Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Razmnožavanje biljaka i cvijeća
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kada i kako sijati?
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kada i kako sijati?

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 14>
Korisnik
Poruka
lucija.mm View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucija.mm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 23:26
Hvala na odgovoru. Posaditi ću ovih dana, čim skupim nekoliko čašica.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2009 u 11:24
Imaš vremena,prekasno nije,to je bitnoWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 14:29
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2010 u 17:28
Kad da sijem,koji mjesec:
Moso bambus
ciniju
ukrasnu papričicu
caeslapinia glliesa
tratire ?
vanjski hibiskus
oleander
cosmos
pakujac
različak
chery rajčicu
carsko oko
kadifice
divlji neven
ricinus
hokiado tikvu
kamilicu
dalije
narančasti paradajz
datura
canna indica
astera pajkovka
pampas travu
cucurbita maxima
tikva prinčeva kruna
dinosaur bundeva
turski kranfil
kalifornijski mak
petunije
suncokret
guineru mancinatu
livadni mak
tikvu pečenicu
ljubičicu

Molim da ko zna da mi odgovori,hvala
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
lolo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lolo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2010 u 23:05
Evo ako neko treba jiffy, neka me slobodno kontaktira na pm.
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2010 u 20:24
Nisam do sada sijala nikada mak ni jednu vrstu ,pa nisam sigurna treba li ga prekrivati zemljom. Ja sam ga ostavila bez zemlje odozgo ,jesam li pogriješila?Kontam da je biljka koja se sama rasijava pa da mu ne treba mrak nego svjetlo.
Nadam se da će se javiti neko ko više zna.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 00:00
Nisam ni ja sijala mak.Što se sam rasije to imam.No,mislim da bi ga ipak trebala prekriti sa malo zemlje.
Ja to gledam ko i svaku drugu sjetvu.Kad se sami rasiju,ne pokrivamo to sjeme zemljom,no sve što sijemo prekrijemo malim slojem zemlje.
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 07:57
Ako misliš na orijentalni mak, možeš ga pokriti sa tankim, tankim slojem zemlje ili ostaviti nepokriveno ali tad prekri sa listom novinskog papira ili nečim sličnim dok ne počne klijati.
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 11:24
OK, onda ću ga prekriti. Stavila sam sve vrste maka što sam dobila.
Imam  kalifornijski, orjentalnii , i neki livadski ne znam koji je to. Još sam neki dupli poručila preko Tompsona ne znam ni taj koji je. Za makove sam totalna neznalica.Hvala na savjetuWink
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 12:20

Nadam se da ih nisi sve posijala u istu teglicu, jer ovi jednogodišnji za čas narastu gusti ko tepihić, pošto im je sjeme jako sitno pa ti pobjegne previše htjela ne htjela i onda bi ti mogli ugušiti ove orijentalne koji su ipak sporiji u  nicanju i rastu. U svakom slučaju prorijedi ih dok budu još malecki tako da ti narastu lijepe snažne biljčice ( počupaj višak ).

Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 20:20
znala sam da ću nešto zabrljatismile42
tako mi i treba kad se nisam prije raspitala.Sreća imam još sjemena i vremena pa ću ponovo .Horti  majstorice  ti sve znaš.Clap
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2010 u 23:16
Josipa ja nisam pokrivala sijance najlonom..Prošle godine sam sijala obični i opiat.Obje vrste sam sijala na isti način,ali tek negdje polovinom marta.Brzo niknu i trebaju svjetlosti.Ja sam ih sijala u teglice i presadila u baštu kad je prestalo da mrzne.Nikla mi je svaka sjemenka..Ali kad sam ga prebacila u baštu pola je propalo.Imaju negdje slike mojih makova na mojoj temi u vrtu.Saznala sam da mak ne voli presadjivanje i da je najbolje ga sijati na stalno mjesto..Pokušala sam i to ali bez uspijeha..Na kraju se ti makovi lijepo raširili,tako da štete nije ni bilo.Oni što su propali propali su...
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2010 u 20:31
Danas pogledam a moji makovi nikli ali tanki kao dlake.Sve sam ih počupala,nemam više živaca zezati se. Izgleda da sam ih prerano posijala. .Posijat ću još jednu turu kasnije možda imadnem više sreće.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2010 u 13:37
Josipa i moji su bili tanki.Trebala si ih ostaviti da ojačaju...Ja sam ih sijala gusto,bili su tanki!
Na vrh
luna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje luna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 08:42
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Nisam ni ja sijala mak.Što se sam rasije to imam.No,mislim da bi ga ipak trebala prekriti sa malo zemlje.
Ja to gledam ko i svaku drugu sjetvu.Kad se sami rasiju,ne pokrivamo to sjeme zemljom,no sve što sijemo prekrijemo malim slojem zemlje.
Meni se sam rasijavao dvije godine, a onda nestao.Unhappy
Na vrh
renn View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 435
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 17:06
jel mi netko zna pomoći oko mimoze. velika mi je želja da je kupim, al nemam pojma kako je sačuvati.Cry
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 16:29
vidim da je ova tema napuštena, a nekom tipa ja je jako korisna... i mislim da bi se mogla ostvariti ideja o onoj tablici koju ste spominjale na početku... i to vrlo lako, a i nije problem naučiti kako sve to funkcionira... radi se o najobičnijoj excel tablici na internetu, koju možemo staviti da svatko može uređivati tko ima link, a njega bi stavili ovdje tako da svatko može dodati koju biljku želi i podatke o njoj... pa ako ima tko zainteresiran, budući da imam dosta informatičkog znanja, dala bih se na ostvarivanje toga, naravno uz vašu pomoć što se tiče podataka i ideja... odmah ću krenuti na stvaranje početka, imam neke idejice za početak... vrlo lako se to nadogradi...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 16:42
Naravno Morana ako imaš volje, samo moraš nama koji smo informatički skoro pa nepismeni objasniti kakve podatke trebaš!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:07
vidjet ces, bit ce jako lagano... doslovce na razini da kliknes i upises biljku i sto znas o njoj :)
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:58
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmNXM6Qw3t61dEs4a0RScFlRWkdUT1ZkdTEtdEZzc2c&hl=en&authkey=CIv-_pEM

eto to bi bio link... ovo bi bio samo ogled kako bi to izgledalo... probajte, kliknite bilo gdje... jednom da bi napisali nešto u kućicu, dvaput da promijenite što je upisano već... jedino je još uvijek mi problem što se ne može poredati po abecedi ali jednostavnom kombinacijom tipaka ctrl i slova f možete pronaći ono što vas zanima, zasad dok ne pronađem rješenje za to...

sve ideje što bi se moglo dodati, maknuti i slično su dobrodošle Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.