Spremanje kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 26> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ovu godinu dio kaktusa držim u plastenicima, one temperaturno osjetljivije na prozorskim policama a dio kaktusa ovako u gajbama. Mogu reći da mi se zimovanje kaktusa u ovim gajbama dopada. Vrlo su praktične za manipulaciju velikim brojem kaktusa. Kaktusi noći provode u garaži na policama a preko dana čim se raziđe magla kaktuse iznesem na svjetlo. Ove godine je prvi puta otkako se bavim sukulentima da mi se kaktusi sredinom studenog još uvijek sunčaju. Pitanje je kako će se to odraziti na cvjetanje kaktusa sljedeću godinu ? |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Savršen,priznajem!
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
sunce im ne smeta samo se ne zalijevaju do ožujka-ni kapi vode
|
||
![]() |
||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
|
Kolko ti imaš kaktusa :O ? |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
Prekrasan stalak!!
![]() ![]() ![]() |
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Stalak ruže sam već komentirala , a evo i ja sam konačno jučer našla policu koja je zadovoljila moje apetite i spremila monij desetak (početničkih) kaktusa koji su bili u vrtu. Vidim da vaši još nisu u zimskom snu, a ja sprmila na mračno mjesto . Da li je još rano ili mogu ostati ovdje??????? ![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
Samo neka budu na polici, i nemoj ih zalijevati do proljeća.
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
|
Da li kalemljene kaktuse zalijevati po zimi ili ne??? Neki kažu da se podloga zna osušiti ako se ne zalijeva?
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
|
||
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
Ni kapi!!!
|
||
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
aralija lipo si ih pospremila...
![]() mali kaktus.....več mi tako suhi izgledaju ....meni ih je žao ![]() ![]() ![]() |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
11111....hej malena, pa nisi ti na kontinentu, slobodno ih zalij još jednom, pa kod tebe je još uvijek ljetna temperatura, svaku biljku pa tako i kaktuse i sukulente treba tretirati po njenim klimatskim i mikroklimatskim uvijetima. Tvoji će malo kasnije na zimovanje i to će onda biti period kad ih nećeš niti s kapi vode zalijevati. Ujutro ih lijepo zalij i još uvijek će imati vremena da se posuše prije spremanja.
|
||
![]() |
||
|
hvala moon...dogodine ću biti pametnija - imati ću iskustvo
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Hvala MM, ni kapi više, možda sam zeznila što sam ih unijela rano jer kod nas je još toplo ali tmurno i kišovito pa sam požurila. Ma još jedno pitance možda glupo ali kako ih nema puno, a i ovo mi je prvo iskustvo u prezimljavanju na tamnijem , DA LI IH MOGU IZNIJETI VANI AKO BUDU TRI ČETRI DANA SUNAČANA I ZALIT PA DA SE NA SUNCU POSUŠE??????? Vidim da je moon odgovorila 11111 ali njeni još nisu unešenei u kuću a moji su već petnaestak dana u kući najprije na svijetlom a od prije par dana na tamnijem.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Ja ću poslušati @Slavuja. SlavujVk je napisao:
|
||
![]() |
||
|
Moj savjet je za sve vas,a vi radite kako želite!
Kad jednom kaktuse unesete na zimovanje,nemojte ih više dirati a ni slučajno zaljevati.Kaktusi MORAJU imati zimski san da bi se na proljeće probudili i počeli cvasti.Nema nikakve koristi od iznošenja pa ponovod unošenja,time im samo remetite njivov ritam.Ja sam na kontinentu,moji su kaktusu unutra od kraja 9 mjeseca i tamk će biti do početka 4 mjeseca,ništa im se neće dogoditi.
|
||
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |