Kat.Rea - moj dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti, sinoć u onoj gužvi nisam stigla, a ni sjetila se pitati. Danas tražim na Forumu, znam da sam čitala kako se šta zapelcava, ali blento ne mogu naći.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Vidim da sam dnevnik totalno zanemarila
![]() ![]() ![]() nisam morala presađivati ( hvala dragom Bogu), ali ostatak jesam. Između trajnica sam posadila tulipane i praznine popunila sa potočnicama. Danas posađeni tulipani dupli roza Angelique 20 kom visine 40 cm, niske tulipane Violacea Black Base - 10 kom - 15 cm, niski Red Hunter - 10 kom - 10 cm, Bloemenlust - Elite -10 kom - 15 cm, višecvijetne tulipane Praesens tub. Variety - 10kom - 20 cm. Ove tri sorte niskih tulipana su crvene boje, moji stari su također crveni ( uglavnom), koje sam presadila, odnosno provjerila sam košarice, povadila trule, dodala im zemlju obogaćenu glistalom, ali najviše me obradovalo kada sam vidjela da je nekoliko lukovica plavih tulipana što mi ih je MPS donio iz Amsterdama opstalo i da su jaaako krupne lukovice, a od nekoliko lukovica imam male. Od lukovica još sam posadila 2 zumbula Jan Bos, 3 Gipsy Queen i 3 lukovice bijelih zumbula koje mi je MM kupio proljetos u teglicama. Od trajnica posađeno: Helianhemum nummularium, Potentilla atrosanqunea, pseudolysimachion incanum, geum chiloense, bergenia, armeria maritima i tradescantia virginiana, sve kupljene u Botaničkom vrtu, kostriš ( senecio sineraria) od mamaae, karanfil od Shashe, ma možda sam nešto i zaboravila...... moram sutra poslikati i napraviti si skicu, jer za koji dan više neću znati gdje sam šta posadila. Za ove nove trajnice molim Boga da im mjesto koje sam im namjenila odgovara, da ne moram opet slijedeće jeseni sve tumbati....
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Umorila sam se od čitanja samog.Bome si se lijepo naradila.I vjerujem da si ne nešto nego dosta toga zaboravila nabrojiti.Znam po sebi,ma ko bi se svega sjetio.
![]() Ove,trajne maćuhice,su baš zanimljive.Nisam ni čula do sad za njih.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Svaka čast! Imat ćemo se na proljeće čemu diviti!
![]() |
|
![]() |
|
Shasha i ja sam ih prvi put vidjela ovoga proljeća, ali mislim da sam kod nekoga vidjela to cvijeće i da je to neka campanula, ali naravno nisam sigurna. A da sam zaboravila, jesam pakujce
![]() |
|
![]() |
|
Prekjučer dođem sa posla i dočeka me u sandučiću žuta cedulja od pošte - paket. Ja gledam i čudim se A popodne je bila Zg kavica, sa koje opet nisam došla praznih ruku
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jučer sam curama na kavi pričala o mom cvjetnjaku koji je površine 15-16 m2 i koliko vrsta bilja ima u njemu i nisam se mogla sjetiti koliko vrsta. Danas idem tražiti skicu i 70 vrsta bilja je u cvjetnjaku.Sama nisam mogla vjerovati da ih je toliko...
|
|
![]() |
|
E danas sam uspjela pregledati sjemenje koje mi je Silvek poslala, ma ljudi moji jeli to moguće, pa žena mi poslala 30 ( TRIDESET) paketića sa sjemenjem. Uglavnom ima svega, puno toga sa moga "spiska želja", a puno toga i povrh moga "skromnog" spiska. Ma svaka čast, trebalo je to samo popakirati....
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja stvarno ne znam kako će to sve stati u tvoj cvjetnjak, voljela bih to vidjeti, pa da se i ja znam ravnati, jer i ja imam pretrpan cvjetnjak. Sad se čini prazno, a kad na proljeće počme bujati neću znati gdje je šta, a vjerujem da je tako i kod tebe.
Jedino vidim da ti imaš u vrtu i "frišku figu", pa kad budeš u mogućnosti spremi pelcerić
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša moj cvjetni kutak od 15-16 m2 je sa onih 70 vrsta turbo popunjen. Je da su tu lukovice i trajnice koje se smjenjuju i možda će se početkom ljeta pojaviti koja rupa za ljetnice. Sve ovo sjemenje koje sam dobila, a i sadnice će ići u nove gredice koje će se izgleda nagodinu jaaako širiti
![]() ![]() A jesi me našla sa "friškom figom"
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam poslije posla unatoč skračenom popdnevu ( joj kako mi fali tih 1 sat) uspjela nešto napraviti. Povadila sam dalije, presadila jednu ružu, te izvadila nekoliko tayberrya i zvjezdane za forumašice kojima moram poslati pakete. A dan je bio tako topao, da su mi leđa bila mokra.
|
|
![]() |
|
Danas je bila akcija "pakiranja" banane. Još smo bili na poslu kada su se počeli vuči nekakvi oblaci. Kada smo došli doma velim ja MM ručak na brzaka ( skoro s noge) i idemo zaštiti bananu, jer ako opet padne kiša i natopi ju strunuti će u sijenu. No da, sve bi bilo dobro da sam dosta sijena skupila, ali falilo mi sijena pa mi je svekar pokosio zvjezdane, tako da sam na vrh stavila grane zvjezdana i još ću dodati suhog lišća, ali za danas smo zaštitili. Onda sam zatrpala rupu koja je ostala kada smi izvadili iz zemlje anđeoske trube i tu sam presadila nevene koji su rasli oko banane.... jest da su neki veliki grmovi, ali bilo je i malih koji su nikli iz ovogodišnjeg sjemena, pa sam ja to sve presadila, ma ako budu još cvjetali dobro, ako ne barem će malecki ostati za proljeće. I to je to za danas, joj kako mi fali tih 1 sat
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ajd vrijednice, prošla su ti još dvadana, valjda ti više taj sat ne fali.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ne fali on meni za spavanje ....., odnosno spavali smo duže
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
kat.rea vidim da i ti jedva cekas proljece(kao i svi mi),pa da sve to fino procveta
![]() |
|
![]() |
|
O da Gio, meni bi zime bilo dosta ono malo oko Božića i Nove godine, samo radi ugođaja, a ostatak neka bude lijep topao.
|
|
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
kat.rea, što bi s onom ogradom od vrbovog pruća? Jeste li ti i tvoj MM to realizirali ili ste odustali?
Ako jeste, možeš li mi ukratko objasniti kako se to radi ili reći gdje na netu mogu naći uputstva.
|
|
![]() |
|
Mirna, nismo ništa radili jer je za proljeće bilo kasno. Ako bude sreće, odnosno zdravlja, trebali bi slijedeće proljeće. Nisam na netu niti tražila nego sam čitala u časopisu. Sadi se u vrijeme mirovnja, znači od sada kada vrba ostane bez lišća pa do proljeća, prije nego potjera. Treba uzeti šibe vrbe ne deblje od olovke, iskopati jarčić i popikati ih u njega i ispreplesti....izgleda jednostavno, iako sigurno nije. Ništa, preko zime moramo malo googlati i tražiti, možda naći više nekih savjeta, pa se čujemo, jer koliko sam skužila i ti si zainteresirana za tu ideju.
|
|
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Ma jako sam zainteresirana za tu ideju jer imamo na gruntu jednu vrbu s takvim šibama i "svrbi" me da od nje nešto napravim. E, sad. Kaže mi jedna postarija žena da ako vrbu tako popikaš, ona se lijepo primi i imaš vrba ko u priči i da je se ne možeš riješiti Kao bolje je u zemlju popikati nešto drugo, a onda opletati vrbovim šibama. Što kažeš na to? Jesi li to vidjela negdje u naravi kako to izgleda ?
|
|
![]() |
|
Ovo što sam ja htjela napraviti je definitivno zelena vrbova ograda i da vrba se jako lako primi. To ne bi loše izgledalo, samo neznam koliko je vrba trajna tako opletena kao suha..... znam dok sam bila dijete u Slavoniji su se jako puno radili plotovi pleteni, ali pleli su se od lijeske, jer je ona trajnija.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |