OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 374> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
allysum koji bi trebao biti jednogodišnji, ali preživi zimu i cvjeta
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
ove su mi frezije jako drage, predivno mirišu
![]() |
|
![]() |
|
niski tulipani su tek krenuli ![]() |
|
![]() |
|
malo anemona i ranunculusa
![]() |
|
![]() |
|
dicentra
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Krasno cvijeće, frezije su super i mirišu fantastično i ja imam iste takve.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja sam prvi puta ove godine pokušala posaditi frezije. Jedva čekam da izrastu. Samo, posadila sam ih u pitare pa me sve strah što će biti s njima. Mogu li tako opstati?
E da - ovi bijeli ostići su
![]() ![]() ![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Nema problema za frezije, mogu one u pitare, one veće u raznim bojama i ja imam u pitarima, samo tek sada počnju cvjetatii
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok, jako lijepo cvijeće...ali još se razmišljam da li mi je ljepši bijeli ili onaj bež ostić...u toj nijansi ga vidim prvi puta...
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Frezije izgledaju
![]() |
|
![]() |
|
Ma sigurna sam da bi ti uspjele frezije, ove na slici su male i bijele, ima ih većih i svim bojama, prekrasne su, ali ne mirišu kao ove "domaće"
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Otok divno!
I jedno pitanje. Imam baš istu takvu vazu kao tvoja s anemonama. Ja sadim male begonijice i okolo? ono nešto sitno plavo a nije potočnica!
![]() E sad vidla baba da se konj potkiva... moraju li anemone biti na sincu? Odnosno je li sad već kasno za njih?
Kako sam ja s biljkama (imenima) na "vi" a spremam se tu vazu kao i još neke sandučiće popunjavati iza Uskrsa, što bih mogla u nju posaditi a da uspjeva na tom poluhladu. Ti samo, molim, nabroji a ja ću onda potražiti sličice na googleu i naravski biljke kod cvjetara.
|
|
![]() |
|
Anemone u ovoj vazi su već nekoliko godina, ne vadim lukovice nego ostanu u zemlji, kad nestanu posadim nešto drugo. Ja sam neke posadila pred par dana, ali one će cvasti tamo negdje krajem ljeta. Ne znam da li još ima lukovica anemona za kupiti, ali ima sadnica ranunculusa već procvjetanih. I anemone i ranunculusi uspijevaju u polusjeni. To malo plavo možda je ageratum, on dobro uspijeva u polusjeni a ima ga i u bijeloj boji. Osim begonija dobro bi ti uspijevale i vodenike, a meni se sviđaju i koprive, ima ih svakakvih šarenih.(ako baš nije potpuna hladovina jer onda gube tu lijepu boju). Ja u polusjenu posadim i salviju (crvena kadulja) i dobro mi uspijeva.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() Prije sam sadila salvije godinama. Onda vodenice ali je tada vaza bila baš izložena na suncu i nije im prijalo.
Potpuno sam na njih zaboravila.
Eto sad mogu kombinirati, baš ti hvala.Još samo da psa ne spopadne ove godine želja za kopanjem, jer mi je prošle tri puta iskopao begonijice i ageratum iz te vaze i samo iz nje! Pitaj Boga što mu se činilo!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sve je super, ali one frezije su zakon, a tek narančasti ostići, anemone i ranunkule, pa alisum (dali je to ono što se još naziva snježnica ili iberis)
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
dori-st ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 689 |
Otoče, pregledala sam tvoje cviće, imaš svega lipoga, bravo!! Znam ja da nije lako to u kamenjaru uzgojiti, još more i sol............
Bravo, baš mi se sviđa.
![]() Frezije su mi baš drage, sad kad su procvitale koliko ti traju?
Pomozi jednoj neznalici koja bi na svom otoku na kojem je samo tokom ljeta htjela nešto cvića.
|
|
![]() |
|
Dori, frezije cvatu sada u proljeće, kao i većina cvijeća iz lukovica. Ako si na otoku samo ljeti onda ti se ne isplati to saditi, jer će ocvasti prije nego što ti stigneš na otok.
|
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
otocicu, ko zna po koji put gledam tvoje biljcice,i svaki put im se iznova divin
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |