tako volim, rascvjetano i šareno. Prekrasne i krizanteme i ruže, naročito zetova.
Čitam tvoj odgovor Hani vezano za alstroamerije - sad im je i onako vrijeme da ponestane lista. Idem sad staviti sliku mojih u moj vrt - da vidiš kako je vrijeme da im ponestane lista. |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
krizanteme su ti fora, a ruža "sa obrubom" ljepotica. Moja je veoma slična tvojoj i zove se Aruba, možda je i tvoja ta ista vrsta.....trebalo bi vidjeti uživo. u svakom slučaju sve pohvale
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Ha, otok, imam i ja na jednom mjestu alstroemerie sa jako puno lista, ali na jednom mjestu su na udaru hladnog vjetra (recimo kao kod cura na kontinentu) i tamo jedva da se nazire pokoji listić.
Lora, ova žuta ruža ti je ona što sam na proljeće slikala kako mjenja boje od žute, do crvene pa na kraju postane bijela.
Imala sam jako puno vrsta krizantema (moja svekrva se bavila uzgojem), ali sam na kraju ostala samo sa ovih par vrsta. A u ovo doba je bilo predivno gledati vrt. Da sam onda znala za forum i internet ...
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Draga Hoya, kada sam prije manje od deset dana bila u tvojem dvorištu, tamo je bio "horor" kako si rekla, bageri, rupe, kamenje,cijevi, blato, a vidi sada transformacije-pravi cvjetni užitak.
Šta ću izdvojiti? Svakako i nezaobilazno,fascinantnu pacifičku krizantemu, tako istančano i neponovljivo lijepu, zatim profinjene bijele margarete koje i ja obožavam, krasni agrumi...
Bravo Hoya,lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
predivne krizanteme kod tebe je uvijek veselo i rascvijetano
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ja se ništa neću dog0ovarati sutra, jai dem ravno u vrt kod Hoye na proljeće pa što bude, valjda će mi se smilovati......a nešto ču valjda naći da joj donesem za zamjenu, pa makar još jedan dio hoste
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Vidiš nije loša zamisao jedne noći u proljeće
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Eto ipak je ponešto preživjelo i "bagerisanje"
![]() Ma kod tebe uvijek puno "lipih stvari"!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Samo žurim da ubacim sliku one biljke o kojoj smo na kavi pričale smrcko i ja. To je naš noćni "ulov" (Sram nas bilo!) Nije tako lijepa na slici koliko je efektno vidjeti slapove od nje:
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma znam ja koja je to tradescantia, ima takve na svakom koraku, samo joj ta lijepa boja ovisi o svjetlosti. Neka me Lora ispravi, ali mislim da je to tradescantia zebrina, imala sam je davno. Vani je bila predivna baš kao tvoja na slici, ali u kući bi izgubila boju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Krizanteme su predivne,a ulov baš je baš dobar.Triša ima pravo,imla sam je na terasi i bila je predivna pravi slapovi,a onda je ušla u kuću preko zime i izgubila boju,zato dobro je čuvaj!!!
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
meni se ulov svidja,davno sam je imala
![]() |
|
![]() |
|
Tradescantia zebrina "quadricolor", traži jako puno svjetlosti Par sati sunca zimi i u tom slučaju ne bi smjela izgubiti boju. Zimi nije poželjno previše zalijevati niti dohranjivati. Osim toga povremneno traži prozračivanje prostorije u kojoj se nalazi. U proljeće ju treba presaditi. Da bi biljka bila uvijek lijepa preporuča se svake godine uzgojiti je iz novih pelcera. Vrlo lijepa biljka, koja ne traži puno, preporučam se naravno za pelcer.
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8889909192 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |