Cvijetomanijakov vrckav vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Korisnik | |
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Eto malo snjezne idile i kod mene
Ovo me je bas nasmijalo,oko 30cm snijega,a ovaj ruzmarin je izvirio van... Moja okolina u svakom snegu vidim iste tragove.. tragove malih stopa, broj 30 i kozna...ja nikad nisam brojao...Đ.B. Retko odlazim kući a pišem još ređe, i slike su bleđe i bleđe, pa lepe potiskuju ružne. Sve ove slike slikane su kod decka,u svekinom vrtu u kojem radim sve vise ,polako i ovaj kraj postaje moj dom. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Tea,hvala na pohvali ,ovo je 2 godina kako pratim dobre i lose susjede i plodored ,tako da sam vecinom i zamjenila raspored ,jedino paradajz sadim puno pa ce ih par njih ic na isto mijesto di i prosle godine ,al njemu ionako to ne smeta previse.
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Cvijetomanijak,ovo si jako dobro isplanirala i sijanje ovako mješovito je pametno.Tako se mogu spriječiti bolesti i smanjiti dolazak nametnika.Bilo bi idealno kad bi nagodine promjenila cijeli raspored (kao što si i napomenula
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Hvala vam curke na posijeti,eto jos nisam nista sijala al sam zato napravila plodored za ovu godinu u svom povrtnjaku ,pa eto da vam ga i pokazem.Ove godine cu pokusati saditi mjesanom kulturom,jer dosada je bilo jedno povrće jedna gredica.
Krastavci ,Cikla, Grasak ,Paradajz, Bosiljak i Peršin i Blitva Luk i Cesnjak,Mahune,Kukuruz,Crno -paprika Tikvice Da malo pojasnim: (gledano gore prema desno) 1gredica - Peršin i česnjak mjesana kultura, a niže paradajz sa bosiljkom i dragoljubom . 2.gred paradaj ,pa niske mahune pa paradajz 3.gred Mahune visoke koje ce se penjati po kukuruzu, i Jos rajcice . 4.To je poveca gredica pa ce na nju ic vise mjesane kulture,prvo krastavci ,u nastavku blitva,pa salata i poriluk ,malo mrkvice te zasticena ljutikom 5. i 6. Grasak sa paprikom,po rubu malo kelja i zelja, I 6 tIKVICE ,CIKLA i grasak 7.Paprika,koraba + celer ,i nize 2 paradajza 8Luk i krastavci Ima jos vrta ,ali za tamo nisam jos odredila sto cu,moram jos paradajza zasadit ...A uz rub vrta ide Cinija,Cosmos,vlasac ...O tome cu vam kroz slike prezentirati. Puno pusa i pozdrava od vase cvjetomanika... |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
predivni su
![]() |
|
![]() |
|
Eto opet vam se javljam...Sada sa slikicama svojih novih kaktusa.Nekako sam zapela za njih ,pa samo kupujem i zicam da mi ih se kupuje .
![]() Haworthia Fasciata( Kupljena u Kalia centru) Echinoffosulocactus iloydii (Kalia Centar) Euphorbia Ferox ( Kalia centar,ali nisam sigurna u naziv ) Cylineropuntia Cristata (Kaufland) Šokirala sam se kad sam dosla doma i pocela vadit umjetno cvijece iz njega,po 2cm cackalice zabijene u njega,nadam se da mi nece zbog toga uvenuti i da ce rane zacijeliti. Njihovo mjesto tokom zime ,decko ce me ubit jer sam smanjila radijator u kupaoni ,pa je nekih 15 stupnjeva,ali sve za moje nove bodljikavce. Eto to je za sada to ,narucila sam si sjeme pitaje,i nekoliko kaktusa i LITHOPSA, pa se javim kad pocnem sijati :-) I jedna dobra informacija,u Getrou imate zemlju za cvijece 50l po 25kn ,a zemlja je jako dobra ,ja u nju vec 2 godine sadim,i jako sam zadovoljna.Tako da za par dana krece sijanje paprike,paradajza i ostalog.Pa vam pisem .Puno pozdrava od Cvijetomanijaka. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ovi o vremenu ,ja svake godine kad ovako po zimi malo zatopli ,obrezem maline i nikad im nista nije.Pri je par godina sam dan prije badnjaka obrezivala.jer to vise da prorjedim posto proslogodisnja biljaka odumire pa rezem ubiti mrtve grane.
Drago mi je da vam se svidja moje slike i vrt.To mi je poticaj da cesce stavljma slikice . |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Da, i meni se čini prerano za rezidbu, pogotovo kad najavljuju snijeg i jako niske temperature. Ja svoje još neću rezati, čekam toplije dane. Lijepo ti je cvijeće (a o slikama da i ne govorim), al stižem i ja u berbu vrganja.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Svega u tvojem vrckavom vrtu, trešanja, malina (moje voće br.1), a onda još i vrganji. Stižem u Turopolje kad krene sezona. Sadnice gazanija budu sigurno uspjele, tak da na proljeće ukrase vrt. Nije još malo prerano za rezidbu malina, pajoš je sve smrznuto ?
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tu su me baš razveselile tvoje nove sličice, zima je kod svih, pa nema puno novosti, ali uvijek se nađe nešto interesantno za slikati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
bina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 164 |
prekrasan vrckavi vrt, a mice mace preslatke su .....jedva čekam dalje
![]() |
|
Uz cvijeće i život je ljepši
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Super početak
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Eto malo da se vratim pisanju.Stalno citam a nikak da nesto i objavim. pa eto zimske idile u mom vrtu.
Moj prvi pokusaj rasadjivanja gazenija,nadam se da ce uspijeti. ![]() Moja polica zimovanja obasjana hladnim suncem Za sada se sve drzi...Nadam se da ce tako i ostati. ![]() Ovo je ako me ne vara astra,posijala sam ju proslo proljece ,i jos nije cvala ...Sto vi mislite ? ![]() ![]() ![]() Eto i za kraj,posao koji se nece sam napraviti,obrezivanje malina ...al nekako vrijeme mi nije bas u korist,pogotovo danasnji hladni vjetar. Puno vas pozdravljam,te cu pokusati malo cesce pisati ![]() |
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Baš mi se taj vrckav vrt dopada. I miceki isto, a vrganji mi čak sim mirišu.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
divno
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |