Vajgelija - Weigela |
Odgovori | Stranica <1 7891011> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
11111 orezuju se grane koje su ti ove godine cvjetale. Način orezivanja imaš opisan na prethodnim stranicama, prošle godine sam opisala način kako orezati. Nemoj se zeznuti i orezati grane koje nisu cvjetale. Te grane će ti cvjetati iduće godine.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
acer69
Upravo klijam Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/P1050413_zpsc883558c.jpg. -
|
|
Jaca123
Odrastao grm Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja kupljena pod žuta,procvala je bijelim cvijetom, |
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemaš brige može i bijela samo ti stavi slike.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
pahuljica2
Novo sjeme Pridružen: 28 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeli kasno da se sada zasadi,i kako to ide s reznicama,tko zna?
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja sada počela cvjetati.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
pahuljica2
Novo sjeme Pridružen: 28 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super,hvala,probat cu zakorijeniti koju :)
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
u ovo vrijeme, za zakorjenjivanje vajgele, se uzimaju drvenaste reznice, debljine olovke.
svaka grančica treba biti 30ak cm sa najmanje 3 pupa. u zemlju se stavljaju jedna do druge i to tako da su im 2 pupa u zemlji a jedan vani. poklope se bocom i ostave sve dok ne potjeraju novu grančicu. prvi listići koji se pojave ne znače da se grančica ukorjenila. za siguran uspjeh, može se jedan dio grančica posaditi u vrt a drugi u posudu koju treba ostaviti na mjestu gdje nema smrzavanja i održavati vlažnost tokom zime. |
|
pahuljica2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na detaljnom objašnjenju probat cu oba načina !
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probala sam zakorijenjivanje kako je Slavuj opisala,znači sa bocom i bez boce rezultat isti ... dio se zakorijeni dio ne pa više boce i ne koristim.Bocnem u zemlju i što bude-bude...
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve je dobro dok ne dođu veliki plusevi i veliki minusi.
tek se tada vidi da nije isto sa bocom i bez boce. a da se dio zakorjeni a dio ne, to je normalno, zato se i stavlja puno grančica. |
|
arim
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ruže zakorijenjujem bez boce i uspjeh isto zadovoljavajući a od velikih pluseva i minusa štitim tako da grančice bocnem u zaklonjeni dio vrta.
|
|
|
|
Vumi
Novo sjeme Pridružen: 06 Ožujak 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima svim ljubiteljima ovog lijepog grmića, imam pitanjce:
1. gdje se u Zagrebu može nabaviti vajgelija i u koje doba godine se ona presađuje u vrt? 2. imamo veliko dvorište i mislili smo umjesto klasične žive ograde staviti grmiće ove lijepe biljke, kakva su vaša iskustva? koliko biljka živi? ima li uopće smisla na taj način ju imati? svaka ideja i odgovor je više nego dobro došla
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vumi to bi ti bila slobodnorastuća živica... Ja ga nebih stavljala za živicu iz više razloga: to je lijepi grm, mislim da ne može postići visinu kao druge živice i preskupa je takva živica.
Dio poruke koji se ne odnosi na ovu temu je obisan. Ne zatrpavajte određenu temu podacima nevezanim uz temu. Ukoliko se želi voditi razgovor onda se isti može voditi pozivom forumaša u brbljaoniui ili pak ideje staviti u temu planiranja vrta.
|
|
Vumi
Novo sjeme Pridružen: 06 Ožujak 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovorima, svakako je mislim imati u kojem god obliku :)
Ali kada je najbolje vrijeme za presaditi je u vrt? Kada se uopće kupuju sadnice?
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš je na proljeće saditi, ako je sad kupiš može ostati u kontejneru. Ne znam kakvi su klimatski uvjeti kod vas. Nekad budu sniženje u centrima pa možeš uzeti veću količinu. Možeš poslije i pelcati sama.
Vrlo jednostavno održavanje i orezivaje, malo pođubriti. I to je to. Puno manje brige i muke nego sa cjećemo koje se sije, čupa trava.... Oko većine cvjetnih grmova se može samo kositi trava. Weigela se koristi za cvjetne ograde, treba joj samo prostora da se razbaca. Kod mene u vjetrovitom gorju je sporijeg rasla i dala sve od sebe uz vrtnu kućicu kao štit od oštrog i hladnog sjeverca. Kod tebe bi mogla biti predivna. Dio poruke koji se ne odnosi na ovu temu je obisan. Ne zatrpavajte određenu temu podacima nevezanim uz temu. Ukoliko se želi voditi razgovor onda se isti može voditi pozivom forumaša u brbljaoniui ili pak ideje staviti u temu planiranja vrta. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja vajgela odgojena kao stabalce
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje iskustvo sa vajgelom je super! Mogu reći da dosta brzo raste..od male upelcane grančice prije 2 godine, imam već lijepi grmić od kakvih 70 cm1
Isto tako, od 10- tak pelcanih grančica, promilo se sigurno njih 7-8! Tak da smatram da za živicu i nije tako loša ideja, samo joj treba osigurati malo više prostora! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |