Božur - Paeonia |
Odgovori | Stranica <1 7891011 35> |
Korisnik | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U tešku zemlju je uvijek dobro staviti pijesak. Koliko znam, a nisam ti baš neki stručnjak svo lukovičasto, gomoljasto i ono cvijeće koje se sadi od rizoma trebalo bi saditi na jesen. Ja sam sadila božur i ljiljan u proljeće i te godine nisu imali cvijet. Do godine su cvali.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila božur ,zove se Sarah Bernard ali ga nisam još posadila jer je još snijeg i mraz.Jedva čekam da bude toplije.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Poppy
Novo sjeme Pridružen: 11 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obožavam božure i iako znam da im najbolje odgovara sadnja u jesen nisam mogla odolit da kupim jedan. Ima li šanse da procvate ove godine, ako ga sada posadim? Primijetila sam da je iz rizoma već potjerao lisni pup |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda će cvasti, ali prije će samo potjerat lišće i grane.
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj božur polako izviruje iz zemlje.. Lani sam dobila još par grmića, pa ću i ja tek ove godine vidjeti kako će napredovati.. Inače je njemu potrebno nekoliko sezona da se dobro "snađe" u novoj sredini. Ali strpljenja imamo!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam danas dobila male gomoljčiče bjelog,rozog i crvenog božura i posadila sam ih sve zajedno u jedan grmič.Baš me zanima kako će to izgledati.Imala sam 4 godine namoćen kokošji gnoj u jednoj bačvi i već se pretvorio gotovo u zemlju.Time sam zalijala rupu u koju sam ih posadila i odozgora još tanko posipala zemlju da ih malo zaštitim jer tek su malo virili iz zemlje.Zanima me da li će slućajno i procvasti,veselio bi me i mali cvjetak ove godine.
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra, trebala si ih posebno zasaditi ili dobro odmaknuti jedan od drugoga jer korjen im se jako proširi.Za par godina smetaće jedan drugome a ne vole da ih se vadi i uznemirava.
Osim toga mladim božurima ne treba u iskopanu rupu prve godine stavljati gnojivo.Dovoljno je staviti malo bolje zemlje nego što je ona na parceli. Ako su ti jako mali gomoljčići onda neče prve godine cvjetati, a možda ni druge. Ali nemoj da te to razočara. Meni su neki cvjetali i prve godine a neki tek treću godinu nakon sadnje. |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokazat ću vam par mojih ljepotana.
Na ovoj slici se vidi pet različitih ali još malih |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su ti božuri,tako lijepe nisam nikad vidjela,
bravo,tvoje savjete dobro je čuti.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa prekrasni božuri,do mene su zamirisali
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Belina .Ovo su samo neki od mojih dvadesetak različitih.
Na ovim se slikama vidi u kolike divove se oni razrastu. Naravno imam ja i puno malih koji imaju samo po jedan dva cvijeta. |
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni božuri.
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa božuri su Ti famozni,prekrasni gotovo da im miris osjetim.Moji posađeni pred 7 dana već izviruju iz zemlje,mislim da će biti super.Nisam stavila neki jaki gnoj nego već odstajali tekuči gnoj od koka koji je već više zemlja nego gnoj jer dugo stoji u bačvi namočen u vodu.To mi je samo za moje ljubljene biljčice.
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa predivni su ti božuri. Ja ih isto volim, ali nisam imala mjesta za njih...Od ove godine imam novi vrt pa sam već posadila 4 nova..Baš me zanima hoće li mi cvjetati...Molim te lijepo ove slike su vjerovatno lanjske, jer sumnjam da ti već cvjetaju...Reci mi što stavljaš od cvijeća oko božura, jer cvijet mu prođe relativno brzo?
|
|
sutra je novi dan
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa lijepo je da si opet tu.
Nedoastajala si, a i slike tvoga prelijepog cvijeća. |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo za božure ,prekrasni su.Josipa ,možeš li nam pokazati i ostale iz kolekcije,imaš li divljih vrsta?Dali je onaj bijeli sa jednostrukim laticama neka divlja vrsta?Imaš li Paeonia tenuifolia?
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji božuroljupci ,drago mi je da se javljate i da uživate gledajući slike mojih.Naravno ovo su slike od prošloga proljeća.
Jagoda kod mene božuri stoje većinom samostalni Pošto više nemam toliko mjesta stavljam ih i među trajnice .Lišće mu je cijele godine lijepo a posebno u jesen kada pocrveni i požuti .Tako da ukrašava gredicu i kada nema cvijeta. Trava nemam uslikane sve vrste , a onaj bijeli nemam pojma kako se zove .To mi je bio prvi koji sam kupila i nije imao etiketu. P. tenuifoliju imam to je uskolisni božur koji cvjeta među prvima . Jako je lijep ima crvene jednostruke cvjetove ali se kod mene jako sporo širi. Evo, ovo je jedina slika koju sam našla.slikana pretprošle godine. Mak nadam se da ćeš nas i ti uskoro obradovati svojim slikama- Ovo je Alei Cat prošlu jesen posađen i odmah prvo proljeće procvao. Ima jako neobičan cvijet mada se to na ovoj slici ne vidi najbolje. Na ovoj slici se vidi kako ovaj božur ima tri sloja /PICT0152-1.jpg"> |
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Big Ben
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kanzas
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |