Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 15>
Korisnik
Poruka
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 23:33
Hvala ti, sinoć u onoj gužvi nisam stigla, a ni sjetila se pitati. Danas tražim na Forumu, znam da sam čitala kako se šta zapelcava, ali blento ne mogu naći.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2009 u 20:58
Vidim da sam dnevnik totalno zanemarila Embarrassed, ma nije da ništa ne radim, ali nekako mi je bilo blesavo pisati, zalijevam, zalijevam, čistim suho cvijeće, zalijevam......Ovog izuzetno suhog i vrućeg ljeta, radovi su se manje više svodili upravo na to, a sada opet naglo zahladilo, pa na brzinu trebalo sve sobno cvijeće koje je bilo na terasi pospremiti u kuću. To sam obavila u utorak. U srijedu sam vadila amarilise koji subili posađeni u vrtu, pa još malo počistila povrtnjak od ostataka svega i svačega ( loboda, tikvice, rajčice). U četvrtak sam završila zidanje krugova oko borova koje sam započela još početkom ljeta, pa onda cijelo ljeto stajalo tako. Prošlu subotu ( 10.10.) sam nastavila radove i četvrtak završila. Sada čekam humus ( obečan mi je za ponedjeljak) pa da i to posadim i sfiniširam. Jučer, tj. petak i danas sam sredila cvjetnjak - svoj cvjetni kutak. Kako ga već par godina sadim sa trajnicama, ali ono kako uspijem nešto nabaviti, tako da je sada bila nužna pretumbacija, jer sam phloxe i poslušnice posadila iza ehinacee purpuree. Obje biljke su bile male u odnosu na ehinaceu, pa sam ih morala premjestiti. Također sam izvadila jednu ružu, jer je baš nekakva mini, pa se gotovo ni ne vidi...., ma nije sorta mini, ali joj valjda nešto ne odgovara, a možda i mjesto, pa uopće ne naraste, a i slabo cvjeta. Taj cvjetnjak mi je inače problematičan jer je tu baš loša zemlja, pa moram stalno gnojiti, ali jedva san na jednome dijelu uspjela popraviti kvalitetu zemlje. No u zadnjem dijelu, gdje su ruže zemlja je bila tvrda kao beton i tu sam potrošila skoro cijelu vreću glistala, kojega sam ukapala u zemlju. S obzirom da je prvotna moja ideja bila tu napraviti kamenjar u zadnjem dijelu koji je povišen i kamenjem odvojen od živice bili su posađeni nekakvi žednjaci ( mislim) koji ove godine uopće nisu cvali,  a sa sadašnjom koncepcijom cvjetnjaka niti ne dolaze do izražaja, pa sam ja njih lijepo povadila i mislim ih posaditi između cigli kada krugovi budu gotovi. Znači jučer je na redu bilo sređivanje zadnjeg dijela cvjetnjaka - ruže, vađenje žednjaka, hoste, ehinacea, budleja, božuri, poslušnica presađena, phlox presađen, koraljne zvončike sam morala vaditi jer su izišle iz zemlje, pa sam ih morala posaditi dublje u zemlju. U zadnjem dijelu, između ehinace i ruža sam posadila visoke tulipane i to bordo crveni - Black Parrot 50 cm ( 8 kom.)i narandžasti Lambada 45 cm ( 8 kom.). Još sam imala namjeru tu posaditi lukovice luka od prošle godine, za koje sam se nadala da su ostale, kada ono friška figa - nestali. Danas, sam odmah poslije doručka i kavice nastavila sa sadnjom. Prvo sam pregledala liatrise i iznenadila se kada sam otkrila da sam ih lani posadila u košaricu smile42, već sam se splašila da sam ih posadila na tulipane, ali hvala Bogu nisam. Phloxe, karanfile i cotulu hispidu koje sam proljetos dobila od Shashe, nešto od Andree01, bijeli phlox što sam proljetos kupila , pa ovaj cvijet koji sam kupila pod imenom trajne mačuhice Shocked

nisam morala presađivati ( hvala dragom Bogu), ali ostatak jesam. Između trajnica sam posadila tulipane i praznine popunila sa potočnicama. Danas posađeni tulipani dupli roza Angelique 20 kom visine 40 cm, niske tulipane Violacea Black Base - 10 kom - 15 cm, niski Red Hunter - 10 kom - 10 cm, Bloemenlust - Elite -10 kom - 15 cm, višecvijetne tulipane Praesens tub. Variety - 10kom - 20 cm. Ove tri sorte niskih tulipana su crvene boje, moji stari su također crveni ( uglavnom), koje sam presadila, odnosno provjerila sam košarice, povadila trule, dodala im zemlju obogaćenu glistalom, ali najviše me obradovalo kada sam vidjela da je nekoliko lukovica plavih tulipana što mi ih je MPS donio iz Amsterdama opstalo i da su jaaako krupne lukovice, a od nekoliko lukovica imam male. Od lukovica još sam posadila  2 zumbula Jan Bos, 3 Gipsy Queen i 3 lukovice bijelih zumbula koje mi je MM kupio proljetos u teglicama. Od trajnica posađeno:  Helianhemum nummularium, Potentilla atrosanqunea, pseudolysimachion incanum, geum chiloense, bergenia, armeria maritima i tradescantia virginiana, sve kupljene u Botaničkom vrtu, kostriš ( senecio sineraria) od mamaae, karanfil od Shashe, ma možda sam nešto i zaboravila...... moram sutra poslikati i napraviti si skicu, jer za koji dan više neću znati gdje sam šta posadila. Za ove nove trajnice molim Boga da im mjesto koje sam im namjenila  odgovara, da ne moram opet slijedeće jeseni sve tumbati....
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2009 u 21:38
Umorila sam se od čitanja samog.Bome si se lijepo naradila.I vjerujem da si ne nešto nego dosta toga zaboravila nabrojiti.Znam po sebi,ma ko bi se svega sjetio.LOL
Ove,trajne maćuhice,su baš zanimljive.Nisam ni čula do sad za njih.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2009 u 21:46
Svaka čast! Imat ćemo se na proljeće čemu diviti!Clap
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2009 u 22:14
Shasha i ja sam ih prvi put vidjela ovoga proljeća, ali mislim da sam kod nekoga vidjela to cvijeće i da je to neka campanula, ali naravno nisam sigurna. A da sam zaboravila, jesam pakujce LOL, proljetos sam kupila niske ( roza, bijeli i plavi), a nešto je ostalo od proljetos posijanog sjemena, je da su sadnice nježne, ali sam ih posadila pa kako im Bog da.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2009 u 21:33

Prekjučer dođem sa posla i dočeka me u sandučiću žuta cedulja od pošte - paket. Ja gledam i čudim se smile39, pokušavam odgonetnuti šta bi bilo i od koga bi bilo, ali ne ide, pa nitko mi nije poslao poruku da je poslao paket...... jesam naručivala nešto, ali oni obično obavijeste da su poslali paket i da će "sutra doći". Dođem ja u poštu ( pod gablecom) i molim službenicu da pogleda kakav ja to paket imam, ali da sam pješak pa ako je paket težak da ću doći poslije sa autom po njega...... Nosi ona moj paket i smije se, veli sigurno ćete ga moći odnijeti..... nije težak. Uglavnom, dobila ja paket od Silvek..... I naravno, nisam ja mogla čekati kraj radnog dana da raspakiram, nego sam ga odnijela u kancelariju, otvorila i smile213 kada sam vidjela šta sve ima u njemu. Majko mila...... sadnica, sjemenja, ma svega.

A popodne je bila Zg kavica, sa koje opet nisam došla praznih ruku LOL. Kada se vraćam sa tih kavica uvijek " vrata otvaram nogama" jer su ruke pune paketa  Wink. Kontesaa me obradovala sa sadnicama phloxa i šeboja i to velikim sadnicama. Ma dobila sam ja i sjeme šeboja i posijala ga i niklo ga dosta, ali je malecki, a ovi su veeeliki, tako ako bog da imam ove koji će cvasti na proljeće i bebaće koji će iduće godine.... Kak bi rekli u reklami, ali to nije sve..... donijela je ona i pelciće fuksija, pa još nekog sjemenja, pa Shasha donijela pelciće slatkih duplih begonijica i narandžastog hibija. Uglavnom, danas poslije posla sam napravila brzinski ručak i otišla to sve što sam dobila posaditi. Taman sam posadila sve sadnice počme kiša, ali je brzo prestala, tako da sam uspjela i sve pelciće posaditi. a s obzirom da sam sinoć dobila poduku od Bake Bee kako pelcati, onda sam još i moje žute begonije zapelcala, pa posadila neke pelciće što su mi pustili korjenčiće. Malo još počistila oko kuće i onda se spustila prava kiša, tako da sam uspjela i pokisnuti dok sam pospremala pod krov sve što sam posadila.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2009 u 22:52
Jučer sam curama na kavi pričala o mom cvjetnjaku koji je površine 15-16 m2 i koliko vrsta bilja ima u njemu i nisam se mogla sjetiti koliko vrsta. Danas idem tražiti skicu i 70 vrsta bilja je u cvjetnjaku.Sama nisam mogla vjerovati da ih je toliko...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2009 u 22:53
E danas sam uspjela pregledati sjemenje koje mi je Silvek poslala, ma ljudi moji jeli to moguće, pa žena mi poslala 30 ( TRIDESET) paketića sa sjemenjem. Uglavnom ima svega, puno toga sa moga "spiska želja", a puno toga i povrh moga "skromnog" spiska. Ma svaka čast, trebalo je to samo popakirati....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2009 u 06:32
Ja stvarno ne znam kako će to sve stati u tvoj cvjetnjak, voljela bih to vidjeti, pa da se i ja znam ravnati, jer i ja imam pretrpan cvjetnjak. Sad se čini prazno, a kad na proljeće počme bujati neću znati gdje je šta, a vjerujem da je tako i kod tebe.

Jedino vidim da ti imaš u vrtu i "frišku figu", pa kad budeš u mogućnosti spremi pelcerićsmile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2009 u 23:06
Triša moj cvjetni kutak od 15-16 m2 je sa onih 70 vrsta turbo popunjen. Je da su tu lukovice i trajnice koje se smjenjuju i možda će se početkom ljeta pojaviti koja rupa za ljetnice. Sve ovo sjemenje koje sam dobila, a i sadnice će ići u nove gredice koje će se izgleda nagodinu jaaako širiti Tongue. Mislim da će dogodine  kosilica skupljati prašinu LOL.
A jesi me našla sa "friškom figom"smile96, morala sam ići tražiti gdje sam to napisala smile42, a vidiš neće biti pelcera Wink, ali skupila sam sjeme.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2009 u 18:59
Danas sam poslije posla unatoč skračenom popdnevu ( joj kako mi fali tih 1 sat) uspjela nešto napraviti. Povadila sam dalije, presadila jednu ružu, te izvadila nekoliko tayberrya i zvjezdane za forumašice kojima moram poslati pakete. A dan je bio tako topao, da su mi leđa bila mokra.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2009 u 19:28
 Danas je bila akcija "pakiranja" banane. Još smo bili na poslu kada su se počeli vuči nekakvi oblaci. Kada smo došli doma velim ja MM ručak na brzaka ( skoro s noge) i idemo zaštiti bananu, jer ako opet padne kiša i natopi ju strunuti će u sijenu. No da, sve bi bilo dobro da sam dosta sijena skupila, ali falilo mi sijena pa mi je svekar pokosio zvjezdane, tako da sam na vrh stavila grane zvjezdana i još ću dodati suhog lišća, ali za danas smo zaštitili. Onda sam zatrpala rupu koja je ostala kada smi izvadili iz zemlje anđeoske trube i tu sam presadila nevene koji su rasli oko banane.... jest da su neki veliki grmovi, ali bilo je i malih koji su nikli iz ovogodišnjeg sjemena, pa sam ja to sve presadila, ma ako budu još cvjetali dobro, ako ne barem će malecki ostati za proljeće. I to je to za danas,  joj kako mi fali tih 1 sat Cry.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 14:14
Ajd vrijednice, prošla su ti još dvadana, valjda ti više taj sat ne fali.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2009 u 21:14
Triša ne fali on meni za spavanje ....., odnosno spavali smo duže smile42 - ovaj put, nego mi fali poslije podne kada dođem sa posla zato što ništa ne stignem, za čas je noć Cry.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2009 u 14:37
kat.rea vidim da i ti jedva cekas proljece(kao i svi mi),pa da sve to fino procveta
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2009 u 18:14
O da Gio, meni bi zime bilo dosta ono malo oko Božića i Nove godine, samo radi ugođaja, a ostatak neka bude lijep topao.
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2009 u 15:53
kat.rea, što bi s onom ogradom od vrbovog pruća? Jeste li ti i tvoj MM to realizirali ili ste odustali?
Ako jeste, možeš li mi ukratko objasniti kako se to radi ili reći gdje na netu mogu naći uputstva.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2009 u 20:56
Mirna, nismo ništa radili jer je za proljeće bilo kasno. Ako bude sreće, odnosno zdravlja, trebali bi slijedeće proljeće. Nisam na netu niti tražila nego sam čitala u časopisu. Sadi se u vrijeme mirovnja, znači od sada kada vrba ostane bez lišća pa do proljeća, prije nego potjera. Treba uzeti šibe vrbe ne deblje od olovke, iskopati jarčić i popikati ih u njega i ispreplesti....izgleda jednostavno, iako sigurno nije. Ništa, preko zime moramo malo googlati i tražiti, možda naći više nekih savjeta, pa se čujemo, jer koliko sam skužila i ti si zainteresirana za tu ideju.
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 21:25

Ma jako sam zainteresirana za tu ideju jer imamo na gruntu jednu vrbu s takvim šibama i "svrbi" me da od nje nešto napravim. E, sad. Kaže mi jedna postarija žena da ako vrbu tako popikaš, ona se lijepo primi i imaš vrba ko u priči i da je se ne možeš riješiti Unhappy !?

Kao bolje je u zemlju popikati nešto drugo, a onda opletati vrbovim šibama. Što kažeš na to? Jesi li to vidjela negdje u naravi kako to izgleda ?

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2009 u 22:57
Ovo što sam ja htjela napraviti je definitivno zelena vrbova ograda i da vrba se jako lako primi. To ne bi loše izgledalo, samo neznam koliko je vrba trajna tako opletena kao suha..... znam dok sam bila dijete u Slavoniji su se jako puno radili plotovi pleteni, ali pleli su se od lijeske, jer je ona trajnija.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.