Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 31> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovako kamenjar:
lantani kao ovoj na slici ja bi otkinula sve listove na donoj polovici stabljike i taj dio redovito čistiti od novih izboja. Tada brže raste u visnu. Kad dostigne željenu visinu otkine joj se vrh. Ostavi se toliko parova listova koliko želiš veliku kuglu Tada biljka počne bacati bočne izdanke. Kad te bočne grančice narastu do 10 cm i njima redovito otkidati vrhove. Na taj način se dobije gusta, bujna lopta!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
dala sam si truda i od pocetka teme čitam o lantani..do sad osim seni i jos jedne (zaboravila nick) niko nije uzgojio stablašicu..e sad ,posto bas zelim imat lantanu stablasicu nasla sam ovu sliku i vidjela da grijesim..ja sam svojoj lantanici pocela kidat LISTOVE koji niču ,ostavila sam samo par pri vrhu ..mislila sam da tako ide,al ocito sam pogresno mislila ..po ovoj sliki ,kontam da lantani treba pustit listove na ovoj jednoj stabljici,samo treba kidat izboje koji se pojave između listica ..ajme jesam iskomplicirala ,nadam se da cete skuzt sta zelim reci ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
belica kad presađuješ biljku, u pravilu je sadiš na razinu na kojoj je bila, tj. rub zemlje ti mora biti do istog mjesta do kojeg je i prije bio, možda mrvicu više
a ona u novoj tegli ili u vrtu pusti žile u dubinu koliko treba ili koliko ima mjesta |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
A JA NEMAM SREĆE... posadila sjeme na jesen u teglicu, niklo je jedno i sad sam tu malu biljčicu ( imala je 4 listića) presadila i prvo je lišće otpalo a sad se i ono gornje lijepo suši i izgleda ništa od nje. da li sam ju možda preduboko presadila? jer sam ju posadila skoro do ta gornja 2 listića.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
je, to je sjeme
kad se malo smežura ubere/pokupi se i iduće godine sije, mislim da u zatvorenom može već u siječnju, ja sam lani bacila par bobica u rano proljeće, ali su kasno niklnule pa nisu sve dovoljno narasle da bi cvjetale |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
imala sam davno jednu veliku lantanu u vrtu...pored onih sitnih cvijetića bilo je na njoj puno crnih bobica ( u samom cvijetu) ŠTO JE TO????......ni na jednoj slici to nisam vidila ovdje na forumu....jel to - to sjemenje koje spominjete???
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
kidaj!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
antonija ,ovo je moja mlada biljka,jesenas od natalije dobila pelcer...vide se malo na sliki izboji ,hocu li vec sad dok je biljka tako mlada i njezna kidat te listice ,slikano je prije par dana,sad su to vec mali listići
![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
narančastožuta i ciklama žuta/narančasta su u dvoru i nadzemni dio je suh, pozebao nadam se da će i ovo ljeto krenuti, ali do tada ima oho-ho vremena |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
kamenjar, jesam ja. upravo tako kako si opisala. pobij uza nju neki potporanj da ti ostane uspravna.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
zanima me za stablašicu..znači kidam donje izdanke (listiće) vrh ne diram...kad naraste na zeljenu visinu tad otkinem vrh i pustim je da rastu bočne grane....jeli neko osim seni (nju trenutno ne vidim tu) radio stablašicu od lantane ?
|
|
Vir |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Vidila sam u živo kako izgleda, izgeleda famozno!Ja sam u potrazi za sadnicama i dok ih nabavim krećem u projekt"odgoji stabalce"
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
hej ovo je dobra ideja ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ovisi gdje u dalmaciji, koliko nisko temperatuire padaju, na kojem je položaju tegla i kao što je rekla kamenjar - puno je lakše biljci u zemlji nego u tegli, kako zimi tako i ljeti kod mene je prošlih godina jedna lantana u zemlji/vrtu uspjela prezimiti, tj. propao bi nadzemni dio, ali bi do ljeta pojeralo iz korjena e sad, kako je ova zima bila puno oštrija od prošlih, nisam sigurna da će se to ponoviti a npr. lantane iza kuće koje su zimi u duljoj sjeni, one su već prve zimepropale - još prošlu zimu, puno manje oštru nego ovogodišnju |
|
![]() |
|
lucy ja ih tek od jesenas imam,tako da neznam mogu li u tegli prezimit vani...u vrtu znam da mogu ima ih moja susjeda ,al tegla je ipak drugo,ja ću svoje uvjek skloniti bar pod natkrivenu terasu,što je sigurno, sigurno je
anđelka ja bas ocu od jedne napravit tj pokušat napravit stablašicu ,reznicu su još male i nježne ,trudit ću se oblikovat ih |
|
Vir |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Zanima me može li lantana u Dalmaciji preživjeti zimu na otvorenom ako je posađena u tegli ili ju treba unositi u zatvoren prostor.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Mari, jesi probala uzgojit stablašicu lantanu?
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Ja jučer zujila po centrima i rasadnicima nisam vidila da ih ima, kao za par dana će bit svega.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |