Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 17> |
Korisnik | |
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako znati kada ju presaditi? Mislim s obzirom da kažete da se voli tiskat
![]() Ja svoju nisam presađivala od kad sam ju kupila. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
hoya super ti je prinova. Morat ćeš se ipak suzdržati što se tiče polijevanja.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dobila sam ga i ja i pročitala na ovoj temi puno vaših savjeta i iskustava. Nadam se da neću puno griješiti (meni je puno zaljevanja kronična dijagnoza
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Curke, hvala na ohrabrenju, bit ću ja ipak tvrdoglavija od njega pa da vidim onda
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ivna da te utješim, i ja sam samo jednu grančicu bila posadila u zemlju i čekala dvije godine da druga potjera. Sada opet moram čekati da potjera i treća.
Mali je čudan ili lijen...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ivna,jednom će uspjeti.Neki nikako ne mogu ljubičice zapelcati,tako u vodi,pa odmah list posade u zemlju.
Probaj oba načina sa zamiom.Probaj i listom.Mislim da je Voki pričao ,ili netko drugi,da se i listićem može razmnožiti.
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Lana "živa istina" zbilja sa Zamiom nemožeš "fulati" što se razmnožavanja tiče. S presađivanjem već da, pogotovo ako neznaš da se on voli "tiskati".
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Neće pa neće
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Čitam vaše postove i zaista mi nije jasno kako to da su vam grančice istrunule u vodi. U uredu sam odrezala 4 grančice koje su se već bile pokunjile od prevelikog zalijevanja i stavila ih u vodu. Pustile su korjenje i ja sve 4 grane posadila u istu teglu jer se zamioculas voli gurati u posudi, a i ljepše i bujnije izgleda. Čekala sam nekoliko mjeseci i istjerao je 2 nove grane, a od jutros vidim proviruje iz zemlje još jedna.
![]() Kolegice u uredu su isto napravile kad su vidjele moj eksperiment i njihove grančice isto pustile korjenčiće u vodi, posadile su ih i sad čekaju podmladak. |
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Evo i mog ljepotana imam ga malo više od dva mjeseca.
![]() Nisam ga presađivala, ne zaljevam previše, za sada se drži super i tjera dvije nove grane: ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
znam da imam :)
budem ti uslikala stvarno nije veliki kupila sam ga u konzumu nije ni skup bio... a mozda ti je vec u startu bio zeknut di si ga kupila pa je jadan... ako se ne oporavi kupit ces novoga sta ces :( |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
O draga moja, ne žali za cvijećem, imaš nešto neprocjenjivo
![]() ![]() Ovaj moj je izgleda neke "plave krvi" kad mu niš ne paše ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
drzim ti ga u hodnikicu ali ima prozor mali koji je na sjeveroistocnoj strani tako da nema bas puno svjetla... zato sam ga i kupila jer nisam znala sta bi si tamo na komodu stavila da ce rasti...
presadila sam ga odmah u mrvicu vecu posudu nego sto je bio... zalijem ga u tanjuric povremeno i prskam skoro svaki dan lisce... nis drugo mu ne radim... uslikam sutra ako se docepam muzevog moba pa cu stavit sliku... ma bas sam si sretna da me nesto krenulo... jer mi je puno toga crklo otkad sam rodila |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pa dobro Zvjezdana gdje ga držiš ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mojem rastu dvije nove grane :) bas sam zadovoljna nemam ga dugo ali cini mi se da mu pase polozaj :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Jedno je zaljevanje a drugo prskanje.Time ne dobiva vlagu u zemlji samo ga malo osvježiš.
Koliko sam ja ,po svojim biljkama,primjetila,prskanje ne smeta ni jednoj biljci sa glatkim listovima.
Probaj,mom isto ne smeta prskanje.
|
|
![]() |
|
ja sam citala da voli prskanje listova... ja svog svaki dan prskam
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Hmm..sad kad razmišljam o ovome shasha možda je i od suhog zraka..a kak da mu pomognem?? Čitala sam negdje da ne voli prihranjivanje i prskanje listova..
|
|
![]() |
|
Stefkaja,ne znam šta mu je no listovi počinju smeđiti ili od suhog zraka ili ako je negdje na propuhu pa je došlo do nagle promjene temperature.Rekla si da je bio ok pa,možda ga je samo propuh povukao.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Oziljavanje u vodi nisam probala, ali zato imam jednu koja je oziljena u zemlji. Kod presadjivanja sam polomila granu (negde na polovini), zabola je u zemlju i posle jako dugo vremena je izbila novu grancicu. Imajuci u vidu dug period oziljavanja, mislim da cu stici do penzije |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |