Stefanotis |
Odgovori | Stranica <1 7891011 14> |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sasha, predivan je! Opstace, samo mu za zimu (ne trpi niske temperature) nadji svetlo mesto, ne previse toplo i orosavaj redovno ako je vazduh suv. Potrebno mu je i prehranjivanje da bi formirao cvet.Moj je vec trecu godinu kod mene, trenutno ima 4 cveta i desetak cvasti koje ce tek cvetati (sada je na suncanom mestu).
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Mimar.Jel ga ti sad,preko ljeta držiš vani negdje? I još nešto,preko zime ga ne prihranjujem,jel,onda se odmara?!
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada je u dvoristu, ali na mestu koje ima sunca od 15h, zimi ga prihranjujem do III meseca mozda samo jednom a onda redovno ( to redovno je kod mene kad se setim ). Bitno je da ima dovoljno svetla preko zime, najbolje juzni prozor i oko 15 C. Sigurno ce odbaciti neki list ali neka te to ne brine, na tom mestu krecu novi izdanci. I sto manje premestanja!
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj je lijepo počeo rasti. Vani je već preko mjesec dana. Danas sam ga presadila i napravila mu veći potporanj. Nadam se da će mu se svidjeti, do sad mu je kod mene bilo dobro, pa se nadam da će tako i ostati.
|
|
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj stefanotis stvarno ništa ne napreduje. otkad je pogubio cvjetiće, počeo se lagano sušiti. na hladnom je, na prozorskoj dasci. svaki tjedan mu otpadne po jedan list.
već sam stvarno p.s. tko je ono izjavio da donosi sreću u braku? |
|
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj je ovo ljeto proveo u debeloj hladovini...i stvarno je jako puno narastao i ja ne znajući ništa o tom cvijetu njeg u jesen unesem u kuću raspletem iz grma i pustim ga na špagi da ide po zidu oko bolte....i kada se počelo ložiti..... listovi su mu počeli žutiti i otpadati od topline....i skinem ja njega ponovno smotam u grm i iznesem van..još uvijek je vani naravno pod natkritim..mogu reći da se oporavlja jako dobro....budući da su noći sve hladnije strah me da će se smrznuti vani..moram mu naći pogodno mjesto u kući.....nadam se da će imati snage cvijetati nakon svega.....
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni s mojim stefanotisom ništa bolje! Slabo napreduje, a u zadnje vrijeme listovi mu žute!
Ako to ima veze sa srećom u braku odmah leti van!
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stefanotis voli hladnije prostorije za zimovanje,kao i gardenija il kaktusi..Moj bude super sve dok ga ne unesem u kuću u prostorije sa centralnim grijanjem.Tad krene da boluje.Treba mu dosta vlage na listovima kad je u pretoplom.Ja sam svog odnijela u prizemlje u prostoriju koja se ne grije,a odprilike je temperatura oko 15 stepeni.U dnevnoj sobi mi je bio i imao je simptome kao vaši.Sušenje grana i žućenje listova.Sad je dobro...
|
|
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ali moj je u hladnoj prostoriji, i opet ništa |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene je isti slučaj, krasno je krenuo, cjelo se ljeto super držao, a sada mu žute listovi, mislim da će završiti u podrumu-za svaki slučaj.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Roža
Novo sjeme Pridružen: 14 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam stavila reznicu u zemlju. Nadam se zakorjenjivanju. Btw., moj je kostao 120kn!! |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad je tema opet aktivna da kažem da je s mojim (za sada) sve u redu! Nakon što je izgubio skoro sve listove počeo je dobivati nove koji se dobro drže! Sada se nadam da će i procvjetati! Iako ne vidim nikakvih naznaka..........ali valja se nadati!
|
|
Roža
Novo sjeme Pridružen: 14 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja reznica lijepo napreduje. pitanje: da li ste spremile već stephanotis u kuću?
|
|
Teatree
Novo sjeme Pridružen: 09 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
obožavam ovaj forum, otkrila sam da hrpu biljaka koje imam doma i nemam pojma kak se zovu vi tu znate i imate.
ovako, ja sam svoj stephanotis sad malo porezala, jer mi je bio u dnevnoj sobi, a sad je u seobi cvijeća s balkona dobio izgon na prozor u sobi, a nije baš tamo stao. jel sam krivo napravila? vidim male nove izdanke koji već izlaze iz preostale grane? to je nadam se dobra stvar?. također mislim ga na proljeće presaditi pa me zanima dal se i njemu može malo podrezati korijen i koliko veliku posudu treba? i dal ga mogu možda već sad presaditi? koliko se njega treba dohranjivati?
inače nismo baš bili s njim oduševljeni, jer osim stvarno predivnih cvijetova, bio je pun uši, pretpostavljam, i s njima vodimo konstantne bitke (bijela tvar po biljci, kad se stisne je crvenkasto). to je isto i jedan od razloga rezanja, da lakše prodrijemo do zaraženih grana od džungle u koju je narastao (metar vrlo gustog grma).
ja sam inače početnik s biljkama i dosta toga radim na svoju ruku, al za sad me prati sreća.
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nece mu smetati orezivanje ali bih sa presadjivanjem sacekala do proleca. Protiv napasti treba isprskati nekim sredstvom (Talstar, Actelic) barem dva puta zaredom na 7 dana.
Na mom iznenadjenje, po prvi put plod , videcu hoce li se odrzati do sazrevanja.. trenutno je ovih dimenzija |
|
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ovo je nevjerojatno, moj jadnik niti cvjeta, miruje, ustvari ide mi na živce jer se baš ništa ne događa, a tvoj gospodičić ima plod,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš me zanima što se događa s plodom |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mojeg " Štefa"!
Kupljen je u proljeće! Prvobitni cvjetići su brzo otpali i tek pod kasno ljeto je procval skromno sa 5-6 cvjetića, lišće za sad nije gubil! Nadam se da ni neće! Držala sam ga na terasi, a sad je na stubištu! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Mihaela1207
Novo sjeme Pridružen: 05 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upomoć!
Moj stephanotis vene, svi listovi su mu otpali, mlade grančice se počinju sušiti, samo je ostala starija grana koja se još koliko toliko dobro drži. Kako da mu pomognem? |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zalij, ako nisi skoro i ne drzi ga na toplom i suvom mestu (ako bas moras onda redovno orosavaj). I dosta svetlosti.
Moon jos uvek se zeleni, samo je narastao jos par cm i jedva se drzi od tezine. |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |