Argentina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 47> |
Korisnik | |
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prenesi Hrvoju pozdrave i komplimente za predivan i uredan vrt. Nekoliko puta sam se vraćala gledati slike. Ne znam da li se on sam brine o vrtu, no tko god da ga uređuje - svaka mu čast! Teško bi mi bilo izdvojiti što mi se najviše sviđa. Vjerujem da uživaš u ovoj ljepoti i baš mi je drago što je dijeliš sa nama. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja ću samo reći:čarobno!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prelijepo
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Svaka cast na divnim slikama,a Hrvoje stvarno ima sa cim da se ponosi....koliko je tu ljubavi ulozeno...
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Prvo da čestitam sa zakašnjenjem Nataliji rođendan. Lijep je to običaj, a ona je prava ljepotica.
Japanski vrt je lijep, ali meni se jako svidio Hrvojev ![]() ![]() Hvala još jednom na lijepoj reportaži i pozdrav tebi i svim tvojim domaćinima iz sunčane Dalmacije. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
I ja se pridružujem rođendanskim čestitkama Nataliji!!! Kod nas vele da za dobre želje nikad nije prekasno!!!
A Hrvoju svaka čast na predivno predivnom vrtu!!!!! A oči su mi se zalijepile za prekrasnu agavu bez bodlji!!!! I jako me raduje tako daleko vidjeti da nas zadivljuje cvijeće koje raste i kod nas!!! Dr.žislav, hvala ti na prekrasnim slikama, želim da još dugo boraviš u Argentini i da nas još dugo raduješ sa prekrasnim sličicama!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Predivan vrt, kojeg si nam lijepo dočarao slikicama.
Nove interesantne vrste: agava bez trnja, jelenji rog, konjski rep, a la kukarača - dal je stvarno takva, (kao što ime govori) da raste blizu kuća, ili tjera žohare? Hrvoju i njegovima veliki pozdrav. ![]() Hvala Držislave što si nas poveo na predivno putovanje. Poruči Mabel da slobodno piše kako god zna, možda naučim nešto španjolskog ![]() Počet ću ja, ono što znam iz serija. Hola a todos! (valda sam dobro napisala) |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Dr.žislave prekrasna reportaža....Puno tu ljepote ima ali moram izdvojiti park ruža i japanski vrt, a orhideja nametnik na boru je čudotvorna...Primjećujem puno cvijeća kojeg imamo i mi, s razlikom da je tamo vani a kod nas je po zimi u kući. Samo ti nastavi mi te pratimo....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
POZDRAV VRTU,HRVOJ JE PREKRASAN!
![]() Hvala ti Dr.Žislave.
|
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
uvijek zavidjam zemljama u kojima recimo dracena raste ko kod nas javor. ali s druge strane... ma volim ja i zimu, i magle (umjereno, molim!), i jesen s njenim bojama... ukratko sve ima svoju ljepotu. ali da te s uzitkom pratim i ne propustam ni jedan nastavak... je istina. pozdrav svima
|
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Hvala svima koji su komentirali Hrvojev vrt. Ne samo da ću Hrvoju prenijeti sve što ste napisali nego ću ga uključiti u forum. Već sam mu poslao upute kako da se sam uključi, ali mislim da to još nije učinio. Postavili ste mi puno pitanja, ali na sva neznam odgovor dok ne sjednem malo s Hrvojem, ali ono što znam ću vam polakko odgovoriti. Prvo Naty: Hrvoje se ne brine sam o vrtu, i ja se brinem o njegovom vrtu i pomažem mu. Neki dan mi je dao motorku u ruke, možeš misliti koja sreća i nostalgija za mene, morao me je loviti po vrtu da mi je otme iz ruku, ali to je priča o Hrvojevom vrtu na moru koju ću vam uskoro ispričati. Mislim da ma u Buenos Airesu dolazi jedan čovjek za teže radove, jer mi je nešto pričao kako je (Hrvoje) pao u bazen dok su mu obrezivali palmu, ali nisam siguran pa ću ti odgovoriti kada budem s Hrvojem. |
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Lantana je dobro primjetila da ”podsjeća na dalmatinske vrtove”, pa Hrvoje je pola Dalmatinac, a kada dođe u Hrvatsku najviše vremen provodi u Podgori, a to je negdje blizu tebe, preko puta Brača.
Dobro si primjetila vrbu, ovdje je ima jako puno, i Seka ima jednu u vrtu. Papige ih obožavaju i svako jutro nalazim hrpu pokidanih grančica ispod vrbe. Inače, razmjena biljaka odnosno sadnica je ovdje dobro organizirana, pa mi tako stalno govore ovu sam sadnicu “ukrala” od ovoga ili dobila od onoga. Samo da ih još sve uključim u forum, pa da napravimo jedan susret Hrvatska-Argentina. MiraK će voziti. |
|
![]() |
|
Freeland44 za čestitke Nataliji nije prekasno jer joj je rođendan 10. prosinca (decembra), a isti taj dan je i proslava o kojoj ću vam, nadam se, naveliko pisati.
Silvy stvarno ne znam zašto se zove žohar ona biljka, kada saznam napisati ću. Saznao sam zašto se ona ptica Bicho feo (ružna buba) tako zove. To je zbog toga jer kada pjeva zvučio kao bićo feo, bićo feo... probaj izgovoriti dva tri puta zaredom pa će ti možda biti bliže ovo objašnjenje. |
|
![]() |
|
Nastavljam priču o Hrvojevom vrtu i prelazim u onaj dio u kojem se nalazi bazen.
![]() Odmah iza hibiskusa (rosa china kako ga ovdje zovu) nalaze se vrata koja povezuju ova dva vrta. Do vrata vodi kamen staza. ![]() Ovaj vrt je puno manji budući da pola vrta zauzima bazen. Uz bazen raste ova knifofija (znam da ste ju odmah uočili na prethodnoj slici pa da je malo približim). ![]() Uz kuću (malo se vidi na onoj slici na kojoj je bazen) posađen je ovaj jasmin koji ovdje zovu Mliječni jasmin - Jazmin de leche (Trachelospermum jasminoides) jer ispušta sok sličan mlijeku kada se prelomi neki njegov dio. ![]() |
|
![]() |
|
Iza knifofije raste nešto što neznamo što je, ali vjerujem da će nam netko od forumaša ili forumašica ubrzo otkriti.
![]() A isto vrijedi i za ovu biljku. ![]() |
|
![]() |
|
U vrtu se još nalazi ova kalija.
![]() Jelenji rog. ![]() I ova palma raznobojnih plodova. ![]() |
|
![]() |
|
Na uličnoj strani vrta izrasla je ogromna juka - Juka pata de elefante (Juka slonovska noga), koja bi bila još i viša da je Hrvoje ne potkraćuje s vremena na vrijeme.
![]() ![]() Osim ogromne juke tu je i paprat koja raste kao drvo. ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Prekrasne fotke
![]() ![]() dr.žislave,hvala na fotkama i ovome putovanju,želim još puno puno takvih |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
pozdrav Hrvoju! ima prekrasan vrt koji me oduševio a naročito orhideja!
![]() ovo nešto, meni se čini, da je russelia ili kako je u nas zovu dubrovački koralj!
p.s. pogledaj moj avatar
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Priču o Hrvojevom vrtu u Buenos Airesu završavam s meni najljepšom biljkom - lantanom (ma vidi ti samo kamo se ova Lantana popela). Uskoro ću jedan post posvetiti samo slikama Lantane, odnosno lantane, koje ovdje ima jako puno i ne mogu odoljeti da je ne slikam čim je vidim.
Odoh sada u luku kupiti kartu za brod jer sutra namjeravam otići na jednodnevni izlet u Urugvaj. Naravno da ćete vi biti prvi koji ćete o tome čitati. Kada sam već u gradu posjetit ću i botanički vrt da imam još malo više materijala za forum. Ne znam da li je za pohvalu ili ne, ali moram vam napisati da smo Jučer Seka i ja išli na konjske utrke koje su ovdje jako popularne pogotovo zbog klađenja. Kladio sam si i dobio 287 pesosa (uložio sam 10!) ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |