Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtno cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtno cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 43>
Korisnik
Poruka
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 21:59
Tija, ne samo zavirila, nego se divila što si uz pomoć TM napravila. Mozaik je prekrasan, a i sve ostalo. Za travnjak se nemoj čuditi, imam ja prijeteljice s prekrasnim vrtovima i istim problemom 'još samo ovo', a kad pitam gdje će to posaditi onda je odgovor: 'Imam ja travnjak'.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 22:17
Hvala Baka Bea,a ja mislila da skoro niste bili kod mene?
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:45
Baka Bea,hvala na lijepim riječima.Meni se čini da se stvari kod nas,ne samo u vezi trajnica,nego općenito uređenja okućnica,polako kreću na bolje.Prije smo se divili austrijskim vrtovima a sad se bome i kod nas ima kaj vidjeti.Jedino je ponuda jako slaba,uvijek isto.Dobro je kaj ima zaljubljenika koji se trude uzgojiti nešto novo,i kaj je sad ipak barem sjeme dostupno(ako prođe carinu).Lijepi pozdrav!
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 08:41
Slažem se, rain, ljudi putuju, imaju net, literatura je dostupnija, a i među našim cvjetoljupcima ima zanesenjaka. Osim toga mijenja se i način življenja i odnos prema okolišu (još kad bi se promijenili carinski propisi). Sve više ima lijepih vrtova, samo su nam još uvijek nepoznati i nedostupni. Trebali bi mi kao Englezi ustoličiti običaj 'Dan otvorenih vrata'. Zahvaljujući tome u Sloveniji sam upoznala prekrasne vrtove i njihove vlasnike, drage ljude otvorena srca i velike poznavatelje biljaka vrijedne poštovanja, ('trajničare' to je termin jednog od njih, poštovanog gospodina M. S.-a, a meni se baš ta riječ dopada). Što se tiče vrtnog uređenja, više od austrijskog stila sviđa mi se engleski, a i Nizozemci se sve više vraćaju prirodi.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 09:52
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Baka Bea opet mi se proširio spisak (ljetni encijan (Gentiana septemfida) i Sisyrinchium), dok dođem u posjetu napraviti ću si spisak i od tog spiska ništa više neću jer ovo je napad na novčanik a i trebati ću doći sa kombi vozilom da sve stane.

Ne brini, Tija, imam je prekaljene biljke, kaj su cvale cijelo ljeto. Ove bebice će biti aktualne tek za dvije godine.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 10:15
Baka Bea velite da bi trebali i mi kao Englezi širom otvoriti vrata svojih vrtova, to bi bilo super pod tim uvjetom da kad uđeš u nečije "carstvo" pitaš domačicu ili domačina što su i kako radili i da se podrazumijeva da imaju pojma o cvijeću a ne da ti kažu "joj to moram pitati one iz rasadnika koji su to radili ja nemam pojma". A slažem se s Vama da je engleski stil pa čak i talijanski ljepši od austrijskog on je sav načičkan nekim bezpotrebnim stvarima, a engleski ima jednu do dvije "žarišne" točke, element vode i neku klupicu. Ostala čarolija se radi sa cvijećem. I da, mogu za sebe reći da sam "trajničarka" uživam gledati sad u svom malom vrtu buđenja biljčica iz zimskog sna i njihov daljnji rast i kasnije ih uspješno pripremiti za ponovno spavanje.
Baka Bea ja fakat jedva čekam doći do Vas.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:09
Draga moja, potpisujem sve što si napisala i jedva čekam da se upoznamo, kao što sam već upoznala mnoge drage ljude na forumu. Bojim se da ne ispadne da sam dežurna a... da ne velim što. Jesi Tija, trajničarka si.... ako ima biljčica koja će te po ovom pasjem vremenu u rano jutro izvući van da prebrojiš nove pupoljke onda se stvaro cvjetoljubac od glave do pete. Nije bitno jeli vrt posađen po ovom ili onom stilu, tu želju za nekim uzorima nosimo stalno. Stilovi dolaze kasnije s iskustvom i znanjem o biljkama. Bitno je da nas bavljenje cvijećem opušta, oplemenjuje, uči da cijenimo neke trajnije vrijednosti u svakodnevici gdje nas stalo potiču na kupovanje, a da bi mogli stalno kupovati sve treba baciti. Pa se upotrebljavaju jednokrtane pelene, tanjuri, čaše, ručnici itd. Nije da to nema prednosti, ali te onda tješi neka je bar nešto trajno.
Da totalno ne začatam temu, idem sijati: Penstemon, Hypericum, Aquilegiu 'Noru Barlow i Black Barlow', Dodecateon, stratificirati bazgu s crvenim bobicama i jarebiku s bijelim plodovima, jako sam znatiželjna što će biti od ovih dviju posljednjih. poz...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:41

ja sam jednom u Decori naručila Black a dobila Noru lijepa je i ona ali Black je ostao tiha patnja.

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:43
A sijete možda Penstemon digitalis 'Huskers Red'?
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 14:43
Tija, kaj mi čitaš misli? Ovo je stvarno bila telepatija, još mislim kaj bum pisala sve nazive, tak sam danas opširna i gle tebe?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 14:48
je čujte Baka Bea treba napisati i ime i prezime biljčice, mene Vam "narodska" imena "ubijaju" u tome se teško snalazim latinski je "zakon" tu mi već bolje ide
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 18:11

I meni. Napiši ovo podebljanim slovima. pozz...   

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 18:34
budemo probali naučiti druge da je lakše na latinskom se sporazumijevati jer jedan cvijet se drugačije zove u Dalmaciji a drukčije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 23:18
ovo premještanje je za kaznu ili za nagradu?smile178
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 23:21
Nema kazne,Tija ,a nagrada ..hmmm evo vam smile142     smile142uz razgovorsmile79 Ovdje samo malo bolje odgovara temaWink
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 23:26
Hvala "teta" Shasha, kavu ostavljam za sutra ujutro.

Upravo pišem svoju 400 poruku!!!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 23:36
Za toliko poruka......
joooj Admin me busad ja zachatavam temu
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 17:11
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

ja sam jednom u Decori naručila Black a dobila Noru lijepa je i ona ali Black je ostao tiha patnja.

Tija, oprosti promaknulo mi o Nori Barlow. Ima tih Barlowa čudaj, kak bi rekli naši Zagorci: crno ljubičasta, plavo ljubičasta, tamna vinskocrvena, tamnoplava s bijelim vrhovima, ružičastocrvena, bijela sa zelenim vrhovima i Nora kaj ju poznaš ružičasta sa zelenobijelim vrhovima. Evo ti pa izaberi. Niknuli pakujci s cvijetom poput klematisa, jako me zanima hoće li biti pogodak ili razočaranje, ali to nikad ne mogu znati dok ne probam.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 17:56
Baka Bea preselilo nas dvije ispada da smo velike pričalice, sad imamo i vlastitu temusmile57. U Decori sam dobila crvenoružičastu sa žutim, a ja sam htjela crnu.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 19:37
A lijepo smo popričale.

Evo me u temi. Čim se pojavi crni pakujac ((Aquilegia) tvoj je. Ima ih još 119 u katalogu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.