Kada i kako sijati? |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Korisnik | |
lucija.mm ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala na odgovoru. Posaditi ću ovih dana, čim skupim nekoliko čašica.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Imaš vremena,prekasno nije,to je bitno
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Radovi i sijanje u ožujku.
<>http://mojcvijet.hr/content/view/245/44/ Travanj-ožujak <>http://mojcvijet.hr/content/view/628/44/ Travanj <>http://mojcvijet.hr/content/view/246/44/ |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Kad da sijem,koji mjesec:
Moso bambus ciniju ukrasnu papričicu caeslapinia glliesa tratire ? vanjski hibiskus oleander cosmos pakujac različak chery rajčicu carsko oko kadifice divlji neven ricinus hokiado tikvu kamilicu dalije narančasti paradajz datura canna indica astera pajkovka pampas travu cucurbita maxima tikva prinčeva kruna dinosaur bundeva turski kranfil kalifornijski mak petunije suncokret guineru mancinatu livadni mak tikvu pečenicu ljubičicu Molim da ko zna da mi odgovori,hvala |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
lolo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 18 |
Evo ako neko treba jiffy, neka me slobodno kontaktira na pm.
![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Nisam do sada sijala nikada mak ni jednu vrstu ,pa nisam sigurna treba li ga prekrivati zemljom. Ja sam ga ostavila bez zemlje odozgo ,jesam li pogriješila?Kontam da je biljka koja se sama rasijava pa da mu ne treba mrak nego svjetlo.
Nadam se da će se javiti neko ko više zna. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Nisam ni ja sijala mak.Što se sam rasije to imam.No,mislim da bi ga ipak trebala prekriti sa malo zemlje.
Ja to gledam ko i svaku drugu sjetvu.Kad se sami rasiju,ne pokrivamo to sjeme zemljom,no sve što sijemo prekrijemo malim slojem zemlje.
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Ako misliš na orijentalni mak, možeš ga pokriti sa tankim, tankim slojem zemlje ili ostaviti nepokriveno ali tad prekri sa listom novinskog papira ili nečim sličnim dok ne počne klijati.
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
OK, onda ću ga prekriti. Stavila sam sve vrste maka što sam dobila.
Imam kalifornijski, orjentalnii , i neki livadski ne znam koji je to. Još sam neki dupli poručila preko Tompsona ne znam ni taj koji je. Za makove sam totalna neznalica.Hvala na savjetu ![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Nadam se da ih nisi sve posijala u istu teglicu, jer ovi jednogodišnji za čas narastu gusti ko tepihić, pošto im je sjeme jako sitno pa ti pobjegne previše htjela ne htjela i onda bi ti mogli ugušiti ove orijentalne koji su ipak sporiji u nicanju i rastu. U svakom slučaju prorijedi ih dok budu još malecki tako da ti narastu lijepe snažne biljčice ( počupaj višak ). |
|
![]() |
|
znala sam da ću nešto zabrljati
![]() tako mi i treba kad se nisam prije raspitala.Sreća imam još sjemena i vremena pa ću ponovo .Horti majstorice ti sve znaš. ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Josipa ja nisam pokrivala sijance najlonom..Prošle godine sam sijala obični i opiat.Obje vrste sam sijala na isti način,ali tek negdje polovinom marta.Brzo niknu i trebaju svjetlosti.Ja sam ih sijala u teglice i presadila u baštu kad je prestalo da mrzne.Nikla mi je svaka sjemenka..Ali kad sam ga prebacila u baštu pola je propalo.Imaju negdje slike mojih makova na mojoj temi u vrtu.Saznala sam da mak ne voli presadjivanje i da je najbolje ga sijati na stalno mjesto..Pokušala sam i to ali bez uspijeha..Na kraju se ti makovi lijepo raširili,tako da štete nije ni bilo.Oni što su propali propali su...
|
|
![]() |
|
Danas pogledam a moji makovi nikli ali tanki kao dlake.Sve sam ih počupala,nemam više živaca zezati se. Izgleda da sam ih prerano posijala. .Posijat ću još jednu turu kasnije možda imadnem više sreće.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Josipa i moji su bili tanki.Trebala si ih ostaviti da ojačaju...Ja sam ih sijala gusto,bili su tanki!
|
|
![]() |
|
luna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 59 |
![]() |
|
![]() |
|
renn ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 435 |
jel mi netko zna pomoći oko mimoze. velika mi je želja da je kupim, al nemam pojma kako je sačuvati.
![]() |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
vidim da je ova tema napuštena, a nekom tipa ja je jako korisna... i mislim da bi se mogla ostvariti ideja o onoj tablici koju ste spominjale na početku... i to vrlo lako, a i nije problem naučiti kako sve to funkcionira... radi se o najobičnijoj excel tablici na internetu, koju možemo staviti da svatko može uređivati tko ima link, a njega bi stavili ovdje tako da svatko može dodati koju biljku želi i podatke o njoj... pa ako ima tko zainteresiran, budući da imam dosta informatičkog znanja, dala bih se na ostvarivanje toga, naravno uz vašu pomoć što se tiče podataka i ideja... odmah ću krenuti na stvaranje početka, imam neke idejice za početak... vrlo lako se to nadogradi...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Naravno Morana ako imaš volje, samo moraš nama koji smo informatički skoro pa nepismeni objasniti kakve podatke trebaš!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
vidjet ces, bit ce jako lagano... doslovce na razini da kliknes i upises biljku i sto znas o njoj :)
|
|
![]() |
|
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmNXM6Qw3t61dEs4a0RScFlRWkdUT1ZkdTEtdEZzc2c&hl=en&authkey=CIv-_pEM
eto to bi bio link... ovo bi bio samo ogled kako bi to izgledalo... probajte, kliknite bilo gdje... jednom da bi napisali nešto u kućicu, dvaput da promijenite što je upisano već... jedino je još uvijek mi problem što se ne može poredati po abecedi ali jednostavnom kombinacijom tipaka ctrl i slova f možete pronaći ono što vas zanima, zasad dok ne pronađem rješenje za to... sve ideje što bi se moglo dodati, maknuti i slično su dobrodošle ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |